Image
Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 20:45 Αθλητικά

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 2-1: Νίκη με ανατροπή για τον δικέφαλο του βορρά

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στην Τούμπα με γκολ του Τορεχον αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με… τακουνάκι του Σαμάτα και τελικά πήρε τη νίκη με 2-1, στο ματς που έγινε για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με το γκολ του Ζίβκοβιτς, δίνοντας συνέχεια στη νίκη του στο Καραϊσκάκη πριν μία εβδομάδα.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού και την εξασφάλιση της πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Europa Conference League, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη του καλή φάση στο 2ο λεπτό με την άστοχη κεφαλιά του Σαμάτα μετά τη σέντρα του Σάστρε. Οι Θεσσαλονικείς κυκλοφορούσαν τη μπάλα, είχαν τον έλεγχο και έψαχναν το γκολ, το οποίο άγγιξαν στο 14′ με την εκτέλεση φάουλ του Οζντόεφ που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. 
Οι γηπεδούχοι είχαν, δηλαδή, δύο ευκαιρίες για να προηγηθούν και τελικά αυτοί που τα κατάφεραν ήταν οι… φιλοξενούμενοι: Στο 20′ η ομάδα του Γιάννη Πετράκη βγήκε μπροστά, ο Ντουάρτε σέντραρε και ο Τορεχόν κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ έκανε το 0-1. Σκορ, όμως, που δεν έμεινε για πολύ…

Στο 26′ ο Κωνσταντέλιας έδωσε στον Σάστρε που έκανε το γύρισμα και ο Σαμάτα με φανταστικό τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, για να ακολουθήσει νέο γκολ από τον Τανζανό φορ στο 29′ αλλά τελικά η εξέταση του VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ του Οζντόεφ. Το 2-1, επομένως, δεν έγινε σε εκείνη τη φάση, έγινε όμως λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 36′, όταν ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και αιφνιδίασε τον Καπίνο, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει την ανατροπή πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο οι συγκινήσεις ήταν σαφώς λιγότερες. Οι δυνατές μονομαχίες ήταν αυτές που κυριαρχούσαν και όχι οι καθαρά ποδοσφαιρικές ενέργειες, με τα λεπτά να περνάνε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο παρά τις προσπάθειες των δύο προπονητών να βελτιώσουν τις ομάδες τους με τις αλλαγές τους.

Γεγονός, πάντως, που μάλλον δεν ενόχλησε και τόσο πολύ τον Λουτσέσκου αφού η νίκη ήρθε για τον δικέφαλο του βορρά, ο οποίος πάει με καλή ψυχολογία στη νέα διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ (77′ Σβαμπ), Μέιτε, Ζίβκοβιτς (89′ Βιεϊρίνια), Μουργκ (64′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (76′ Μπράντον Τόμας).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής (60′ Οικονόμου), Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας (46′ Μαυρίας), Φρ. Ντουάρτε, Πέρεθ, Χατζηθεοδωρίδης (73′ Ντίας), Τορεχόν, Σενγκέλια, Πέδρο (73′ Ξενιτίδης).

madata.gr

Post
Αθλητικά Τετάρτη 24.12.2025

Τουρκία: Συνελήφθη ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε Σαντετίν Σαράν

Νέες αναταράξεις προκαλούν τα σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην Τουρκία, καθώς, λίγο μετά την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο, έγινε γνωστή η σύλληψη του προέδρου της Φ

Post
Αθλητικά Τρίτη 23.12.2025

Ο ΠΣΑΤ βράβευσε την Περιφέρεια Κρήτης για το πρόγραμμα «ΖΩΗ» (vid)

Την Περιφέρεια Κρήτης βράβευσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για την υλοποίηση του καινοτόμου Προγράμματος «ΖΩΗ», στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής βράβευσης των Κορυφαίων τ

Post
Αθλητικά Τρίτη 23.12.2025

O Δήμος Κηφισιάς διοργανώνει για πρώτη φορά το Super Cup βόλεϊ Γυναικών powered by Protergia, 23/12 στο κλειστό του Ζηρινείου

Μέσα σε όμορφη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου η συνέντευξη Τύπου του Super Cup βόλεϊ Γυναικών powered by Protergia, που για πρώτη φορά ο Δήμος Κηφισιάς διοργανώνει σε