Image
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 15:13 Βλέπω/Ακούω

Ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022 της πράξης με τίτλο «Υλοποίηση δημόσιων επενδύσεων πρόληψης, σχετικά με τη συλλογική ενεργητική προστασία από χαλάζι»

 Ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022 της πράξης με τίτλο «Υλοποίηση δημόσιων επενδύσεων πρόληψης, σχετικά με τη συλλογική ενεργητική προστασία από χαλάζι»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης & ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Θεοφ. Λυκουρέντζο, ανακοινώνουν την ένταξη της πράξης με τίτλο «Υλοποίηση δημόσιων επενδύσεων πρόληψης, σχετικά με τη συλλογική ενεργητική προστασία από χαλάζι», με συνολικό προϋπολογισμό 6.930.000 €, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 - 2020, Δράση 5.1.1. «Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στη μείωση των επιπτώσεων στο φυτικό κεφάλαιο»
Στόχος της Δράσης 5.1.1. είναι η πρόληψη που αποσκοπεί στη μείωση των επιπτώσεων φυσικών καταστροφών, δυσμενών κλιματικών φαινομένων και καταστροφικών συμβάντων στο φυτικό κεφάλαιο, που πέραν της χρήσης εναερίων μέσων (αεροπλάνα σποράς των χαλαζοφόρων νεφών) και ιδιωτικών επενδύσεων σε επίγεια μέσα (αντιχαλαζικά δίκτυα), επιτυγχάνεται και με τη χρήση ραντάρ καιρού αλλά και εναλλακτικών επίγειων συστημάτων σποράς των χαλαζοφόρων νεφών, με εφαρμογή κυρίως σε περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως, μικρές σχετικά περιοχές, διακοπτόμενες από ορεινούς όγκους, απομακρυσμένες μεταξύ τους, όπου είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεσματικότερη η συλλογική ενεργητική προστασία από το χαλάζι.
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται ενίσχυση που χορηγείται με τη μορφή επιχορήγησης στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) ως δικαιούχο δύο υποέργων:
• Υποέργο 1: «Προμήθεια και εγκατάσταση δύο ΡΑΝΤΑΡ καιρού C-band DOPPLER διπλής πόλωσης και παροχή εγγύησης καλής λειτουργίας για χρονικό διάστημα 5 ετών προϋπολογισμού», επιλέξιμου π/υ 3.600.000 ευρώ.
• Υποέργο 2: «Προμήθεια και Εγκατάσταση ενός συστήματος χαλαζικής προστασίας με επίγεια μέσα, παροχή εγγύησης λειτουργίας για δύο (2) έτη και επιχειρησιακή λειτουργία για διάστημα δύο (2) χαλαζικών περιόδων που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη εγχώριας ικανότητας προϋπολογισμού», επιλέξιμου π/υ 3.330.000 ευρώ.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Αναλυτικότερες πληροφορίες θα βρείτε στην Απόφαση Ένταξης Πράξης και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr .

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 30.05.2026

ΟΠΕΚΕΠΕ – Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Ελεύθεροι με όρους οι πρώτοι 12 κατηγορούμενοι από την Κρήτη

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πρώτοι δώδεκα κατηγορούμενοι με καταγωγή από την Κρήτη, οι οποίοι απολογήθηκαν ενώπιον του Ευρωπαίου ανακριτή για την εμπλοκή τους στο μεγάλο κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 30.05.2026

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026 – Ξεκίνησαν σήμερα για τα ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών

Η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 άνοιξε σήμερα για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι εξετάζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Η εξέταση ξεκινά στις 08:30, με τους

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 30.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 30/5/26

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα