Image
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 12:42 Βλέπω/Ακούω

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος για κακούργημα και ποινή πενταετούς κάθειρξης

Ένοχος για την τέλεση κακουργήματος κρίθηκε λίγο πριν τις 12:00 ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και του επιβλήθηκε πενταετής κάθειρξη. Νωρίτερα, η Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του για κακούργημα. Ο άλλοτε παρουσιαστής άκουσε την απόφαση των δικαστών χωρίς να αντιδράσει. Ήταν η αυλαία μιας πολυσυζητημένης υπόθεσης που προκάλεσε σάλο στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Με την καταγγελία της πρώην συντρόφου του να παίρνει έκταση και τον ίδιο να δίνει στο πέρασμα του χρόνου τις δικές του εξηγήσεις.

Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισαν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής ενόψει του επόμενου βαθμού δικαιοδοσίας (Πενταμελές Εφετείο), με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ.

Η δίκη του πρώην παρουσιαστή συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κατηγορείται για δημοσιοποίηση υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου, μέσω του διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση.

Οι συνήγοροί του αιτήθηκαν ελαφρυντικά, τα οποία δεν έγιναν δεκτά από την έδρα. Οι ίδιοι ζήτησαν να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, το λευκό ποινικό του μητρώο, οι εθελοντικές του δράσεις. Παραλληλα υποστήριξαν πως ο ίδιος έχει μετανιώσει για την πράξη του και πως έχει ήδη καταστραφεί οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά.

Το αίτημα για να γίνει το δικαστήριο χωρίς δημόσιο ακροατήριο υπεβλήθη από την πλευρά της καταγγέλλουσας και έγινε δεκτό. Η διαδικασία ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες, ωστόσο, είχε διακοπεί για σήμερα, ενόψει της εισαγγελικής πρότασης.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισής του, ο πρώην τηλεπαρουσιαστής αποδέχεται την πράξη του, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα, ενώ υποστήριξε ότι επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.

Για την παραπάνω υπόθεση ο ίδιος είχε καταδικαστεί πέρσι τον Φεβρουάριο σε φυλάκιση 5 ετών, με 3ετή αναστολή, και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Κατά της απόφασης όμως ασκήθηκε έφεση, μεταξύ άλλων από τον εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως κι έγινε.





Πηγή: newsit.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 12.09.2026

Στο Καστελλόριζο και τις μικρονήσους Ρω και Στρογγύλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις μικρονήσους Ρω και Στρογγύλη επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου βρέθηκε στα επιτηρητικά φυλάκια και συνομίλησε με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οπλίτες θητείας που υπηρετούν σ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 12.09.2026

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στα βόρεια, έως 36°C ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο, με λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν στα δυτικά και τα βόρεια, φέρνοντας τοπικές βροχές και όμβρους. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σε Ιόνι

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 11.09.2026

Νεκροψία στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη – «Απροσδιόριστη» η αιτία θανάτου

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη, χωρίς ωστόσο να προκύψει μέχρι στιγμής σαφής απάντηση για τα αίτι