Image
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 20:41 Βλέπω/Ακούω

Αγρότες: Εισέβαλαν στο αεροδρόμιο και «πολιορκήσαν» τον Λευτέρη Αυγενάκη

Αγρότες βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς όταν εισέβαλλαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, ζητώντας να δουν τον αρμόδιο υπουργό με τον οποίο όπως λένε είχαν προγραμματισμένη συνάντηση.

Αγρότες του Έβρου εισβάλουν στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης. Έχουν σχηματίσει ανθρώπινες αλυσίδες με τα χέρια τους και σπρώχνονται με τους αστυνομικούς.

Θέλουν να δουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, πριν αναχωρήσει η πτήση του και να συζητήσουν μαζί του τα αιτήματα τους. Κι όπως ισχυρίζονται, είχαν ραντεβού μαζί του, στο οποίο ο υπουργός δεν πήγε.

«Θέλουμε να στηρίξουμε τον αγώνα των πυρόπληκτων γιατί δέχονται μία τρομερή κοροϊδία εδώ και μήνες δεν έχουν πληρωθεί τίποτα είναι όλο στις υποσχέσεις κι αυτός ο κύριος φοβήθηκε 5 τρακτέρ όπως ήρθαμε ειρηνικά δεν πρόκειται να κάναμε τίποτα», δήλωσε ένας αγρότης.

«Εξέδωσε κι ανακοίνωση κι ο κύριος Κελέτσης που είναι και βουλευτής Έβρου ότι δεν ακυρώθηκε καμία συνάντηση ο κ. Αυγενάκης μαζί με τους υπολοίπους του υπουργείου Ανάπτυξης κι εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν δύο σύσκεψης», είπες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Φάρσαλα: Πέταξαν σανό και γάλα

Αγρότες με τα τρακτέρ μπαίνουν στα Φάρσαλα. Η ώρα είναι 12 και 30 και οι αγρότες από το μπλόκο της Καρδίτσας παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της πόλης των Φαρσάλων.

Οι αγρότες υλοποιούν με τη συγκέντρωσή τους αυτή, την απόφαση που πήραν στη συνέλευση της Νίκαιας και κλιμακώνουν τον αγώνα τους.

Πετούν καλαμπόκι σανό και γάλα.

«Αν δεν βγει λευκός καπνός από τη συνάντηση θα πάμε στα μπλόκα θα συζητήσουμε με τους συναδέλφους μας χωρίς να αποκλείουμε και περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων», είπε ο  Ρίζος Μαρούδας, ο Πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

«Η κυβέρνηση θα δώσει αύριο αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο πλαφόν στα 0,7 κι όλα τα άλλα τα αιτήματα διότι μετά η Αθήνα κοντά είναι», είπε ο Τζέλας Κώστας, εκπρόσωπος μπλόκου Ε-65.

Γέμισε τρακτέρ η πλατεία της Σπάρτης

Στην Σπάρτη, τα τρακτέρ ανέβηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Και έξω από το γραφείο της περιφέρειας πέταξαν σανό και έχυσαν γάλα στην είσοδο κρεμώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους αγρότες από το Κιλκίς να κατευθυνθούν στο τελωνείο των Ευζώνων

Εκείνοι όμως τους παρέκαμψαν και πέρασαν μέσα από τα χωράφια. Οι αγρότες της περιοχής θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι την συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό.

«Οι αγρότες σήμερα κάνουν αγώνα αφενός για αιτήματα που αφορούν όλη την Ελλάδα όπως είναι η θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου η επαναφορά της κιλοβατώρας στα επίπεδα του 2019», λέει ο Βασίλης Κόκκαλης.

Το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί από την έκβαση της αυριανής  συνάντησης εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό.

πηγή: MEGA TV

 

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 28.02.2024

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης – Το αντίο της συζύγου του και του γιου τους

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, ο οποίος έγινε γνωστός τόσο από τις συμμετοχές του σε τηλεοπτικές σειρές, όσο και στο σινεμά. Την είδηση του θανάτου του έκαναν γνωστή μ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 28.02.2024

Αδιανόητη εξέλιξη με τα Τέμπη: Σβήστηκαν όλα τα βίντεο με την πορεία του τρένου την μοιραία νύχτα

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί έκανε το MEGA καθώς ανέφερε πως όλα τα βίντεο με την πορεία των δυο τρένων από τις κάμερες ασφαλείας των δυο τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη τις 28 Φεβρουαρίου του 20

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 28.02.2024

Τέμπη: Τα ονόματα των 57 νεκρών στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με κόκκινη μπογιά

Από το πρωί χιλιάδες κόσμος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας με συνθήματα και πανό και «φωνάζει» για να αποδοθεί δικαιοσύνη στην τραγωδία των Τεμπών. Συγκεκριμένα είναι πάνω από 20.000 άτο