Image
Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023 23:14 Βλέπω/Ακούω

Ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο θερμότερος των τελευταίων 15 ετών

Σύμφωνα με το εθνικό αστεροσκοπείο ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο πιο ζεστός των τελευταίων 15 ετών, ενώ η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα.

Δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, όμως η άνοιξη συνεχίζεται και μετά τον θερμότερο Νοέμβριο των τελευταίων 15 ετών.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίας με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται 2,5°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα καταγράφονται στη Θεσσαλία, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Μάλιστα, στο Σίσι Λασιθίου ο υδράργυρος στις 4 Νοεμβρίου είχε σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς Κελσίου, σημειώνοντας πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Ελάχιστες μέρες όμως χρειαστήκαμε βαριά ρούχα και θέρμανση, καθώς προς το παρόν υπάρχουν μόνο μικρά διαλείμματα κρύου.

«Είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής και είναι κάτι το οποίο θα βιώνουμε με μεγαλύτερη συχνότητα κι εδώ και στο μέλλον. Φαίνεται ότι το 2023 θα είναι απο τα πιο θερμά έτη στην ιστορία του πλανήτη μας. Η Μεσόγειος έχει χαρακτηριστεί ως ένα hot spot της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Θοδωρής Γιάνναρος, εντεταλμένος ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όσοι χαίρονται πάντως με το καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν ακούγοντας τις εκτιμήσεις των επιστημόνων για τις μελλοντικές επιπτώσεις.

Θα δούμε χειμώνα τα Χριστούγεννα; Η απάντηση θα έρθει τις επόμενες ημέρες για τη χώρα μας από τους ειδικούς, εκτιμάται ωστόσο πως οι μέρες με τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι πολύ περισσότερες απο τις ψυχρές.

Πηγή: megatv.com


Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 23.05.2026

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων, συντάξεων και εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ, από 25 Μαΐου 2026 έως 29 Μαΐου 2026

Ο προγραμματισμός των καταβολών (χάρτης πληρωμών) για την εβδομάδα από την Δευτέρα 25 Μαΐου 2026 έως και την Παρασκευή 29 Μαΐου 2026 Ειδικότερα: 1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν: Στις 26 Μαΐο

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 23.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 23/5/26

Στα ανατολικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα δυτικά αρχικά λίγες νεφώσεις, γρήγορα όμως οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι θα σημειωθούν

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 22.05.2026

Ο Δήμος Ηλιούπολης αποτέλεσε βασικό σταθμό Οδικής συμπεριφοράς, ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας μέσω του ΔΕΗ Tour of Hellas 2026

Ο διεθνής ποδηλατικός αγώνας ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 επέστρεψε δυναμικά στον Δήμο Ηλιούπολης μετατρέποντας την πλατεία Φλέμινγκ σε σημείο συνάντησης αθλητισμού, δράσης και ψυχαγωγίας. Μικροί και μεγάλ