Image
Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023 18:09 Πολιτική

Τη Δευτέρα το όνομα των «11» – Πώς θα κινηθούν

Τελικές αποφάσεις για το όνομα που θα δώσουν οι «11», στην νέα τους κοινοβουλευτική ομάδα, αναμένεται να ληφθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Τη Δευτέρα σε ανοιχτή εκδήλωση στο Σεράφειο θα ανακοινωθεί το όνομα της ΚΟ των 11.

Μαζί με αυτό θα διεξαχθεί και πολιτική συζήτηση, όπου περιμένουμε να ακούσουμε για την ταυτότητα και τις πολιτικές θέσεις του νέου σχήματος. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, το όνομα του νέου κόμματος θα είναι σύνθετη λέξη, θα έχει πολλούς προσδιορισμούς αλλά θα προσφωνείται στη Βουλή με μία ή δύο λέξεις ενώ μία από τις λέξεις θα είναι η λέξη «Αριστερά».

Από την πλευρά των «11» οι πηγές αναφέρουν πως το όνομα θα αποφασιστεί εντός του Σαββατοκύριακου. Η απόφαση να το ανακοινώσουν σε ανοιχτή εκδήλωση και όχι σε συνέντευξη Τύπου, δείχνει τη διάθεση να κινηθούν με εξωστρέφεια και σε άμεση επαφή με τον κόσμο.

Ορόσημο για την νέα αυτή Κ.Ο. θα είναι η συζήτηση που θα γίνει στην Βουλή για τον προϋπολογισμό, όπου εκεί θα παρουσιάσουν το νέο τους πολιτικό στίγμα.

Η πρόθεση είναι να δοθεί η πρώτη μάχη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, πεδίο δόξης λαμπρό για όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εκεί θα τεθούν οι διαχωριστικές γραμμές τόσο από τη ΝΔ, όσο και από τις υπόλοιπες ΚΟ του κοινοβουλίου.

Βασικός στόχος είναι η άσκηση αντιπολίτευσης και η κοινωνική γείωση ενώ την Τετάρτη θα μιλήσουν επίσημα για πρώτη φορά και για το φορολογικό νομοσχέδιο.

πηγή: MEGA TV

 

Post
Πολιτική Σάββατο 15.08.2026

Με θερμά λόγια και προσωπικές αναφορές αποχαιρέτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον Στέφανο Μάνο

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού: «Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Στέφανου Μάνου. Ενός πολιτικού με ξεχωριστή προσωπικότητα και αναμφίβολη προσφορά στη δημόσια ζωή. Όχι μόνο με τη δράση του

Post
Πολιτική Παρασκευή 14.08.2026

Σάκης Αρναούτογλου: Το GSI δεν είναι μόνο ένα καλώδιο, είναι τεστ ευρωπαϊκής συνοχής.

Η επίσημη παρέμβαση μελών του αμερικανικού Κογκρέσου για το Great Sea Interconnector αναδεικνύει ξανά τη στρατηγική σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Για μένα όμως αυτή η

Post
Πολιτική Παρασκευή 14.08.2026

Την ενίσχυση και αναβάθμιση της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Την ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) αναδεικνύει ο Βουλευτής ΗρακλείουΧάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας ως Αναφορά προς την Υπουργό Υπουργείο Πα