Image
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 22:18 Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Μόνο 3 ομάδες στην Ευρώπη έχουν δεχθεί λιγότερα γκολ από τους πράσινους

Μονάχα η Νις (Γαλλία), η Σέριφ (Μολδαβία) και η PSV Αϊντχόφεν (Ολλανδία) έχουν δεχθεί λιγότερα γκολ από τον πρωτοπόρο της ελληνικής Super League, Παναθηναϊκό, ανάμεσα στις 50 από τις 55 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA, όπου έχουν διεξαχθεί τουλάχιστον 10 αγωνιστικές!

Η ομάδα της γαλλικής Ριβιέρας έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ μετά από 12 αγώνες στην Ligue 1, η Σέριφ παρουσιάζει ανάλογους αριθμούς στο πρωτάθλημα της Μολδαβίας, ενώ  η πρωτοπόρος και απόλυτη της Eredivisie-12 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις-, μετά από 12 αγώνες, είδε την εστία της να παραβιάζεται μόλις πέντε φορές.

Η άμυνα των «πρασίνων» -καλύτερη άμυνα στην ελληνική Super League- έχει δεχθεί 6 γκολ σε 11 παιχνίδια, όσα και η επικεφαλής της ιταλικής Serie A Ιντερ -αλλά σε 12 αγώνες- και ο πρώτος της κατάταξης στην  Κύπρο, ΑΠΟΕΛ, μετά 11 συναντήσεις.

Να σημειωθεί ότι πέντε πρωταθλήματα, έχουν δώσει λιγότερους από 10 αγώνες έως τώρα: Ισραήλ (5 ματς), Μάλτα (7), Ανδόρα (8), Γιβραλτάρ (6) και Σαν Μαρίνο (9), με αποτέλεσμα να υπάρχουν ομάδες με μικρό παθητικό τερμάτων, ενώ σίγουρα αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα 55 πρωταθλήματα βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο της διαδρομής τους.

Πηγή: thestandard.gr


Post
Αθλητικά Σάββατο 04.04.2026

Παραμένει για ακόμη 3 χρόνια στον ΟΦΗ ο Ανδρούτσος

Παραμένει για ακόμη 3 χρόνια στον ΟΦΗ ο Ανδρούτσος και συγκεκριμένα ωςτο καλοκαίρι του 2029, καθώςυπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του. Στην ανακοίνωση της η ΠΑΕ_ΟΦΗ αναφέρει: ΗΠΑΕ ΟΦΗ 1925, με ιδια

Post
Αθλητικά Πέμπτη 02.04.2026

Στο Παγκρήτιο Στάδιο η προετοιμασία γερμανικών ομάδων στίβου

Για άλλη μια χρονιά, οι εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου αποτελούν πόλο έλξης για την προετοιμασία αθλητών στίβου από ευρωπαϊκές χώρες. Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεκαήμερη προετοιμασία δύο ομάδων Γε

Post
Αθλητικά Δευτέρα 30.03.2026

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου βράβευσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης για τη στήριξή στο RUN GREECE και τον κλασικό αθλητισμό

Το Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό βράβευσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης στη «Γιορτή Στίβου» που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το απόγευμα του Σαββάτου 28/3, για τ