Image
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 19:01 Αθλητικά

Εισαγγελική παρέμβαση για το ΟΑΚΑ: Έμπαιναν βίδες στα σίδερα που έπεφταν

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος μετά την απόφαση για κλείσιμο του ΟΑΚΑ, έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ερευνηθεί μεταξύ άλλων και σε βάθος 5ετίας:

ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν αυτές τηρήθηκαν
αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους
γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή

Την προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Μαργαρίτης και τα διερευνώμενα αδικήματα είναι μεταξύ άλλων, έκθεση σε κίνδυνο και παραβίαση κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

«Έμπαιναν βίδες στα σίδερα που έπεφταν»
Υπενθυμίζεται πως ο ο επί σειρά ετών πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος, αποκάλυψε στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» πως «από τύχη δεν έχουν υπάρξει σοβαροί τραυματισμοί ή και κάτι χειρότερο τα τελευταία χρόνια» αναφερόμενος στην κατάσταση που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

«Έμπαιναν βίδες στα σίδερα που έπεφταν. Στην στοά Καλατράβα, η γέφυρα στηρίζεται σε μπετά, δεμένα στις άκρες με βίδες. Με τους σεισμούς και με τον αέρα κάποιες βίδες “έκοβαν“. Κάποια ημέρα κρέμασε και έμεινε 60 πόντους από το έδαφος, από εκεί που περνούσε ο κόσμος!… Κάθε μήνα έστελνα χαρτί στο υπουργείο και δεν μου απαντούσε κανένας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Γαλακτόπουλος. 

«Δεν συντηρούμε τα έργα που κάνουμε»
Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, επισήμανε πως θεωρεί τη μελέτη που έβαλε «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ παρά πολύ σημαντική και τεκμηριωμένη.  

«Εξωτερικά δεν το έχω διαβάσει, αλλά και εγώ από καιρό είχα μία παρόμοια άποψη διότι πρώτον δεν υπάρχει καμία συντήρηση 20 χρόνια τώρα... Εκτός από την κανονική διάβρωση, υπάρχει το φαινόμενο του Stress corrosion, δηλαδή πρόσθετη διάβρωση λόγω μεγάλης έντασης σε ορισμένα σημεία. Το τρίτο, το οποίο είναι ύπουλο» – συνέχισε- «είναι η κόπωση του υλικού από τις ταλαντώσεις. Το αποτέλεσμα είναι να μπορεί να σπάσει ξαφνικά σε χωρίς προειδοποίηση δυστυχώς. Τι να πω είναι η κακιά μας μέρα; Το DNA μας; Δεν συντηρούμε τα έργα που κάνουμε», σημείωσε.

madata.gr

Post
Αθλητικά Τετάρτη 05.08.2026

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ. Εργοτέλης

Σε ιδιαίτερα θετικό και ενωτικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν σήμερα η Τακτική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΓΣ

Post
Αθλητικά Τρίτη 04.08.2026

Νέα ήττα για τον ΟΦΗ από την Μπέερσοτ- Απόψε τελευταίο φιλικό παιχνίδι με την Αλ Σαμάλ

Παρουσιάζοντας εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο για ένα ημίχρονο, ο ΟΦΗ δεν τα κατάφερε κόντρα στη βέλγικη Beerschot και γνώρισε την ήττα, με σκορ 2-1, στο τέταρτο φιλικό (προπονητικού χαρακτήρα), συνολι

Post
Αθλητικά Δευτέρα 03.08.2026

Europa League: Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ή ΤΣΣΚΑ Σόφιας στα πλέι οφ ο ΟΦΗ

Τον νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΤΣΣΚΑ Σόφιας θα αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ στα πλέι οφ του Europa League, με στόχο την πρόκριση στη league phase της διοργάνωσης. Η κλήρωση έφερε απέναντι σ