Image
Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 13:42 Βλέπω/Ακούω

Δημόσιο: 7.417 προσλήψεις στον «χριστουγεννιάτικο σάκο» του ΑΣΕΠ

Eμπλουτίζεται ο χριστουγεννιάτικος «σάκος» του ΑΣΕΠ, έπειτα από τις νέες προκηρύξεις που προστέθηκαν σε αυτόν, σύμφωνα με τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του proson.gr. Πιο συγκεκριμένα, το ΑΣΕΠ αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται οκτώ προκηρύξεις για την πλήρωση συνολικά 7.417 θέσεων στον Δημόσιο Τομέα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρχή δίνει «μάχη με τον χρόνο» προκειμένου να βγάλει έγκαιρα και τις οκτώ αυτές προκηρύξεις, μερικές από τις οποίες αφορούν προγραμματισμό προσλήψεων παλαιότερων ετών. Πηγές του ΑΣΕΠ αναφέρουν στο proson.gr, πως όσες από τις προκηρύξεις αυτές δεν βγουν πριν τα Χριστούγεννα, θα πάρουν προτεραιότητα αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου.

Τρεις προκηρύξεις έτοιμες για το Τυπογραφείο
Το σίγουρο είναι πως τις επόμενες δύο εβδομάδες θα «φύγουν» για το Εθνικό οι δύο προκηρύξεις «μαμούθ» που αφορούν 4.276 θέσεις ΠΕ για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, καθώς και 775 θέσεις των κλάδων ΔΕ και ΥΕ για τα νοσοκομεία. 

Επιπλέον, έτοιμη για το Τυπογραφείο είναι και η προκήρυξη για την κάλυψη, συνολικά 160 μόνιμων θέσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο υπουργείο Δικαιοσύνης (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ). 

Οι 160 θέσεις της προκήρυξης κατανέμονται ως εξής:

126 θέσεις των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας, που λειτουργούν υπό την εποπτεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
34 θέσεις των κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακόμα μία προκήρυξη «μαμούθ» για την Υγεία
Επιβεβαιώνεται, επίσης, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του proson.gr, πως το ΑΣΕΠ έχει στα «σκαριά» ακόμα μία μεγάλη προκήρυξη για την Υγεία. Πιο συγκεκριμένα, μετά την προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων ΔΕ και ΥΕ, η Αρχή θα εκδώσει ακόμα μία προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων στα νοσοκομεία, αποκλειστικά από πτυχιούχους. 

Η προκήρυξη αυτή θα περιλαμβάνει 816 θέσεις και συμμετοχή θα μπορούν να δηλώσουν αποκλειστικά απόφοιτοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ). 

 
Οι προκηρύξεις «έκπληξη»
Εκτός όμως των προκηρύξεων που είναι έτοιμες για το Τυπογραφείο, το ΑΣΕΠ έβαλε στο «σάκο» και δύο προκηρύξεις έκπληξη, που μόλις χτες αποκάλυψε πρώτο το proson.gr:

Η πρώτη προκήρυξη αφορά 131 μόνιμες προσλήψεις, χωρίς γραπτό διαγωνισμό, σε 7 υπουργεία, δύο Ανεξάρτητες Αρχές και άλλους κρίσιμους φορείς του Δημοσίου. (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ)
Η δεύτερη προκήρυξη αφορά 32 προσλήψεις, επίσης χωρίς γραπτό διαγωνισμό, στην εταιρεία «Διαχειριστής ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης Α.Ε.», που υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Χαλκηδόνας.

Δημοτική Αστυνομία
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στον Χριστουγεννιάτικο «σάκο» του ΑΣΕΠ βρίσκεται και η μεγάλη προκήρυξη για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 1.213 θέσεων κατηγοριών στη Δημοτική Αστυνομία.

 
Η προκήρυξη αυτή δεν είναι σίγουρο ότι θα εκδοθεί εντός του Δεκεμβρίου, καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσουν αν προχωρήσουν οι απερχόμενοι δήμαρχοι σε νέες προσλήψεις, λίγο πριν από τη δύση της θητείας τους. Το θέμα αυτό, όπως έχει παρουσιάζει σε αναλυτικό ρεπορτάζ το proson.gr, έχει φέρει ανησυχία σε πολλούς υποψήφιους που βρίσκονται κοντά στο ηλικιακό όριο των 35 ετών.

Τράπεζα της Ελλάδος
Τέλος, στον «σάκο» προσλήψεων του ΑΣΕΠ βρίσκεται και η προκήρυξη για την πλήρωση, συνολικά 14 θέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αν και η συγκεκριμένη προκήρυξη έχει φτάσει στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής ήδη από τον Ιούλιο και οι θέσεις είναι λίγες, ακόμα δεν έχει υπάρξει πρόοδος για την έκδοση της.

Διαβάστε αναλυτικά στο proson

madata.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 20.02.2024

Σούπερ μάρκετ: Τα προϊόντα που θα είναι πιο φτηνά κοντά στην ημερομηνία λήξης

Η τροποποίηση των αποφάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει την εξαίρεση από την απαγόρευση προωθητικών ενεργειών στα σούπερ μάρκετ, για 3 μήνες, σε προϊόντα με κοντινή ημερομηνία λήξης, για τα οπο

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 20.02.2024

Νίκος Γιαλιτάκης: 100 υπόγειοι κάδοι θα τοποθετηθούν στην περιοχή του Μπεντεβή, της Κηπούπολης και του Αγίου Κωνσταντίνου (vid)

Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά η εγκατάσταση 100 νέων υπόγειων κάδων στην νοτιοανατολική περιοχή της εκτός των τειχών πόλης του Ηρακλείου. Σε πρώτη φάση πρόκειται να προχωρήσει η εγκατάσταση 10

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 20.02.2024

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Πήγα να φάω πόρτα σε συναυλία μου» - Πώς «έριξε» την Ελένη Ράντου

Για τα πρώτα του βήματα στο «πεντάγραμμο», τις προσπάθειες να βγάλει τα προς το ζην, αστείες στιγμές της καριέρας του και φυσικά για την Ελένη Ράντου, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (20/2) ο