Image
Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2024 10:07 Κρητική διατροφή

Σαλάτα του καίσαρα με ζυμαρικά

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1/3 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
3/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, μοιρασμένο
1/2 κιλό ζυμαρικά fusilli
3 αντζούγιες, ψιλοκομμένες
3/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
1 κ. γλ. μουστάρδα
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
1 κεφάλι μαρούλι, χοντροκομμένο
2 κ. σ. παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
2 φλ. τσαγιού φρέσκο ψωμί σε κύβους
4 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
1/2 κ. γλ. αποξηραμένα ιταλικά βότανα
Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
Πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το ψωμί σε κύβους με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ιταλικά μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 3
Ψήστε το ψωμί για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο και στη συνέχεια αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μικρό ταψί και αλείψτε τα με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1/3 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 5
Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου για 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά.
Βήμα 6
Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε το ντρέσινγκ της σαλάτας, προσθέστε σε ένα μπολ τις αντζούγιες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξύδι από λευκό κρασί, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας νερό και την τριμμένη παρμεζάνα.
Βήμα 7
Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά και στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 8
Βράστε τα ζυμαρικά fusilli σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente, περίπου 10 λεπτά, και στη συνέχεια σουρώστε τα.
Βήμα 9
Κόψτε σε φέτες τα στήθη κοτόπουλου.
Βήμα 10
Για να συναρμολογήσετε και να σερβίρετε τη σαλάτα, προσθέστε τα ζυμαρικά, το ψιλοκομμένο μαρούλι και το ντρέσινγκ σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 11
Ανακατέψτε ώστε η σαλάτα και τα ζυμαρικά να καλυφθούν από το ντρέσινγκ.
Βήμα 12
Μεταφέρετε το μείγμα ζυμαρικών σε μπολ ή πιατέλα σερβιρίσματος και προσθέστε το κοτόπουλο, τα κρουτόν και το ξύσμα παρμεζάνας πριν το σερβίρισμα.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 19.02.2024

Η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» στα Χανιά

Οι οινοποιοί της Κρήτης για 16η ΧΡΟΝΙΑ ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά» στα Χανιά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Πε

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 15.02.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης

Συνεχίζονται οι αιτήσεις της πρόσκλησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία», που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 09.02.2024

Πάνκεικ κολοκύθας

Υλικά 1 φλ. τσαγιού γάλα 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας 2 μεγάλα αυγά 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο 1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη 1 κ. σ. σκόνη εσπρ