Image
Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023 23:14 Βλέπω/Ακούω

Ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο θερμότερος των τελευταίων 15 ετών

Σύμφωνα με το εθνικό αστεροσκοπείο ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο πιο ζεστός των τελευταίων 15 ετών, ενώ η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα.

Δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, όμως η άνοιξη συνεχίζεται και μετά τον θερμότερο Νοέμβριο των τελευταίων 15 ετών.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίας με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται 2,5°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα καταγράφονται στη Θεσσαλία, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Μάλιστα, στο Σίσι Λασιθίου ο υδράργυρος στις 4 Νοεμβρίου είχε σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς Κελσίου, σημειώνοντας πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Ελάχιστες μέρες όμως χρειαστήκαμε βαριά ρούχα και θέρμανση, καθώς προς το παρόν υπάρχουν μόνο μικρά διαλείμματα κρύου.

«Είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής και είναι κάτι το οποίο θα βιώνουμε με μεγαλύτερη συχνότητα κι εδώ και στο μέλλον. Φαίνεται ότι το 2023 θα είναι απο τα πιο θερμά έτη στην ιστορία του πλανήτη μας. Η Μεσόγειος έχει χαρακτηριστεί ως ένα hot spot της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Θοδωρής Γιάνναρος, εντεταλμένος ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όσοι χαίρονται πάντως με το καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν ακούγοντας τις εκτιμήσεις των επιστημόνων για τις μελλοντικές επιπτώσεις.

Θα δούμε χειμώνα τα Χριστούγεννα; Η απάντηση θα έρθει τις επόμενες ημέρες για τη χώρα μας από τους ειδικούς, εκτιμάται ωστόσο πως οι μέρες με τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι πολύ περισσότερες απο τις ψυχρές.

Πηγή: megatv.com


Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 19.08.2026

Νέο χωροταξικό για τις ΑΠΕ: Αυστηρότεροι κανόνες και περισσότερες ζώνες αποκλεισμού

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που καθορίζει ενιαίους και αυστηρότερους κανόνες για τη χωροθέτηση νέων έργων ΑΠΕ και μονάδων αποθήκευσ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 19.08.2026

Γενικά αίθριος ο καιρός – Έως 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τοπικές βροχές και όμβροι αναμένονται κυρίως σ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 18.08.2026

Μητσοτάκης: Η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους αποτελεί εθνική επιτυχία

Τη σημασία της πρόωρης αποπληρωμής 13 δισ. ευρώ από το δημόσιο χρέος εντός του 2026 υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της δημ