Image
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 21:39 Αθλητικά

Κολοσσός – Παναθηναϊκός 78-81: Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά παρέμεινε αήττητος

Ο Παναθηναϊκός όδευε προς μια εύκολη νίκη στη Ρόδο επί του Κολοσσού για την 8η αγωνιστική της Basket League αν και δεν ήταν εντυπωσιακός, έχοντας προηγηθεί με 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, στη συνέχεια όμως χαλάρωσε και επέτρεψε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν, για να τους νικήσει τελικά με 81-78 και να συνεχίσει αήττητος στο πρωτάθλημα.

Οι Πράσινοι, οι οποίοι μετράνε τέσσερις σερί νίκες στη Euroleague, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να το καθαρίσουν από νωρίς και έπειθαν ότι έτσι θα γίνει, αφού στο πρώτο 5λεπτο ήταν μπροστά με +12 (6-18). Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, για τους οποίους αρχικά σκόραρε μόνο ο Μπραΐκοβιτς, κατάφεραν να μειώσουν λίγο τη διαφορά αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Βιλντόζα να έχει 8 πόντους με 2/2 τρίποντα έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +7 (20-27).

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού και δεν χρειαζόταν να βγάλει μάτια για να έχει σταθερά ένα καλό προβάδισμα, όπως δείχνει και το 22-36 στο 18′, με το πρώτο ημίχρονο τελικά να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 28-44 και τον Βιλντόζα να ξεχωρίζει για τους φιλοξενούμενους έχοντας σε αυτό το διάστημα 13 πόντους με 1/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 2/2 βολές.

Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η διαφορά πήγε για πρώτη φορά και στους 18 πόντους (28-46), με τον Ναν έχει 8 σερί πόντους, αλλά στη συνέχεια οι Πράσινοι χαλάρωσαν και ο Κολοσσός βρήκε την ευκαιρία, παίρνοντας πόντους από τον Κολοβέρο, να ρίξει κάπως τη διαφορά, με το σκορ να είναι στο 51-61 πριν την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου.

Εκεί, η ομάδα της Ρόδου κατάφερε, έπειτα από ώρα, να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο (54-61) αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα και με σερί 7-0 πήγε στο +14 (54-68), με τους πάντες να αντιλαμβάνονται ότι το παιχνίδι είχε κριθεί. Το κακό για τον Αταμάν ήταν ότι αυτό σκέφτηκαν και οι παίκτες του με συνέπεια να χαλαρώσουν αρκετά στα επόμενα λεπτά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Κολοσσό να ρίξει αρκετά τη διαφορά και να πλησιάσει, με το τελικό σκορ να είναι 78-81.

 
Τα δεκάλεπτα: 20-27, 28-44, 51-61, 78-81

madata.gr

Post
Αθλητικά Τετάρτη 11.02.2026

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου για την πρόκριση του ΟΦΗ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας

Με αφορμή την πρόκριση του ΟΦΗ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Ένα μεγάλο «Μπράβο!» στους ποδοσφαιριστέ

Post
Αθλητικά Τετάρτη 11.02.2026

Λευτέρης Αυγενάκης «Ο ΟΦΗ απέδειξε ξανά πως όταν υπάρχει ψυχή, πίστη και συνοχή, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.»

Στη Λιβαδειά, για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, βρέθηκε ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλευρό της ομάδας του ΟΦΗ. Σε μια δυνατή και απαιτητική αναμέτρηση, ο ΟΦ

Post
Αθλητικά Δευτέρα 09.02.2026

Αθλητική Δράση Συμπερίληψης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Στις 6 Φεβρουαρίου 2026 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), η Ακαδημία Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής «Τζάμπολ Αγάπης», σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη