Image
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 12:42 Βλέπω/Ακούω

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος για κακούργημα και ποινή πενταετούς κάθειρξης

Ένοχος για την τέλεση κακουργήματος κρίθηκε λίγο πριν τις 12:00 ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και του επιβλήθηκε πενταετής κάθειρξη. Νωρίτερα, η Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του για κακούργημα. Ο άλλοτε παρουσιαστής άκουσε την απόφαση των δικαστών χωρίς να αντιδράσει. Ήταν η αυλαία μιας πολυσυζητημένης υπόθεσης που προκάλεσε σάλο στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Με την καταγγελία της πρώην συντρόφου του να παίρνει έκταση και τον ίδιο να δίνει στο πέρασμα του χρόνου τις δικές του εξηγήσεις.

Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισαν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής ενόψει του επόμενου βαθμού δικαιοδοσίας (Πενταμελές Εφετείο), με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ.

Η δίκη του πρώην παρουσιαστή συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος κατηγορείται για δημοσιοποίηση υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην ερωτικής του συντρόφου, μέσω του διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση.

Οι συνήγοροί του αιτήθηκαν ελαφρυντικά, τα οποία δεν έγιναν δεκτά από την έδρα. Οι ίδιοι ζήτησαν να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, το λευκό ποινικό του μητρώο, οι εθελοντικές του δράσεις. Παραλληλα υποστήριξαν πως ο ίδιος έχει μετανιώσει για την πράξη του και πως έχει ήδη καταστραφεί οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά.

Το αίτημα για να γίνει το δικαστήριο χωρίς δημόσιο ακροατήριο υπεβλήθη από την πλευρά της καταγγέλλουσας και έγινε δεκτό. Η διαδικασία ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες, ωστόσο, είχε διακοπεί για σήμερα, ενόψει της εισαγγελικής πρότασης.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισής του, ο πρώην τηλεπαρουσιαστής αποδέχεται την πράξη του, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα, ενώ υποστήριξε ότι επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.

Για την παραπάνω υπόθεση ο ίδιος είχε καταδικαστεί πέρσι τον Φεβρουάριο σε φυλάκιση 5 ετών, με 3ετή αναστολή, και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Κατά της απόφασης όμως ασκήθηκε έφεση, μεταξύ άλλων από τον εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως κι έγινε.





Πηγή: newsit.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 06.12.2023

Πώς αντιδρά το κάθε ζώδιο όταν σου θυμώνει

Πώς αντιδρά το κάθε ζώδιο όταν σου θυμώνει Καθένας αντιδρά διαφορετικά, όταν θυμώνει. Κάποιοι, κλαίνε. Άλλοι, λένε πράγματα που δεν εννοούν και τα ξεχνούν μετά από δέκα δευτερόλεπτα, ενώ δεν είναι

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 06.12.2023

Ζώδια 06/12 Τα φώτα της ομίχλης ανοιχτά σήμερα – Αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο

Σήμερα αποφύγετε σημαντικές κινήσεις μεταξύ 4μιση και 6μιση το απόγευμα. Γενικότερα ζητήματα που είναι ανοιχτά τις τελευταίες ημέρες ενδέχεται να είναι δύσκολα διαχειρίσιμα. Η σχέση της Σελήνης με τον

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 05.12.2023

Η συναυλία - αφιέρωμα στα 50 χρόνια καριέρας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο Heraklion Arts and Culture

Η συναυλία - αφιέρωμα στα 50 χρόνια παρουσίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην μουσική, είναι πλέον διαθέσιμη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Heraklion Arts and Culture και στη Ζώνη θέασης &