Image
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 22:18 Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Μόνο 3 ομάδες στην Ευρώπη έχουν δεχθεί λιγότερα γκολ από τους πράσινους

Μονάχα η Νις (Γαλλία), η Σέριφ (Μολδαβία) και η PSV Αϊντχόφεν (Ολλανδία) έχουν δεχθεί λιγότερα γκολ από τον πρωτοπόρο της ελληνικής Super League, Παναθηναϊκό, ανάμεσα στις 50 από τις 55 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA, όπου έχουν διεξαχθεί τουλάχιστον 10 αγωνιστικές!

Η ομάδα της γαλλικής Ριβιέρας έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ μετά από 12 αγώνες στην Ligue 1, η Σέριφ παρουσιάζει ανάλογους αριθμούς στο πρωτάθλημα της Μολδαβίας, ενώ  η πρωτοπόρος και απόλυτη της Eredivisie-12 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις-, μετά από 12 αγώνες, είδε την εστία της να παραβιάζεται μόλις πέντε φορές.

Η άμυνα των «πρασίνων» -καλύτερη άμυνα στην ελληνική Super League- έχει δεχθεί 6 γκολ σε 11 παιχνίδια, όσα και η επικεφαλής της ιταλικής Serie A Ιντερ -αλλά σε 12 αγώνες- και ο πρώτος της κατάταξης στην  Κύπρο, ΑΠΟΕΛ, μετά 11 συναντήσεις.

Να σημειωθεί ότι πέντε πρωταθλήματα, έχουν δώσει λιγότερους από 10 αγώνες έως τώρα: Ισραήλ (5 ματς), Μάλτα (7), Ανδόρα (8), Γιβραλτάρ (6) και Σαν Μαρίνο (9), με αποτέλεσμα να υπάρχουν ομάδες με μικρό παθητικό τερμάτων, ενώ σίγουρα αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα 55 πρωταθλήματα βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο της διαδρομής τους.

Πηγή: thestandard.gr


Post
Αθλητικά Παρασκευή 06.11.2026

Με Κουτσουπιά για πρώτη φορά η Εθνική – Οι κλήσεις Γιοβάνοβιτς για Ολλανδία και Σερβία

Με δύο σημαντικές αναμετρήσεις ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στη League A του UEFA Nations League η Εθνική Ελλάδας, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ανακοινώνει τις κλήσεις για τα παιχνίδια με Ολλανδία κα

Post
Αθλητικά Παρασκευή 06.11.2026

ΟΦΗ για μεγάλα πράγματα! Νίκησε 2-0 τη Χάποελ Μπερ Σεβά και αγκαλιάζει την πρόκριση

Ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς τη νοκ άουτ φάση του Europa League έκανε ο ΟΦΗ, επικρατώντας με 2-0 της Χάποελ Μπερ Σεβά στο ουδέτερο Βουκουρέστι, για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι Κρητικοί έφτασαν

Post
Αθλητικά Πέμπτη 05.11.2026

Με στόχο το «διπλό» στο Βουκουρέστι απόψε ο ΟΦΗ απέναντι στη Χάποελ Μπερ Σεβά

Με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση βαθμών, που θα ενισχύσουν τη θέση του στη League Phase του Europa League, ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει απόψε (22:00) τη Χάποελ Μπερ Σεβά στο Βουκουρέστι, σε μία αναμέτρηση με ιδ