Image
Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2024 10:07 Κρητική διατροφή

Σαλάτα του καίσαρα με ζυμαρικά

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1/3 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
3/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, μοιρασμένο
1/2 κιλό ζυμαρικά fusilli
3 αντζούγιες, ψιλοκομμένες
3/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
1 κ. γλ. μουστάρδα
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1 κεφάλι μαρούλι, χοντροκομμένο
2 κ. σ. παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
2 φλ. τσαγιού φρέσκο ψωμί σε κύβους
4 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
1/2 κ. γλ. αποξηραμένα ιταλικά βότανα
Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
Πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το ψωμί σε κύβους με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 3
Ψήστε το ψωμί για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μικρό ταψί και αλείψτε τα με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1/3 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 5
Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά.
Βήμα 6
Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε το ντρέσινγκ της σαλάτας, προσθέστε σε ένα μπολ τις αντζούγιες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξύδι από λευκό κρασί, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας νερό και την τριμμένη παρμεζάνα.
Βήμα 7
Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά και στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 8
Βράστε τα ζυμαρικά fusilli σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente, περίπου 10 λεπτά, και στη συνέχεια σουρώστε τα.
Βήμα 9
Κόψτε σε φέτες τα στήθη κοτόπουλου.
Βήμα 10
Για να συναρμολογήσετε και να σερβίρετε τη σαλάτα, προσθέστε τα ζυμαρικά, το ψιλοκομμένο μαρούλι και το ντρέσινγκ σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 11
Ανακατέψτε ώστε η σαλάτα και τα ζυμαρικά να καλυφθούν από το ντρέσινγκ.
Βήμα 12
Μεταφέρετε το μείγμα ζυμαρικών σε μπολ ή πιατέλα σερβιρίσματος και προσθέστε το κοτόπουλο, τα κρουτόν και το ξύσμα παρμεζάνας πριν το σερβίρισμα.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 14.06.2025

Κορυφαίες λύσεις επίπλωσης και εξοπλισμού για τον κλάδο Ho.Re.Ca στα εκθετήρια Pakketo της Μεταμόρφωσης

Η φιλοξενία και η εστίαση βρίσκονται και πάλι σε πρώτο πλάνο. Με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ανοίξει στα δημοφιλή νησιά, οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται να υποδεχτούν περίπου 41. 000. 000 επισκέπτες

Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 24.05.2025

Τρεις πανεύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για όσους έχουν χαμηλό σίδηρο

Η έλλειψη σιδήρου ή αλλιώς σιδηροπενία είναι ένα συχνό πρόβλημα, ειδικά για τις γυναίκες. Ο σίδηρος παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, στην αναπαραγωγή των κυττάρων αλλά και στη

Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 14.05.2025

Βράβευση μαθητών στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό «Κρήτη, Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο, η τελετή βράβευσης των μαθητικών έργων που διακρίθηκαν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό με τίτλο «Κρήτη – Ευρωπα