Image
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 13:00 Βλέπω/Ακούω

Διεθνής συνάντηση για τις Περιοχές UNESCO Κρήτης

Στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων κλείνει την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, με συνάντηση των εταίρων του προγράμματος και σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων η πρώτη περίοδος της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της Περιφέρειας Κρήτης για τις Περιοχές UNESCO Κρήτης.

Η Σαμαριά, ο Ψηλορείτης, τα Αστερούσια και η Σητεία, οι 4 εγγραφές της Κρήτης στα προγράμματα της UNESCO αποτέλεσαν το σημείο αναφοράς μίας ολοκληρωμένης αναπτυξιακής προσέγγισης της Περιφέρειας με στόχο τη συνολική ανάδειξη της ενδοχώρας του νησιού, της παραγωγικής της δραστηριότητας, του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος καθώς και της δυναμικής της ανθρωπογενούς δραστηριότητας στις περιοχές αυτές.

Στην επόμενη προγραμματική περίοδο στα 2 Γεωπάρκα (Ψηλορείτης, Σητεία) και στα 2 Αποθέματα της Βιόσφαιρας (Σαμαριά, Αστερούσια) έρχονται να προστεθούν και τα Μινωϊκά Ανακτορικά Κέντρα του νησιού (Κνωσός, Φαιστός, Μάλια, Ζάκρος, Ζώμινθος, Κυδωνία) τα οποία θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα για να δημιουργηθεί έτσι η νέα Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Εμβληματικών Διαδρομών Κρήτης.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει τίτλο «Περιοχές UNESCO Κρήτης, Βιώσιμη Ανάπτυξη: Όραμα και Προοπτικές» και μεταξύ των άλλων θα παρουσιαστεί αναλυτικά η στρατηγική συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το National Geographic για την προβολή της ενδοχώρας της Κρήτης, το σύμφωνο συνεργασίας που θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και το Περιφερειακό Γραφείο της UNESCO στη Βενετία καθώς και οι άξονες της ΟΧΕΕμβληματικών Διαδρομών Κρήτης.
Επισυνάπτονται πρόσκληση και αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.



Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 03.07.2025

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Ανατόλιος, Ζουμπουλία, Υάκινθος, Υακίνθη, Υάνθη, Ιάνθη. Άγιος Ανατόλιος Σύμφωνα με το Saitn.gr, ο Άγιος Ανατόλιος έγινε Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, δύο μή

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 03.07.2025

Πρόγνωση του καιρού σήμερα 3/7/25

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο και τα δυτικά παράκτι

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 02.07.2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς θα επιστραφούν τα κλεμμένα - Συνεδριάζει σήμερα η task force ΑΑΔΕ και Οικονομικής Αστυνομίας

Σημαντική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης (2/7) για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πώς θα γίνει η επιστροφή των «κλεμμένων» από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ στα ταμε