Image
Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023 21:06 Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων: «Είμαι παραδοσιακή, αλλά πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά»

«Ξεκινώντας για τα ομόφυλα ζευγάρια, αντιλαμβάνομαι και σέβομαι όλες τις αντιδράσεις που υπάρχουν, και είναι ένα θέμα το οποίο άπτεται της ζωής των ανθρώπων και έχει διαφορετικές προσεγγίσεις. Εγώ ανήκω στην κατηγορία των εξαιρετικά παραδοσιακών ανθρώπων και έχω την οικογένεια πάνω από όλα. Η πραγματικότητα όμως λέει ότι σήμερα, δεν υπάρχου μόνο οι πυρηνικές οικογένειες ή παραδοσιακές», αναφέρει η Ντόρα Μπακογιαννή.

Υπάρχουν οι μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που τα παιδιά είναι παιδιά χωρισμένων γονιών, και υπάρχουν και παιδιά ομόφυλων ζευγαριών. Όλα τα υπόλοιπα παιδιά έχουν δικαιώματα. Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν δικαιώματα. Αν είσαι παιδί ομόφυλου ζευγαριού, είσαι βιολογικό παιδί του ενός ή του άλλου, άρα αναγνωρίζεσαι ως βιολογικό παιδί του ενός μόνο και ας είναι το ζευγάρι το οποίο μεγαλώνει το παιδί, έστω και αν μας «ξενίζει» το είδος του ζευγαριού.

Αν ο μη γένοιτο πεθάνει ο βιολογικός γονέας, το παιδί αυτό πηγαίνει στην πρόνοια, δεν έχει δικαίωμα να μείνει με τον άλλο γονιό, να τον κληρονομήσει, να πάρει τη διατροφή σε περίπτωση διαζυγίου.

Τα παιδάκια αυτά σήμερα είναι αδικημένα από τον νόμο. Πρέπει να τα προστατεύσουμε γιατί αυτό καθεαυτό το σύμφωνο συμβίωσης έχει δώσει τα δικαιώματα στο ζευγάρι. Αυτοί που δεν έχουν δικαιώματα είναι τα παιδάκια. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό το θέμα γιατί η πολιτική είναι εδώ για να δίνει λύσεις σε προβλήματα υπαρκτά».

Και συνέχισε η κ. Μπακογιάννη: «Όταν ψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης, υπήρχαν πάρα πολλές αντιδράσεις, όπως υπάρχουν και τώρα. Είναι σε σεβαστό το να μην θέλει κάποιος να το ψηφίσει.

Και το σύμφωνο συμβίωσης δεν το ψήφισαν, αλλά σήμερα το επικαλούνται, οι ίδιοι που τότε δεν το ψήφισαν. Δεν πρέπει να υποστούν κυρώσεις όσοι δεν το ψηφίσουν, αυτά είναι θέματα συνείδησης. Έχω δώσει «μάχη» ευτυχώς όχι στην Ελλάδα, αλλά στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα δικαιώματα των παιδιών, 25 χρόνια τώρα. Όλες οι Εκκλησίες έχουν αντιδράσει και είναι λογικό, δεν μιλάμε για γάμο σε εκκλησία.

Ο γάμος είναι άλλο πράγμα από την αναγνώριση των δικαιωμάτων κάποιων ανθρώπων. Θα είμαι η τελευταία που θα πω στον άλλον πώς θα ζήσει τη ζωή του. αλλά θα προστατεύσω τα παιδιά. Θα υπάρξει και μία ωρίμανση του δημοσίου διαλόγου. Για θέματα συνείδησης δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία».

madata.gr

Post
Πολιτική Δευτέρα 15.09.2025

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Πόπη Σεμερτζίδου μιλά για «σκευωρία» μετά τη δέσμευση περιουσίας

Η πρώην πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Πόπη (Καλλιόπη) Σεμερτζίδου, βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας τουλάχισ

Post
Πολιτική Δευτέρα 15.09.2025

Κ. Πιερρακάκης: Tα χρήματα από τις φοροελαφρύνσεις θα φτάσουν κατευθείαν στους πολίτες

Συνέντευξη του Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη στο ACTION24 ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ: Είναι χαρά και τιμή μας, να φιλοξενούμε στην πρωινή ζώνη τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και

Post
Πολιτική Κυριακή 14.09.2025

Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, στο Λονδίνο

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2025, στο πλαίσιο της "London Shipping Week". Δευτέρ