Image
Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 09:07 Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση ανύψωσης ηθικού από τον Κασσελάκη μετά από τις 2 διασπάσεις

Πυρά του Στέφανου Κασσελάκη κατά των αποχωρησάντων στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα, με ανάλυση της πολιτική συγκυρίας.
Σκληρή επίθεση στους αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά και ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας με βολές στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση περιελάμβανε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.

Είναι η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιήθηκε μετά την αποχώρηση των έντεκα βουλευτών, ενώ διεξήχθη παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κασσελάκης εκτίμησε πως ήταν προσωπικοί οι λόγοι της αποχώρησης των 11 και θεώρησε ότι ήταν προσωπικές επιλογές και προσέθεσε πως ήθελαν να «βγουν μπροστά» και να προβληθούν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, δεν υπήρχε λόγος ή πολιτικά κριτήρια για την αποχώρηση των 11. Στην αίθουσα της συνεδρίασης παρέστη και ο Αλέξης Τσίπρας τον οποίο υποδέχθηκαν τα στελέχη με χειροκροτήματα.

Πλήρης μετάλλαξη ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, λέει η Αχτσιόγλου
Την πρώτη της συνέντευξη μετά την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, που προσεχώς θα είναι βουλευτής του νέου φορέα και της νέας κοινοβουλευτικής του ομάδας, την οποία συγκροτούν οι 11 αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή της εκλογής της νέας ηγεσίας, έχει εισέλθει σε φάση πλήρους μετάλλαξης και απομάκρυνσης από τις θέσεις και τις αξίες της Αριστεράς».

Όπως είπε, «από τη δική μας πλευρά δεν είχαμε κάνει δημόσια τοποθέτηση μέχρι να αποφασίσουμε την αποχώρησή μας», ενώ τόνισε ότι η ίδια εξέφρασε τις διαφωνίες της εντός των οργάνων του κόμματος.

«Φανταστείτε να λάμβανα μία θέση και την επομένη να άκουγα τον κ. Κασσελάκη να λέει αυτά τα ανήκουστα που είπε για τα εργασιακά στον ΣΕΒ! Πώς θα έπρεπε να τοποθετηθώ για το ζήτημα;», δήλωσε, εξηγώντας έτσι το «όχι» που είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν της πρότεινε να αναλάβει κάποια θέση ή τομέα στο κόμμα.

Τα επόμενα βήματά της ετοιμάζει η νέα ΚΟ – «Πυρά» Κασσελάκη στους αποχωρήσαντες

madata.gr

Post
Πολιτική Πέμπτη 07.05.2026

Υπογραφή της σύμβασης της Β΄ Φάσης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση 238 Σχολικών Κτιρίων

Υπεγράφη σήμερα, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση δωρεάς για τη δεύτερη φάση του προγράμματος Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέττα Γιαννάκου». Η δεύτερη φάση του προγράμμα

Post
Πολιτική Πέμπτη 07.05.2026

Μητσοτάκης: «Η συνταγματική αναθεώρηση ανοίγει τον δρόμο για την Ελλάδα του 2030»

Σαφές πολιτικό και θεσμικό στίγμα για τη νέα περίοδο διακυβέρνησης έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, εστιάζοντας στις προτερ

Post
Πολιτική Πέμπτη 07.05.2026

Το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να δώσει λύση στα προβλήματα της εφαρμογής του νέου νόμου για τις κατατακτήριες εξετάσεις

Τα προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του νέου Νόμου για τις κατατακτήριες εξετάσεις, τα οποία αρνείται να λύσει το Υπουργείο Παιδείας, αναδεικνύει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο.