Image
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 15:54 Γνώμες

Κάλεσμα Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Οι φοιτητές όλης της χώρας βρισκόμαστε στον δρόμο τις τελευταίες 7 εβδομάδες βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους, συνεχίζοντας τον δίκαιο αγώνα μας, δηλώνοντας ότι δεν θα κάνουμε πίσω.Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, τις δεκάδες αγωνιστικές αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που απαίτησαν «το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί»!

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας που στέκονται δίπλα στον αγώνα μας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης!

Η κυβέρνηση, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ ολοκληρώνει το έγκλημα στις σπουδές μας και προωθεί την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας, στην ζωή μας, με την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται, την επίθεση στο εισόδημα των οικογενειών μας, την ακρίβεια, την αβάσταχτη φορολογία, το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων σηκώνουμε ανάστημα. Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών όλης της χώρας και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους απέναντι στην ακρίβεια.

Ταυτόχρονα ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού! Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για το δικαίωμα στην παιδεία, την εργασία, την αξιοπρεπή ζωή με πρώτο σταθμό την μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη!

Για αυτό τον λόγο κάνουμε δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους φορείς του νομού Χανίων, για συντονισμό φορέων στο κατειλλημένο Πολυτεχνείο Κρήτης στην αίθουσα Β1008 την Παρασκευή 23/2 στις 18:00 ώστε να μπορέσουμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα, να ενώσουμε τα ξεχωριστά ρυάκια που θα γίνουν ορμητικό ποτάμι διεκδίκησης και ανατροπής!


Post
Γνώμες Τρίτη 14.10.2025

Πολιτική ημερήσια ανάλυση Τύπου

Το στίγμα της ημέρας με τα μάτια του strategyonline.gr κινείται ανάμεσα σε εξωστρέφεια και θεσμική ένταση. Στο διεθνές πεδίο, η παρουσία Μητσοτάκη στη Μέση Ανατολή συνδέει την Ελλάδα με έναν νέο άξονα

Post
Γνώμες Δευτέρα 13.10.2025

Άγιος Λογγίνος ο εκατόνταρχος Ομολογητής και Μάρτυρας του Χριστού.

ΤουΜυργιώτη Παναγιώτη (Μαθηματικός) Καθημερινά γίνονται θαυμάσια πράγματα, τα οποία ή παραβλέπουμε ή προσπαθούμε να τα ερμηνεύσουμε με την περιορισμένη ανθρώπινη λογική. Με τον ορθολογισμό της ανθρώπ

Post
Γνώμες Πέμπτη 09.10.2025

Η γαλλική συγκομιδή πέφτει σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο: 36 εκατομμύρια εκατόλιτρα

Λίγος χυμός σταφυλιών για αυτή τη σοδειά του 2025: η γαλλική συγκομιδή τελειώνει με ένα μάλλον κακό αποτέλεσμα, καθώς οι αποδόσεις έχουν στεγνώσει από τον καλοκαιρινό καύσωνα. Η συγκομιδή του 2025