Image
Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2023 15:29 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ρεθύμνης

Δήμος Ρεθύμνης: Στον εξωραϊσμό και την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου Loggia

Ολοκληρώθηκαν σήμερα (5 Οκτωβρίου ) από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης, οι εργασίες απομάκρυνσης του περιπτέρου που βρίσκονταν στο ιστορικό μνημείο της Λότζια, στην οδό Αρκαδίου.
Τις απαιτούμενες διαδικασίες καθώς και τις εργασίες καθαίρεσης του περιπτέρου, συντόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κυκλοφοριακών Θεμάτων και Πολιτισμού κ. Θωμάς Κρεβετζάκης. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποκατασταθεί το πλακόστρωτο στη θέση που βρίσκονταν η ξύλινη κατασκευή, θα γίνουν παρεμβάσεις εξωραϊσμού στον περιβάλλοντα χώρο της Λότζια , από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου προκειμένου να αναδειχθεί περαιτέρω το μνημείο.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κρεβετζάκης «Μια πολύχρονη, γραφειοκρατική και δικαστική διαδικασία, επιτέλους ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε, με την ουσιαστική συνδρομή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, ένα μνημείο που είναι συνδεδεμένο με το ιστορικό παρελθόν μας και αντανακλά τη συλλογική πολιτισμική μας ταυτότητα, στο παρόν και το μέλλον.» 
 

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 06.10.2026

Εντοπισμός και διάσωση 71 αλλοδαπών στους Καλούς Λιμένες

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές των Καλών Λιμένων και της Ιεράπετρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για παρ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 06.10.2026

Νίκος Χαρδαλιάς από το Clusters Meet Regions: «Μετατρέπουμε τη γνώση, την καινοτομία και την επιχειρηματική δυναμική της Αττικής σε επενδύσεις και ποιοτικές θέσεις εργασίας»

Την ιδιαίτερη θέση που μπορεί να καταλάβει η Αττική στον νέο ευρωπαϊκό χάρτη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, κηρύσσοντας την έναρξη του C

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 06.10.2026

Περιφέρεια Κρήτης και INZEB ένωσαν μαθητές και παππούδες για το κλίμα στη Βαγιονιά

Πρακτικές των παλιότερων γενεών, που σήμερα ονομάζουμε «κυκλική οικονομία» και σταδιακά εξαφανίζονται, συζητήθηκαν μεταξύ μαθητών, παππούδων και γιαγιάδων στη δράση «Όταν η βιωσιμότη