Image
Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2023 15:29 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ρεθύμνης

Δήμος Ρεθύμνης: Στον εξωραϊσμό και την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου Loggia

Ολοκληρώθηκαν σήμερα (5 Οκτωβρίου ) από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης, οι εργασίες απομάκρυνσης του περιπτέρου που βρίσκονταν στο ιστορικό μνημείο της Λότζια, στην οδό Αρκαδίου.
Τις απαιτούμενες διαδικασίες καθώς και τις εργασίες καθαίρεσης του περιπτέρου, συντόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κυκλοφοριακών Θεμάτων και Πολιτισμού κ. Θωμάς Κρεβετζάκης. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθεί το πλακόστρωτο στη θέση που βρίσκονταν η ξύλινη κατασκευή, θα γίνουν παρεμβάσεις εξωραϊσμού στον περιβάλλοντα χώρο της Λότζια , από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου προκειμένου να αναδειχθεί περαιτέρω το μνημείο.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κρεβετζάκης «Μια πολύχρονη, γραφειοκρατική και δικαστική διαδικασία, επιτέλους ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε, με την ουσιαστική συνδρομή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, ένα μνημείο που είναι συνδεδεμένο με το ιστορικό παρελθόν μας και αντανακλά τη συλλογική πολιτισμική μας ταυτότητα, στο παρόν και το μέλλον.» 
 

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 14.04.2026

Πάνω από 1.200 ανακλήσεις προσφυγικών καθεστώτων Σύρων σε λίγο περισσότερο από έναν μήνα

Στις 1.203 ανέρχονται οι ανακλήσεις προσφυγικών καθεστώτων πολιτών Συρίας από την 1η Μαρτίου 2026 έως τις 9 Απριλίου 2026, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 14.04.2026

Πρόγνωση του καιρού σήμερα 14/4/26

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες σε όλη τη χώρα. Toπικές βροχές ή όμβροι θα σημειωθούν κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά. Τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα κεντρικά

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 13.04.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 13/4/26

Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως τις μεσημβρινές και απ