Image
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 22:18 Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Μόνο 3 ομάδες στην Ευρώπη έχουν δεχθεί λιγότερα γκολ από τους πράσινους

Μονάχα η Νις (Γαλλία), η Σέριφ (Μολδαβία) και η PSV Αϊντχόφεν (Ολλανδία) έχουν δεχθεί λιγότερα γκολ από τον πρωτοπόρο της ελληνικής Super League, Παναθηναϊκό, ανάμεσα στις 50 από τις 55 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA, όπου έχουν διεξαχθεί τουλάχιστον 10 αγωνιστικές!

Η ομάδα της γαλλικής Ριβιέρας έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ μετά από 12 αγώνες στην Ligue 1, η Σέριφ παρουσιάζει ανάλογους αριθμούς στο πρωτάθλημα της Μολδαβίας, ενώ  η πρωτοπόρος και απόλυτη της Eredivisie-12 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις-, μετά από 12 αγώνες, είδε την εστία της να παραβιάζεται μόλις πέντε φορές.

Η άμυνα των «πρασίνων» -καλύτερη άμυνα στην ελληνική Super League- έχει δεχθεί 6 γκολ σε 11 παιχνίδια, όσα και η επικεφαλής της ιταλικής Serie A Ιντερ -αλλά σε 12 αγώνες- και ο πρώτος της κατάταξης στην  Κύπρο, ΑΠΟΕΛ, μετά 11 συναντήσεις.

Να σημειωθεί ότι πέντε πρωταθλήματα, έχουν δώσει λιγότερους από 10 αγώνες έως τώρα: Ισραήλ (5 ματς), Μάλτα (7), Ανδόρα (8), Γιβραλτάρ (6) και Σαν Μαρίνο (9), με αποτέλεσμα να υπάρχουν ομάδες με μικρό παθητικό τερμάτων, ενώ σίγουρα αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα 55 πρωταθλήματα βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο της διαδρομής τους.

Πηγή: thestandard.gr


Post
Αθλητικά Τετάρτη 18.03.2026

Οι διαιτητές της 26ης αγωνιστικής της Super League

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές της 26ης αγωνιστικής της Super League, με τον Βεργέτη να ορίζεται στο Ολυμπιακός-ΑΕΛ Novibet. Βοηθοί του θα είναι οι Φωτόπουλος και Μπαλιάκας, Τέταρτος ο Τομαράς και στο VAR

Post
Αθλητικά Τρίτη 17.03.2026

Εθνική Γυναικών: «Πάρτι» στο Ιβανώφειο και πρόκριση στη Β’ Φάση του EuroBasket 2027

Με μια επιβλητική εμφάνιση και το εμφατικό 99-77 επί της Δανίας, η «Γαλανόλευκη» σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση των προκριματικών. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Γυναικών δεν άφησ

Post
Αθλητικά Κυριακή 15.03.2026

Φιέστα ανόδου στην Καλαμάτα: Στις εξέδρες ο Αντώνης Σαμαράς για τη «Μαύρη Θύελλα»

Με έντονο πολιτικό χρώμα και κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε η ιστορική ημέρα για την Καλαμάτα F.C., με την παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων στην απονομή του τροπαίου. Η Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 θα μεί