Image
Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 22:21 Εκτός Ελλάδος

Ερντογάν για τον πόλεμο στη Γάζα: Όσοι σιωπούν είναι συνένοχοι

Στην έκτακτη κοινή Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Αραβικού Συνδέσμου, που πραγματοποιείται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, με αντικείμενο τον πόλεμο στη Γάζα συμμετείχε ο πρόεδρος της Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Όσοι σιωπούν μπροστά στην καταπίεση είναι εξίσου συνένοχοι στην αιματοχυσία με τους καταπιεστές».

«Από τις 7 Οκτωβρίου, τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν αυτό που συνέβη στη Γάζα και τη Ραμάλα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή στην Ιστορία βαρβαρότητα, όπου νοσοκομεία, χώροι λατρείας, σχολεία, προσφυγικοί καταυλισμοί, ασθενοφόρα βομβαρδίζονται, άμαχοι που μετακινούνται στις λεγόμενες “ασφαλείς” περιοχές σφαγιάζονται» ανέφερε στη συνέχεια.

Ερντογάν: «Παίρνουν εκδίκηση»

«Η ισραηλινή κυβέρνηση παίρνει την εκδίκηση για το επεισόδιο της 7ης Οκτωβρίου, το οποίο πολλοί από εμάς δεν βρίσκουν σωστό, από μωρά της Γάζας, τα αθώα παιδιά και τις γυναίκες της Παλαιστίνης», είπε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν είναι δυνατόν να εξισώνονται οι μαχητές της αντίστασης της Χαμάς που υπερασπίζονται την πατρίδα τους με τους κατακτητές», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων του κόσμου διαδήλωναν στο Παρίσι για το επεισόδιο στο Charlie Hebdo, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους περίπου 20 άνθρωποι, περισσότεροι από 12 χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν στη Γάζα, αλλά κανένας από αυτούς δεν κουνάει ούτε το δάχτυλό του», τόνισε ο Ερντογάν.

Πηγή: reader.gr


Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 19.11.2025

Κλιμάκωση έντασης στην Ευρώπη: Συναγερμός στην Πολωνία μετά τις νέες ρωσικές επιδρομές

Η ασφάλεια στην Ανατολική Ευρώπη βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς η Πολωνία ενεργοποίησε ταχύτατα αεροσκάφη ταχείας αντίδρασης ύστερα από νέες ρωσικές επιδρομές στη δυτική Ουκρανία, σε περιοχές κοντά

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 19.11.2025

Ο Τραμπ σε νέα έκρηξη κατά δημοσιογράφων:«Σιωπή γουρούνα!», «είσαστε φρικτή δημοσιογράφος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο σφοδρών αντιδράσεων, ύστερα από δύο έντονα επεισόδια με δημοσιογράφους μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Με υβριστικές εκφράσεις, διακοπές και απειλές εναντί

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 16.11.2025

Ισραήλ: Έντονη αντιπαράθεση Νετανιάχου – ακροδεξιών για το σχέδιο ψηφίσματος του ΟΗΕ

Σοβαρούς τριγμούς προκαλεί στην κυβέρνηση Νετανιάχου το νέο σχέδιο ψηφίσματος που αναμένεται να τεθεί αύριο σε ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το οποίο κάνει για πρώτη φορά αναφορά σε &l