Image
Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 23:41 Βλέπω/Ακούω

Ηχηρό φοιτητικό μήνυμα κατά των μη κρατικών ΑΕΙ

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Γιάννενα. Για μια ακόμη Πέμπτη φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστήμιων.

Μετά το τέλος της πορείας των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδο μπροστά από το νοσοκομείο Γεννηματάς.

Στη συνέχεια μπήκαν στον αύλειο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου και ξεκίνησε πετροπόλεμος με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Ένταση σημειώθηκε και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Πάτρα. Κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς.

Οι συναντήσεις…

Με καπνιστήρια και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν την πορεία των φοιτητών στο Σύνταγμα μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα.

Συγκινητική ήταν και η στιγμή όπου μικροί μαθητές δημοτικού στην Θεσσαλονίκη χειροκροτούσαν την πορεία των φοιτητών από τα μπαλκόνια του σχολείου.

Οι φοιτητές ζητούν «αποκλειστικά δημόσιες σπουδές, πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα».

Το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να περάσει από τις αρμόδιες επιτροπές και να έχει ψηφιστεί έως τις 7 Μαρτίου.

Οι φοιτητές οργανώνουν συγκέντρωση το Σάββατο στα Τέμπη, στον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Πηγή: megatv.com


Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 10.10.2026

Εντοπισμός και διάσωση 33 αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Λέσβο

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Μυτιλήνης προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών (υπηκόων Τουρκίας), ηλικίας 37 και 31 ετών, για παραβάσεις της μεταναστευτικής νομοθεσίας.

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 10.10.2026

Από το χωράφι στο πιάτο. Η δράση για το κλίμα ξεκινά από τους μαθητές

Τη σύνδεση της τροφής με την υγεία, το περιβάλλον και το κλίμα γνώρισαν οι μαθητές του12ου Γυμνασίου Ηρακλείου, κατά την εκπαιδευτική επίσκεψή τους στοαγρόκτημα Πεσκέσι, στο Χαρασό Χερσονήσου. Την επ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 10.10.2026

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των social media σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026 εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, με τίτλο «Απαγόρευση χρήσης επιγραμμικών υπηρεσιών κοινωνικής δι