Image
Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 14:25 Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου

Έφτασε η ώρα της απόφασης για την παραμονή ή όχι στο ΣΥΡΙΖΑ για την Έφη Αχτσιόγλου και την ομάδα της η οποία από το πρωί πραγματοποιεί πανελλαδική τηλεδιάσκεψη.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή Κυριακή για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το μεσημέρι αναμένεται να τηλε-συνεδριάσουν τα μέλη της ομάδας των «6+6» της Αχτσιόγλου, με αντικείμενο την παραμονή τους ή όχι στο κόμμα.

Η συνεδρίαση γίνεται στον απόηχο της επεισοδιακής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που έφερε την τρίτη διάσπαση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιας ενεργοποίησης του Αλέξη Τσίπρα στην κατεύθυνση κατευνασμού των πνευμάτων αλλά και των πρώτων δημοσκοπήσεων που φέρνουν πια το ΠΑΣΟΚ πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από έντεκα χρόνια.

Όλα τα δεδομένα ζυγίζονται από το μπλοκ Αχτσιόγλου, και όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι. Το κατά πόσο δηλαδή τα στελέχη και τα μέλη αυτά θα κάνουν -έστω προσωρινά- στην άκρη τις -πολλές- διαφωνίες τους και θα παραμείνουν στο κόμμα, με μια στάση ανοχής, ή θα αποχωρήσουν οριστικώς από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή εκφράζονται ποικίλες απόψεις με ορισμένα στελέχη να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος παραμονής στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη και άλλους να προτείνουν στάση αναμονής τουλάχιστον μέχρι το Συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Μπρα ντε φερ Πολάκη – Αναγνωστοπούλου πριν την τηλεδιάσκεψη των «6+6»
Το αρνητικό κλίμα όξυνε, πάντως, χθες ο Συντονιστής των Τομεαρχών, Παύλος Πολάκης, ο οποίος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στη βουλευτή Σία Αναγνωστοπούλου επειδή του καταλόγισε ότι δεν είναι κατάλληλος για την επιτελική θέση στην οποία τον τοποθέτησε ο κ. Κασσελάκης.

Η αναφορά του κ. Πολάκη προκάλεσε αντιδράσεις με την κριτική να εστιάζεται και σε ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η δημόσια αντιπαράθεση των δύο βουλευτών έρχεται λίγες ώρες πριν την Κυριακάτικη τηλε-συνεδρίαση μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που στέκονται στο πλάι της ομάδας Αχτσιόγλου.

«Πυροσβεστική» παρέμβαση Κασσελάκη

Προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κάλεσε τους δύο βουλευτές στο τηλέφωνο. Αμέσως μετά ο Παύλος Πολάκης κάλεσε στο τηλέφωνο την Σία Αναγνωστοπούλου χωρίς το περιεχόμενο των συνομιλιών να έχει γίνει μέχρι αυτήν την ώρα γνωστό.

πηγή: MEGA TV

 

Post
Πολιτική Πέμπτη 30.11.2023

Αυτός είναι ο φάκελος της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές 2024 που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ανακοινώθηκεο φάκελος της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές 2024 που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης «Καθιερώνουμε, για όποιον το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδος, την επιστολική ψήφο». Αυτό

Post
Πολιτική Πέμπτη 30.11.2023

ΒΟΑΚ: Στη Βουλή από τον Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τα ερωτηματικά για το τμήμα Χερσόνησος - Νεάπολη

Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Απαντήσεις στα ερωτηματικά που υπάρχουν αναφορικά με την πρόοδο και το τελικό, αυξημένο κόστος του σκέλους του ΒΟΑΚ στο τμήμα Χ

Post
Πολιτική Πέμπτη 30.11.2023

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκαλείται σήμερα η ΚΟ – Αποχώρησε ξαφνικά ο Στέφανος Κασσελάκης από την χθεσινή Πολιτική Γραμματεία

Το παρασκήνιο από την πρώτη μετά την διάσπαση Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Ανέβηκαν οι τόνοι, ενώ η αποχώρηση Κασσελάκη προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις. Παρά την σχετική σύμπνοια, η Πολιτική