Image
Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 12:02 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ηρακλείου

Στ. Αρναουτάκης στα ΟιΝοτικά: «Υποδειγματική η δουλειά του δικτύου οινοποιών για την εξωστρέφεια του κρητικού κρασιού» (vid)

Για «υποδειγματική δουλειά του δικτύου οινοποιών Κρήτης για την εξωστρέφεια του κρητικού κρασιού», έκανε λόγο σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μετά την επίσκεψή του στην έκθεση «ΟιΝοτικά» όπου ξεναγήθηκε.
«Είναι υποδειγματική η δουλειά του δικτύου οινοποιών Κρήτης και πάντα με την υποστήριξη της περιφέρειας για την εξωστρέφεια του ποιοτικού κρητικού κρασιού. Είμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια που αποδίδει και θέλω να συγχαρώ όλους τους οινοποιούς για αυτή την ποιοτική αναβάθμιση που γίνεται κάθε χρόνο. Συγχαρητήρια σε όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί πως οι οινοποιοί της Κρήτης υποδέχθηκαν για 16η χρονιά τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά», που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Δ.Ε.Κ.Κ.) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Η συμμετοχή το πρώτο τριήμερο από επαγγελματίες και ιδιώτες ήταν μεγάλη και δείχνει την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κοινού για το κρητικό κρασί.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του δικτύου Νίκος Μηλιαράκης 35 οινοποιεία από όλο το νησί, με περισσότερες από 400 ετικέτες, υποδέχονται τους επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες και παλιές εσοδείες. «Είμαστε ευτυχείς που για 16η χρονιά ανανεώνουμε το ραντεβού για το κρητικό κρασί με τον κόσμο της Κρήτης. Κυριαρχούν οι γηγενείς ποικιλίες και αυτό είναι που μας χαρακτηρίζει σαν νησί και με την υποστήριξη της περιφέρειας Κρήτηςπροσπαθούμε να κινήσουμε τα βήματα του κρητικού κρασιού τόσο στο νησί όσο και εκτός και να δέσουμε την παραγωγή του κρασιού με την τουριστική δυναμική που έχει το νησί», τόνισε.
Παράλληλα, η ομάδα του Wines of Crete παρουσίασε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν την έκθεση, με γνώμονα την εκπαίδευση του καταναλωτή και του επαγγελματία.
«Προσπαθούμε να είναι η σημαία μας οι γηγενείς ποικιλίες και τα τελευταία 18 χρόνια τα οινοποιεία έχουν δημιουργήσει έναν ενιαίο φορέα, το δίκτυο οινοποιών Κρήτης και προσπαθούν να γίνουν γνωστά τα κρασιά μας στον παγκόσμιο Οινικό Χάρτη», εξήγησε η Δρ. Έλλη Γκίκα Επιχειρησιακή Διευθύντρια του Δικτύου.
Την έκθεση επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής ο αναπληρωτής περιφερειάρχη Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων.

Δείτε το βίντεο:
youtu.be/PBfndXffmU4
 

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 21.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 21/5/26

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν, κυρίως στα ορεινά, τοπικές βροχές ή όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες να εκδηλωθούν στα

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 20.05.2026

Ανδρουλάκης: «Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να πληρώσει το κόστος των χαμένων ευκαιριών»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το κράτος δικαίου, τις υποκλοπές, την εξωτερική πολιτική και τη συνολική πορεία της χώρας εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης,

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 20.05.2026

Εκδήλωση τιμής για την 85η επέτειο της Μάχης της Κρήτης στο Βρετανικό Κοινοβούλιο με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης

Σε ειδική εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 85 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε η Περιφερει