Image
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 11:51 Βλέπω/Ακούω

Αυγενάκης για χρηματοδοτήσεις Leader: Μεθοδικά, συνδέουμε τον πρωτογενή τομέα με τις ειδικές μορφές τουρισμού-Στόχος η 12μηνη τουριστική περίοδο

Δημοσιεύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2023 το ΦΕΚ έγκρισης των τοπικών προγραμμάτων Leaderγια την προγραμματική περίοδο (ΣΣ ΚΑΠ) 2023 – 2027.

Τα ποσά που εγκρίθηκαν για τα τοπικά προγράμματα στην Κρήτη είναι:
1. Αναπτυξιακή Ηρακλείου για την περιοχή Ηρακλείου: 5.990.000 €
2. Αναπτυξιακή Ηρακλείου για την περιοχή της Μεσσαράς: 3.790.000.
Σύνολο για το Ηράκλειο: 9.780.000 €
3. Αναπτυξιακή Λασιθίου: 4.750.000 €
4. ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης: 4.540.000 €
5. Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης: 4.600.000 €

Όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, με το πρόγραμμα Leader υλοποιούμε στην πράξη -στοχευμένα και μεθοδικά- τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα και της ελληνικής παραγωγής με τον κλάδο της φιλοξενίας, ενισχύουμε το αγροτουριστικό μας προϊόν και επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο, δίνοντας ώθηση στις ειδικές μορφές τουρισμού δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Παράλληλα, στηρίζουμε την ξεχωριστή ταυτότητα των ελληνικών προϊόντων την μεταποίηση με μικροβιοτεχνίες που τα καθιστούν μοναδικά σε όλο τον κόσμο και προωθούμε την εξωστρέφεια του αγροδιατροφικού κλάδου, ενισχύοντας το εισόδημα τόσο των αγροτών μας, όσο και των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 05.07.2025

Πολιτική προστασία για φωτιές: Ποιές περιοχές βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3

Yψηλός είναι και αύριο Κυριακή ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείο

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 05.07.2025

Άρειος Πάγος: Νέα ηγεσία - Εισαγγελέας ο Κωνσταντίνος Τζαβέλας, πρόεδρος η Αναστασία Παπαδοπούλου

Νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο επέλεξε την Παρασκευή 4 Ιουλίου η κυβέρνηση, καθώς το Υπουργικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση του Γιώργου Φλωρίδη. Νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επιλέχθηκε ο Κωνστα

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 05.07.2025

Με επιτυχία και χιλιάδες επισκέπτες ολοκληρώθηκε η Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου (vid, pics)

Με επιτυχία και παρουσία των εκπροσώπων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματιών του κλάδου και χιλιάδων επισκεπτών κόσμουολοκληρώθηκεη Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου.