Image
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 20:41 Βλέπω/Ακούω

Αγρότες: Εισέβαλαν στο αεροδρόμιο και «πολιορκήσαν» τον Λευτέρη Αυγενάκη

Αγρότες βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς όταν εισέβαλλαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, ζητώντας να δουν τον αρμόδιο υπουργό με τον οποίο όπως λένε είχαν προγραμματισμένη συνάντηση.

Αγρότες του Έβρου εισβάλουν στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης. Έχουν σχηματίσει ανθρώπινες αλυσίδες με τα χέρια τους και σπρώχνονται με τους αστυνομικούς.

Θέλουν να δουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, πριν αναχωρήσει η πτήση του και να συζητήσουν μαζί του τα αιτήματα τους. Κι όπως ισχυρίζονται, είχαν ραντεβού μαζί του, στο οποίο ο υπουργός δεν πήγε.

«Θέλουμε να στηρίξουμε τον αγώνα των πυρόπληκτων γιατί δέχονται μία τρομερή κοροϊδία εδώ και μήνες δεν έχουν πληρωθεί τίποτα είναι όλο στις υποσχέσεις κι αυτός ο κύριος φοβήθηκε 5 τρακτέρ όπως ήρθαμε ειρηνικά δεν πρόκειται να κάναμε τίποτα», δήλωσε ένας αγρότης.

«Εξέδωσε κι ανακοίνωση κι ο κύριος Κελέτσης που είναι και βουλευτής Έβρου ότι δεν ακυρώθηκε καμία συνάντηση ο κ. Αυγενάκης μαζί με τους υπολοίπους του υπουργείου Ανάπτυξης κι εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν δύο σύσκεψης», είπες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Φάρσαλα: Πέταξαν σανό και γάλα

Αγρότες με τα τρακτέρ μπαίνουν στα Φάρσαλα. Η ώρα είναι 12 και 30 και οι αγρότες από το μπλόκο της Καρδίτσας παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της πόλης των Φαρσάλων.

Οι αγρότες υλοποιούν με τη συγκέντρωσή τους αυτή, την απόφαση που πήραν στη συνέλευση της Νίκαιας και κλιμακώνουν τον αγώνα τους.

Πετούν καλαμπόκι σανό και γάλα.

«Αν δεν βγει λευκός καπνός από τη συνάντηση θα πάμε στα μπλόκα θα συζητήσουμε με τους συναδέλφους μας χωρίς να αποκλείουμε και περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων», είπε ο  Ρίζος Μαρούδας, ο Πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

«Η κυβέρνηση θα δώσει αύριο αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο πλαφόν στα 0,7 κι όλα τα άλλα τα αιτήματα διότι μετά η Αθήνα κοντά είναι», είπε ο Τζέλας Κώστας, εκπρόσωπος μπλόκου Ε-65.

Γέμισε τρακτέρ η πλατεία της Σπάρτης

Στην Σπάρτη, τα τρακτέρ ανέβηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Και έξω από το γραφείο της περιφέρειας πέταξαν σανό και έχυσαν γάλα στην είσοδο κρεμώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους αγρότες από το Κιλκίς να κατευθυνθούν στο τελωνείο των Ευζώνων

Εκείνοι όμως τους παρέκαμψαν και πέρασαν μέσα από τα χωράφια. Οι αγρότες της περιοχής θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι την συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό.

«Οι αγρότες σήμερα κάνουν αγώνα αφενός για αιτήματα που αφορούν όλη την Ελλάδα όπως είναι η θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου η επαναφορά της κιλοβατώρας στα επίπεδα του 2019», λέει ο Βασίλης Κόκκαλης.

Το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από την έκβαση της αυριανής  συνάντησης εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό.

πηγή: MEGA TV

 

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 25.07.2024

Παράταση για τη διαδικασία διορθωτικών ενεργειών φακέλων για τα ΚΕΠΑ

Παράταση δίνεται στη διαδικασία διορθωτικών ενεργειών φακέλων για τη διαδικασία εγγραφών στα ΚΕΠΑ από τον Δήμο Ηρακλείου από την Πέμπτη 25-07-2024 έως και την Κυριακή 04-08-2024 και ώρα 23:59. Οι ε

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 25.07.2024

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Εκτελεστική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για την Οδική Ασφάλεια, Γιώργος Καρτσάκης, συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της νέας Κυβερνητική Επιτροπής για την Οδικ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 25.07.2024

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ με 41 ειδικότητες υψηλής ζήτησης και αμειβόμενη πρακτική άσκηση

Αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 11:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), γι