Image
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 13:55 Αθλητικά

Από την Κρήτη στην Παταγονία: Ο πρώτος Κρητικός αθλητής που θα διανύσει 220 χλμ για τον τρίαθλο «patagonman»

Ένα αξέχαστο ταξίδι, σε ένα από τα πιο εκπληκτικά φυσικά τοπία ξεκινάει για τον Μιχάλη Μανωνιούδη. Τον πρώτο κρητικό που θα ταξιδέψει μέχρι τη Παταγονία για να κολυμπήσει 3,8 χλμ σε κρύα νερά στους 10 βαθμούς περίπου, να διανύσει 180 χλμ σε βουνό με το ποδήλατο του, και να τρέξει άλλα 42 χλμ σε χώμα!
Ως αυθεντικός λάτρης του τριάθλου και με πολλή καλή απόδοση στον «full iron», Ο Μιχάλης Μανωλιούδης περνάει στην επόμενη πρόκληση να διανύσει συνολικά 220 χιλιόμετρα, στον τρίαθλο που ονειρεύεται να τερματίσει κάθε αθλητής και ονομάζεται “patagonman 4th edition”. Διοργανώνεται για 4η φορά και φέτος, για πρώτη φορά, θα συμμετέχουν 5 Έλληνες αθλητές.

Στο “patagonman” αξίζει περισσότερο η εμπειρία και όχι απαραίτητα ο χρόνος τερματισμού. Ο καιρός είναι 100% απρόβλεπτος, ενώ η πορεία γεμάτη εικόνες από σκηνικά που εντυπωσιάζουν με φιόρδ, λίμνες, βουνά, δάση, καταρράκτες. Ωστόσο θα πρέπει οι αθλητές να αντιμετωπίσουν, μπάζα, χώμα, άμμο, ανηφόρες, κατηφόρες, κρύα νερά, ανέμους κ.α.
Η ανταμοιβή για όσους τερματίσουν είναι κάτι παραπάνω από ένα μετάλλιο, είναι η αξέχαστη εμπειρία ζωής και η μεγαλύτερη αίσθηση επιτυχίας που μπορεί να βιώσει ένας αθλητής σε τρίαθλο.

Η πορεία PATAGONMAN.
1. Ξεκινά πριν την ανατολή του ηλίου στο φιόρδ Aysen, όπου οι αθλητές πρέπει να πηδήξουν από ένα ferryboat στο παγωμένο νερό, για να κολυμπήσουν 3,8 χιλιόμετρα προς το Puerto Chacabuco όπου μπορούν να βγουν από το νερό και να βρουν τα ποδήλατά τους στην πρώτη περιοχή μετάβασης.
2. Από εκεί, οδηγούν 180 χιλιόμετρα στον θυελλώδη, ελικοειδή και λοφώδες δρόμο της διάσημης Carretera Austral προς το Cerro Castillo, μια από τις πιο γραφικές καρτ ποστάλ της Παταγονίας κι εκεί θα αφήσουν τα ποδήλατά τους στη δεύτερη περιοχή μετάβασης.
3. Αμέσως μετά, τρέχουν 42,2 χιλιόμετρα χωματόδρομου και μπάζων, ακολουθώντας τον ποταμό Ibanez μέσα από δάσος, δίπλα σε όμορφες λίμνες και καταρράκτες μέχρι τη λίμνη General Carrera, ένα άλλο ορόσημο της περιοχής.

Οι “Μινωικές γραμμές”, η “Maurten Greece” και το “katsounes.gr” στήριξαν τον αθλητή μας κατά την προετοιμασία του.
Ας του ευχηθούμε όλοι μαζί, καλή επιτυχία Μιχάλη!

Post
Αθλητικά Τρίτη 20.02.2024

Έρχονται ποινικές διώξεις για το κύκλωμα με τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες

Στην τελική ευθεία μπήκε η έρευνα για την υπόθεση του τεράστιου κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, που διενεργεί επί περίπου ένα χρόνο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος. Σύμφωνα με πλη

Post
Αθλητικά Τρίτη 20.02.2024

Σπύρος Καπράλος: «Οι Εθνικές ομάδες πόλο μπορούν να κατακτήσουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς»

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος συμμετείχε στην πρεμιέρα της νέας σειράς εκπομπών της ΕΡΤ «Παρίσι 2024: Η αντίστροφη μέτρηση» στο EΡΤΝews και στους δημοσιογράφους Τάσο Κολλίντζα και Κατ

Post
Αθλητικά Δευτέρα 19.02.2024

Με επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών το 9ο FODELE RUN

Περισσότεροι από 500 μικροί και μεγάλοι δρομείς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών, πήραν μέρος στο 9ο FODELE RUN απολαμβάνοντας τις δύο διαδρομές και παράλληλα ενίσχυσαν τον Πανελλήνιο Σύλλογο