Image
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 22:08 Πολιτική

Τσακαλώτος: 10 ή 12 βουλευτές στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα με την Αχτσιόγλου – Τοξικό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέλαβε πως είναι εφικτή μια νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα με την Έφη Αχτσιόγλου και έκανε λόγο ακόμη και 12 βουλευτές.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως « όσοι μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι φύγουμε, πρέπει να πούμε τι θέλουμε για αυτήν την χώρα, ποια είναι η ατζέντα, ποια είναι τα ζητήματα. Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι για την χώρα στα συντρίμμια του παλιού εμφυλίου. Ότι ειπώθηκε ειπώθηκε, όσοι φύγαμε φύγαμε, τώρα πρέπει να παράγουμε πολιτική».

Σε ερώτηση για το πόσο μπορεί να υπάρχει συνεργασία με την «ομάδα Αχτσιόγλου», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως «θα υπάρχουν κι εκεί διαφορές, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η τοξικότητα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να διαφωνήσουν. Άλλο η διαφωνία και άλλο το τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρχε μετά το 2019, αλλά εντάθηκε τώρα με τις εσωκομματικές εκλογές».

Όσο για το πόσο εφικτό είναι να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα από τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο ακόμη και για 12 βουλευτές που θα την αποτελούν, λέγοντας χαρακτηριστικά «χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 (ενν. βουλευτές) καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

«Ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παράγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας», συμπλήρωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στην επισήμανση ότι «είναι κοντά οι Ευρωεκλογές» για τον σχηματισμό νέου κόμματος, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θα δούμε μέχρι τις ευρωεκλογές αν είναι forum διαλόγου…. Θα είναι κάτι περισσότερο από forum διαλόγου και κάτι λιγότερο από κόμμα. Μου κάνει εντύπωση πόσες χιλιάδες Αριστεροί αγωνιούν. Πρέπει να “πιάσουμε” τις εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δεν ψηφίζουν, που δεν ασχολούνται με την πολιτική».  

«Θα δούμε αν θα μπορέσουμε να ομονοήσουμε: είναι άνθρωποι που φεύγουν, είναι άνθρωποι που μας παρακολουθούν και που δεν ήταν ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ενδιαφέρονται. Πρέπει να δείξουμε ότι ενωμένοι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας», κατέληξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πηγή: newsit.gr
 


Post
Πολιτική Δευτέρα 26.01.2026

Νέα συζήτηση στη Βουλή από τον Αυγενάκη για την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής

Σήμερα, Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 15:30, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Κώστας Κατσαφάδος, θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθ

Post
Πολιτική Δευτέρα 26.01.2026

Συλλυπητήρια δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη για τον θάνατο του Μιχάλη Τσαπάκη

«Η κοινωνία του Ηρακλείου αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Μιχάλη Τσαπάκη, έναν σπουδαίο επιστήμονα, καταξιωμένο καλλιτέχνη και, πάνω απ’ όλα, έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Ως διακεκριμένος χειρο

Post
Πολιτική Δευτέρα 26.01.2026

Β. Κικίλιας: «Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με το Master Plan του λιμένα Πατρών»

Την έναρξη μιας νέας περιόδου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του λιμανιού της Πάτρας σηματοδοτεί η έγκριση του Master Plan από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που αναμένεται άμεσα να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.