Image
Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 23:05 Αθλητικά

ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Άνετη νίκη με Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο, Μάνταλο

Η επιστροφή στις νίκες ήταν μονόδρομος για την ΑΕΚ μετά τη γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Κηφισιά και τα κατάφερε με το εύκολο 3-0 επί της Λαμίας, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, έχοντας για σκόρερ τούς Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο και Μάνταλο.

Έχοντας μείνει στο -4 από την κορυφή και με διακοπή να ακολουθεί λόγω εθνικών ομάδων, η Ένωση δεν σκεφτόταν τίποτα άλλο πλην της νίκης ώστε να μην υπάρχει κλίμα εσωστρέφειας στις επόμενες δύο εβδομάδες. Και δεν θα υπάρχει αφού έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στη Λαμία, την οποία ουσιαστικά καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο.

 
Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν άργησε να πάρει και το προβάδισμα. Στο 10′ ο Ελίασον γέμισε, η άμυνα δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα και τελικά ο Λιβάι Γκαρσία με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Ένα γκολ που απλοποίησε σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα για τον δικέφαλο αετό που συνέχισε να πιέζει με στόχο και το δεύτερο γκολ. Και ήρθε και αυτό.

 
Στο 31′ ο Λιβάι δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά, αυτή τη φορά με προβολή μετά την πάσα του Γκατσίνοβιτς, στο 36′ όμως ο Αραούχο με ωραία ενέργεια και τελείωμα εντός περιοχής έγραψε το 2-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν μόνο στο 40′ με ένα μακρινό σουτ του Καρλίτος.

 
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Λεωνίδας Βόκολος άρχισε τις αλλαγές για τη Λαμία, με την ΑΕΚ, από την άλλη πλευρά, να ελέγχει την κατάσταση και να έχει κατεβάσει ταχύτητα, δείχνοντας διάθεση βασικά να διαχειριστεί το προβάδισμά της. Πραγματική απειλή, άλλωστε, δεν ένιωθε από την αντίπαλό της, παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να πλησιάσουν προς την περιοχή του Στάνκοβιτς.

Τα λεπτά, επομένως, περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι που φτάσαμε προς το φινάλε. Στο 89′ η Λαμία θα μπορούσε να μειώσει με την κεφαλιά του Τόσιτς αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να ακολουθήσει το πέναλτι για την Ένωση στις καθυστερήσεις με την ανατροπή του Μάνταλου από τον Παπαδόπουλο και τον Έλληνα άσο να αναλαμβάνει και την εκτέλεση διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

 
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (62′ Μάνταλος), Βίντα, Κάλενς, Μοχαμάντι (77′ Πήλιος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (69′ Πισάρο), Αραούχο (69′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (69′ Πόνσε).

Λαμία: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (46′ Τόσιτς), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ, Σαντάνα, Σλίβκα (83′ Τσιλιανίδης), Μαρτίνεθ (73′ Λόνγκο), Τσιλούλης (46′ Τζανδάρης), Καρλίτος (73′ Μάλτσι).

madata.gr

Post
Αθλητικά Δευτέρα 17.08.2026

Από τη Leverkusen στον ΟΦΗ ο Κώστας Παπαδάκης

Η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανακοιίνωσε την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, Κώστα Παπαδάκη, από τη Bayer 04 Leverkusen, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με την ομάδα μας. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής (γενν

Post
Αθλητικά Δευτέρα 17.08.2026

Ασημένιος ξανά ο Καραλής στο Ευρωπαϊκό του Μπέρμιγχαμ

Για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου, ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, αυτή τη φορά στο Μπέρμιγχαμ, με καλύτερη επίδοση στα

Post
Αθλητικά Κυριακή 16.08.2026

Ο Απόστολος Χρήστου ξανά στην κορυφή της Ευρώπης στα 100μ. ύπτιο

Ο Απόστολος Χρήστου επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους κολυμβητές, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Με μία συγκλονισ