Image
Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 19:59 Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τιμούμε τον ξεσηκωμό κατά της δικτατορίας μακριά από κομματικές καπηλείες

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:
 
Πενήντα χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει σημαντική σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας, αλλά και καταλύτης της εξέλιξής της. Φάρος που φωτίζει τον δρόμο προς μια πιο ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Γιατί μπορεί εδώ και μισόν αιώνα το πολίτευμα να ρίζωσε και να προόδευσε όσο ποτέ. Δεν έλειψαν, όμως, ούτε αυτοί που το επιβουλεύονται, ούτε οι νέοι κίνδυνοι που το απειλούν.

Ο Νοέμβρης του ‘73, λοιπόν, συνεχίζει να εμπνέει μέσα από τη διαρκή ανανέωση των αιτημάτων του. Με το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» να τροφοδοτεί, σήμερα, την προσπάθεια για μία πιο σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα. Μια χώρα με ενωμένη την κοινωνία της, που διεκδικεί μία καλύτερη καθημερινότητα και αναπτύσσεται προς όφελος όλων των πολιτών της.

Υποδεχόμαστε την 50η επέτειο του ξεσηκωμού, τιμώντας τους αγωνιστές κατά της δικτατορίας. Μακριά από κομματικές καπηλείες που τον προσβάλλουν, μικραίνοντας το μέγεθός του. Και κρατάμε ενεργό το αναγεννητικό του πνεύμα στις νέες συνθήκες. Μόνον έτσι, άλλωστε, «το Πολυτεχνείο ζει» στον χρόνο. Ώστε να εκφράζει πάντα τις προσδοκίες των Ελλήνων για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

 

Post
Πολιτική Σάββατο 28.03.2026

Π. Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 – Δεν εξετάζονται πρόωρες κάλπες

Κατηγορηματικός ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2027 εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απορρίπτοντας τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Μιλώντας στον Real FM, τόν

Post
Πολιτική Σάββατο 28.03.2026

Στο Άγιο Όρος ο Β. Κικίλιας για αυτοψίες σε λιμένες – Έργα αναβάθμισης σε Μεγίστη Λαύρα και Ιβήρων

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, μεταβαίνει σήμερα στο Άγιο Όρος, όπου θα πραγματοποιήσει αυτοψίες στους λιμένες των Μονών Ιβήρων και Μεγίστης Λαύρας. Η επίσκεψη πρα

Post
Πολιτική Παρασκευή 27.03.2026

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: «Ώρα για τη μεγάλη Πολιτική Αλλαγή» – Το προσκλητήριο Ανδρουλάκη από το Τάε Κβον Ντο

Με σύνθημα «Μαζί κερδίζουμε την Ελλάδα που αξίζουμε» ξεκίνησαν οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου. Σκληρή επίθεση στη ΝΔ και έμφαση στην ευρωπαϊκή αμυντική συμπαράταξη. Μέσα σε κλίμα έντονης π