Image
Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 09:07 Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση ανύψωσης ηθικού από τον Κασσελάκη μετά από τις 2 διασπάσεις

Πυρά του Στέφανου Κασσελάκη κατά των αποχωρησάντων στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα, με ανάλυση της πολιτική συγκυρίας.
Σκληρή επίθεση στους αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αλλά και ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας με βολές στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση περιελάμβανε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή.

Είναι η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιήθηκε μετά την αποχώρηση των έντεκα βουλευτών, ενώ διεξήχθη παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Κασσελάκης εκτίμησε πως ήταν προσωπικοί οι λόγοι της αποχώρησης των 11 και θεώρησε ότι ήταν προσωπικές επιλογές και προσέθεσε πως ήθελαν να «βγουν μπροστά» και να προβληθούν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, δεν υπήρχε λόγος ή πολιτικά κριτήρια για την αποχώρηση των 11. Στην αίθουσα της συνεδρίασης παρέστη και ο Αλέξης Τσίπρας τον οποίο υποδέχθηκαν τα στελέχη με χειροκροτήματα.

Πλήρης μετάλλαξη ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, λέει η Αχτσιόγλου
Την πρώτη της συνέντευξη μετά την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, που προσεχώς θα είναι βουλευτής του νέου φορέα και της νέας κοινοβουλευτικής του ομάδας, την οποία συγκροτούν οι 11 αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή της εκλογής της νέας ηγεσίας, έχει εισέλθει σε φάση πλήρους μετάλλαξης και απομάκρυνσης από τις θέσεις και τις αξίες της Αριστεράς».

Όπως είπε, «από τη δική μας πλευρά δεν είχαμε κάνει δημόσια τοποθέτηση μέχρι να αποφασίσουμε την αποχώρησή μας», ενώ τόνισε ότι η ίδια εξέφρασε τις διαφωνίες της εντός των οργάνων του κόμματος.

«Φανταστείτε να λάμβανα μία θέση και την επομένη να άκουγα τον κ. Κασσελάκη να λέει αυτά τα ανήκουστα που είπε για τα εργασιακά στον ΣΕΒ! Πώς θα έπρεπε να τοποθετηθώ για το ζήτημα;», δήλωσε, εξηγώντας έτσι το «όχι» που είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όταν της πρότεινε να αναλάβει κάποια θέση ή τομέα στο κόμμα.

Τα επόμενα βήματά της ετοιμάζει η νέα ΚΟ – «Πυρά» Κασσελάκη στους αποχωρήσαντες

madata.gr

Post
Πολιτική Τρίτη 03.11.2026

Ν. Ανδρουλάκης: Κύριε Μητσοτάκη, αύριο οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις στη Βουλή για το δώρο στα funds

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πετά το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρθει αύριο στη Βουλή για να απολογηθεί για το δώρο στα funds με το περιβόητο άρθρο 23 που αναγκάστηκε να αποσύρει άρον άρον μετά την αποκάλ

Post
Πολιτική Τρίτη 03.11.2026

Στη Βουλή αύριο οι επίκαιρες ερωτήσεις Αυγενάκη για το Φράγμα Πλακιώτισσας και τις πληρωμές των ΟΕΦ

Αύριο,Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντά στη Βουλή σεδύο επίκαιρες ερωτήσεις του Βουλευτή Ηρακλείου και πρ. Υπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη,για

Post
Πολιτική Τρίτη 03.11.2026

Παράταση δύο ετών για τα τουριστικά λεωφορεία της Κρήτης ζητά η Ελένη Βατσινά

«Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να σηκώνουν μόνες τους το βάρος του αυξημένου κόστους και των κυβερνητικών παραλείψεων» Την ανάγκη άμεσης νομοθετικής παρέμβασης για τη στήριξη των επιχειρή