Image
Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 13:26 Οικονομία Νομός: Χανίων

Σφακιά: Youtuber ο ένας από τους ψαράδες που πνίγηκαν - Έδινε συμβουλές για τη μεγάλη του αγάπη

Στο πένθος έχουν βυθιστεί τα Σφακιά για τους δύο άνδρες -τον Κώστα Μ. και τον Τάσο Θ.- που έχασαν τη ζωή τους όταν πήγαν για ψάρεμα και παρασύρθηκαν από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα με το κανό τους, το μεσημέρι της Κυριακής (18/2).

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, ένας εκ των δύο ψαράδων, ο 44χρονος Τάσος, είχε τόσο μεγάλη αγάπη για τη θάλασσα που είχε δημιουργήσει λογαριασμό στο YouTube, όπου ανέβαζε βίντεο από τις «επιτυχίες» του στο ψάρεμα.

Επίσης, έγινε συμβουλές για τεχνικές ψαρέματος, τα κατάλληλα δολώματα, τα καλάμια, αλλά και τις εποχές που μπορεί κανείς να συναντήσει συγκεκριμένα ψάρια.

Ο αδικαμένος Τάσος έκανε την τελευταία του ανάρτηση στο YouTube τον περασμένο Μάιο.

Το τελευταίο ψάρεμα – Το χρονικό της τραγωδίας
Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής όταν οι δύο άνδρες είχαν φύγει από το Ρέθυμνο και είχαν πάει στα Σφακιά προκειμένου να ψαρέψουν με κανό.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, κατά τη διάρκεια του ψαρέματός τους, ενισχύθηκαν οι άνεμοι στην περιοχή με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα ρεύματα.

Οι ίδιοι επικοινώνησαν με τις Αρχές και έναν φίλο τους και ανέφεραν την κατάστασή τους και άμεσα ξεκίνησαν ενέργειες για τον εντοπισμό τους.

Λίγη ώρα αργότερα, η επικοινωνία μαζί τους χάθηκε με τις Αρχές να παλεύουν με τον χρόνο για να τους βρουν.

Στις έρευνες συμμετείχαν drone με θερμικές κάμερες, περιπολικά και ναυαγοσωστικά σκάφη του λιμενικού, ιδιώτες, αλιευτικά και δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Αρκετές ώρες αργότερα, και συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας (19/2), οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα της Γαύδου και του Πλακιά.

 
Και οι δύο σοροί ανασύρθηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Σφακίων.

cretapost

 
 

Post
Οικονομία Παρασκευή 22.05.2026

Τι ισχύει για τις καταθέσεις, τις αναλήψεις και το ακατάσχετο του κοινού τραπεζικού λογαριασμού

Χρηματική κατάθεση σε τράπεζα και σε κοινό λογαριασμό είναι εκείνη που γίνεται στο όνομα δύο ή περισσοτέρων και περιέχει τον όρο ότι του λογαριασμού αυτού μπορεί να κάνει χρήση ολικώς ή μερικώς, χωρίς

Post
Οικονομία Πέμπτη 21.05.2026

Φορολοταρία ΑΑΔΕ. Κλήρωση Μαΐου 2026 με κέρδος από 1.000 έως 50.000 ευρώ

Τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου 2026 θα διενεργηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η κλήρωση Μαΐου 2026 της φορολοταρίας (για τις αποδείξεις με κάρτες) Στην κλήρωση του Μαΐου 2026 ι

Post
Οικονομία Τρίτη 19.05.2026

Επισκόπηση του Παγκόσμιου Τομέα Οίνου το 2025, από τον O.I.V

Παρατίθεται η περίληψη της πρόσφατης Έκθεσης του Διεθνούς Γραφείου Αμπέλου και Οίνου (O.I.V) σχετικά με την επισκόπηση του παγκόσμιου τομέα του οίνου το 2025, συμπεριλαμβανομένων των τάσεων στην έκτα