Image
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 12:02 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ηρακλείου

Στ. Αρναουτάκης στα ΟιΝοτικά: «Υποδειγματική η δουλειά του δικτύου οινοποιών για την εξωστρέφεια του κρητικού κρασιού» (vid)

Για «υποδειγματική δουλειά του δικτύου οινοποιών Κρήτης για την εξωστρέφεια του κρητικού κρασιού», έκανε λόγο σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μετά την επίσκεψή του στην έκθεση «ΟιΝοτικά» όπου ξεναγήθηκε.
«Είναι υποδειγματική η δουλειά του δικτύου οινοποιών Κρήτης και πάντα με την υποστήριξη της περιφέρειας για την εξωστρέφεια του ποιοτικού κρητικού κρασιού. Είμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια που αποδίδει και θέλω να συγχαρώ όλους τους οινοποιούς για αυτή την ποιοτική αναβάθμιση που γίνεται κάθε χρόνο. Συγχαρητήρια σε όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί πως οι οινοποιοί της Κρήτης υποδέχθηκαν για 16η χρονιά τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά», που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Η συμμετοχή το πρώτο τριήμερο από επαγγελματίες και ιδιώτες ήταν μεγάλη και δείχνει την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κοινού για το κρητικό κρασί.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του δικτύου Νίκος Μηλιαράκης 35 οινοποιεία από όλο το νησί, με περισσότερες από 400 ετικέτες, υποδέχονται τους επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες και παλιές εσοδείες. «Είμαστε ευτυχείς που για 16η χρονιά ανανεώνουμε το ραντεβού για το κρητικό κρασί με τον κόσμο της Κρήτης. Κυριαρχούν οι γηγενείς ποικιλίες και αυτό είναι που μας χαρακτηρίζει σαν νησί και με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτηςπροσπαθούμε να κινήσουμε τα βήματα του κρητικού κρασιού τόσο στο νησί όσο και εκτός και να δέσουμε την παραγωγή του κρασιού με την τουριστική δυναμική που έχει το νησί», τόνισε.
Παράλληλα, η ομάδα του Wines of Crete παρουσίασε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν την έκθεση, με γνώμονα την εκπαίδευση του καταναλωτή και του επαγγελματία.
«Προσπαθούμε να είναι η σημαία μας οι γηγενείς ποικιλίες και τα τελευταία 18 χρόνια τα οινοποιεία έχουν δημιουργήσει έναν ενιαίο φορέα, το δίκτυο οινοποιών Κρήτης και προσπαθούν να γίνουν γνωστά τα κρασιά μας στον παγκόσμιο Οινικό Χάρτη», εξήγησε η Δρ. Έλλη Γκίκα Επιχειρησιακή Διευθύντρια του Δικτύου.
Την έκθεση επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής ο αναπληρωτής περιφερειάρχη Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων.

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/PBfndXffmU4
 

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.07.2026

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι σήμερα στο Αιγαίο και στην Κρήτη

Το ανεμολογικό πεδίο το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2026, σύμφωνα με την ανάρτηση του Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγοβάρδου: Πολύ θυελλώδεις άνεμοι νέων τις πρωινές ώ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.07.2026

Μητσοτάκης: Φόρος τιμής στους δύο πυροσβέστες στην έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου

Με λόγια βαθιάς συγκίνησης και σεβασμού προς τη μνήμη των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στο Ρέθυμνο, ξεκίνησε την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκο

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 30.07.2026

Σε «Red Code» η Κρήτη και ακόμη πέντε περιφέρειες λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς

Σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας («Red Code») έχουν τεθεί σήμερα οι περιοχές της χώρας όπου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (Κατηγορία 4), σύμφωνα με