Image
Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023 17:00 Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Ποιοι θα παρευρεθούν στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Με στόχο να εδραιωθεί η ηρεμία και η βελτίωση των διμερών σχέσεων και παράλληλα να υπάρξουν συμφωνίες που είναι προς όφελος των δύο χωρών, Αθήνα και Άγκυρα προσέρχονται στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα.

Η θεματολογία της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν έχει προετοιμαστεί προσεκτικά από τα διπλωματικά επιτελεία και είναι προσανατολισμένη στη θετική ατζέντα, κάτι που έδειξε και με τις δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Εάν μπορέσουμε να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή, να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας και να αναπτύξουμε αυτές τις σχέσεις σε μια πλατφόρμα απαλλαγμένη από εξωτερικές επιρροές, είμαι βέβαιος ότι θα επωφεληθούμε. Η αντίληψή μας για την εξωτερική πολιτική δεν είναι “εγώ πάντα κερδίζω και ο άλλος χάνει”. Θα πάμε στην Αθήνα με μια προσέγγιση “win-win”», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος και οι υπουργοί του θα φτάσουν στην Αθήνα το πρωί της Πέμπτης. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί πρώτα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, καθώς και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Άννα Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Σημειώνεται πως παράλληλα με την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των υπουργών Άμυνας Νίκου Δένδια και Γιασάρ Γκιουλέρ, Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Μεχμέτ Σιμσέκ, Μετανάστευσης και εσωτερικων Δημήτρη Καιρίδη και Αλί Γερλίκαγια, των υπουργων Τουρισμού και Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Λίνα Μενδώνη με τον Μεχμέτ Ερσόι και υπουργων Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη και Γιουσούφ Τεκίν.

Οι δύο αποστολές θα γευματίσουν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα το απόγευμα της ίδιας μέρας.

πηγή: MEGA TV

 

Post
Πολιτική Σάββατο 20.12.2025

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε Ιερουσαλήμ και Ραμάλα για την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής

Τη στρατηγική σχέση Ελλάδα – Ισραήλ και τη σημασία του τριμερούς άξονα συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρος – Ισραήλ αναμένεται να επιβεβαιώσει η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκη

Post
Πολιτική Δευτέρα 15.12.2025

Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΘΑ «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή»

Κατατέθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025, στη Βουλή των Ελλήνων, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο: «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή» (σταδιοδ

Post
Πολιτική Κυριακή 14.12.2025

Β. Κικίλιας: «Επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές, η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη»

«Οι επενδύσεις στη ναυτιλία και στις λιμενικές υποδομές είναι, κατά την άποψή μου, μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Π