Image
Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 16:33 Οικονομία

Λουκέτο σε σούπερ μάρκετ που έκοβε, αλλά δεν δήλωνε αποδείξεις

Περίπτωση φοροδιαφυγής ήρθε στο φως, μέσω καταγγελίας στην εφαρμογή appodixi, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για σούπερ μάρκετ, και συγκεκριμένα για κατάστημα γνωστής αλυσίδας στην Σπάρτη.

Το κατάστημα είχε τέσσερις ταμειακές μηχανές, από τις οποίες μόνον οι δυο διαβίβαζαν δεδομένα αποδείξεων στην ΑΑΔΕ. Από τις άλλες δυο, τους τελευταίους 12 μήνες – από τον Νοέμβριο του 2022 έως και τις 23 Νοεμβρίου της φετινής χρονιάς -, το συγκεκριμένο κατάστημα είχε κόψει, αλλά δεν είχε διαβιβάσει – δηλαδη, δεν είχε δηλώσει – στην ΑΑΔΕ 116.200 αποδείξεις.

Με άλλα λόγια, δεν διαβίβασε τζίρο 852.000 ευρώ, συν ΦΠΑ 127.000 ευρώ.

Μόλις έλαβαν σήμα από την appodixi, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έκαναν φύλλο και φτερό τα φορολογικά στοιχεία και κινήσεις της επιχείρησης.

Στο κατάστημα μπήκε λουκέτο για 48 ώρες, επιβλήθηκε πρόστιμο 63.500 ευρώ για τη μη διαβίβαση των αποδείξεων, ενώ έχει ήδη αρχίσει έλεγχος, τόσο στους προηγούμενους μήνες και χρήσεις για το συγκεκριμένο κατάστημα, όσο και στο σύνολο του δικτύου της αλυσίδας.

Post
Οικονομία Κυριακή 17.05.2026

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Στο 55% η υποβολή – Πάνω από 3,6 εκατ. δηλώσεις έχουν ήδη κατατεθεί

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία αρκετές εβδομάδες πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

Post
Οικονομία Τετάρτη 13.05.2026

ET-Forum στο Ηράκλειο: Μεγάλα έργα, αναπτυξιακές προοπτικές και οι ανησυχίες των Κρητικών στο επίκεντρο (vid)

Την έναρξη του ET-Forum στο Ηράκλειο έκανε ο διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου», Γιάννης Τσαπρούνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η διοργάνωση εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό ανάδειξης των

Post
Οικονομία Τετάρτη 13.05.2026

Πως βλέπουμε ηλεκτρονικά μέσω των τιμών για τον προσδιορισμό της φορολογικής αξίας των ακινήτων (αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας )

Με τις διατάξεις του νόμου 5162/2024, προβλέπεται θεσμοθέτηση και εμπλουτισμός της ψηφιακής πλατφόρμας – γεωπύλης « valuemaps.gov.gr – Αντικειμενικός προσδιορισμός αξιών σε χάρτη &ra