Image
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 19:02 Βλέπω/Ακούω

Market pass: Πότε θα πληρωθούν όσοι δεν είδαν χρήματα στους λογαριασμούς τους - Τα ποσά

Λίγη υπομονή έως και τη Δευτέρα θα πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν δει ακόμη το Market Pass 2 στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή στην άυλη κάρτα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αρκετοί οι δικαιούχοι του Market Pass  που δεν έχουν δει ακόμη χρήματα στους λογαριασμούς τους ή στην άυλη χρεωστική κάρτα που έχουν δηλώσει, όμως αυτό δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, καθώς σε λιγότερο από 48 ώρες και έως το απόγευμα της Δευτέρας θα έχουν πραγματοποιηθεί οι πληρωμές που καθυστέρησαν λόγω διαδικαστικών ζητημάτων των τραπεζών. 

Πρεμιέρα την Παρασκευή για το νέο market pass
Την ώρα που ο πληθωρισμός των τροφίμων επιμένει ψηλά και η ακρίβεια «γονατίζει» πλέον τα νοικοκυριά, ξείνησε από χθες, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα η μεγάλη πληρωμή του market pass για την τρίμηνη περίοδο Αύγουστος - Οκτώβριος.

Το μεγάλο S.O.S
Προσοχή, τα ποσά είναι για 3 μηνιάτικα, καθώς τώρα πληρώνεται το ποσό του Αυγούστου, του Σεπτεμβρίου αλλά και του Οκτωβρίου. Συνεπώς όσοι. πληρωθούν τώρα πρέπει να γνωρίζουν πως αυτή είναι και η τελευταία πληρωμή του market pass για το 2023, καθώς - όπως έχει διευκρινήσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης - το market pass δεν θα επεκταθεί για Νοέμβριο, Δεκέμβριο. 

Συνολικά απόψε και την Δευτέρα πληρώνονται 2,61 εκατομμύρια πολίτες για τους μήνες Αυγούστο, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2023. Το σύνολο των ποσών της ενίσχυσης που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 227 εκατομμύρια ευρώ. 

Τα ποσά
Τα ποσά που πληρώθηκαν την Παρασκευή και θα πιστωθούν έως και τη Δευτέρα αφορούν 3 μήνες και έχουν ως εξής: 

Μονομελές νοικοκυριό: 66 ευρώ 
Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 96 ευρώ
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 96 ευρώ
Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 126 ευρώ
Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 126 ευρώ
Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 156 ευρώ
Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 186 ευρώ
Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 216 ευρώ

Η επόμενη πληρωμή
Αξίζει να σημειωθεί πως, όλοι όσοι πληρώθηκαν χθες Παρασκευή και όσοι θα δούνε χρήματα στους λογαριασμούς τους ή στην άυλη κάρτα τη Δευτέρα δεν έχουν να περιμένουν άλλη πληρωμή. Τώρα πληρώνονται όλοι όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις ένταξης έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2023, αλλά και όλοι όσοι είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση κατά την προηγούμενη περίοδο και είναι εκ νέου δικαιούχοι, αρκεί οι φορολογικές δηλώσεις τους να είχαν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου 2023.

Το 77,8% των δικαιούχων ή 2,03 εκατομμύρια πολίτες θα λάβουν τις ενισχύσεις μέσω πίστωσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει και οι υπόλοιποι μέσω χρεωστικής κάρτας. 

 
Όσοι δεν πληρωθούν σε αυτό το γύρο πληρωμών θα πληρωθούν αρχές Νοεμβρίου. Είναι όλοι όσοι υπέβαλλαν αιτήσεις μετά την 25η Σεπτεμβρίου και έως την 31η Οκτωβρίου 2023, αλλά και όσοι υπέβαλλαν καθυστερημένα φορολογική δήλωση και αυτή θα εκκαθαριστεί μετά την 25η Σεπτεμβρίου.

 
Για όλους αυτούς - που είναι σίγουρα η μειοψηφία - η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί έως την 5η Νοεμβρίου 2023.

Προσοχή, η υποβολή των αιτήσεων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. παραμένει ανοιχτή έως και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023.

Δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης
Δικαιούχοι του Market Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση για το 2022 και το ετήσιο συνολικό εισόδημά τους δεν ξεπερνάει:

τις δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει,
τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού,
τις είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια και προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος, μετά το πρώτο.
Επιπρόσθετα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν τον τρόπο που θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση του Market Pass:

είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα, την οποία θα αποθηκεύουν στο έξυπνο κινητό τους και την οποία θα επιδεικνύουν στις αγορές τους,
είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσουν. Σε αυτή την περίπτωση, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% του ποσού που τους αναλογεί.
Υπολογισμός των ποσών οικονομικής ενίσχυσης
Η ενίσχυση διαμορφώνεται στο 10% του μηνιαίου ύψους αγορών έως 1.000 ευρώ και το ύψος της ξεκινά από τα 22 ευρώ ανά μήνα για μονομελή νοικοκυριά και προσαυξάνεται κατά 10 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Το ανωτέρω όριο των αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από έξι (6) εξαρτώμενα τέκνα.

imerisia.

 

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 25.07.2024

Παράταση για τη διαδικασία διορθωτικών ενεργειών φακέλων για τα ΚΕΠΑ

Παράταση δίνεται στη διαδικασία διορθωτικών ενεργειών φακέλων για τη διαδικασία εγγραφών στα ΚΕΠΑ από τον Δήμο Ηρακλείου από την Πέμπτη 25-07-2024 έως και την Κυριακή 04-08-2024 και ώρα 23:59. Οι ε

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 25.07.2024

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Εκτελεστική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για την Οδική Ασφάλεια, Γιώργος Καρτσάκης, συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της νέας Κυβερνητική Επιτροπής για την Οδικ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 25.07.2024

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ με 41 ειδικότητες υψηλής ζήτησης και αμειβόμενη πρακτική άσκηση

Αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 11:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), γι