Image
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 19:01 Αθλητικά

Εισαγγελική παρέμβαση για το ΟΑΚΑ: Έμπαιναν βίδες στα σίδερα που έπεφταν

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος μετά την απόφαση για κλείσιμο του ΟΑΚΑ, έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ερευνηθεί μεταξύ άλλων και σε βάθος 5ετίας:

ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν αυτές τηρήθηκαν
αν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση κι αν ναι σε ποιους είχαν υποβληθεί και ποια ήταν η κατάληξή τους
γιατί έγινε η μελέτη που έδειξε τώρα το πρόβλημα στατικότητας και με ποια αφορμή ξεκίνησε αυτή

Την προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Μαργαρίτης και τα διερευνώμενα αδικήματα είναι μεταξύ άλλων, έκθεση σε κίνδυνο και παραβίαση κανόνων οικοδομικής ασφάλειας.

«Έμπαιναν βίδες στα σίδερα που έπεφταν»
Υπενθυμίζεται πως ο ο επί σειρά ετών πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος, αποκάλυψε στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» πως «από τύχη δεν έχουν υπάρξει σοβαροί τραυματισμοί ή και κάτι χειρότερο τα τελευταία χρόνια» αναφερόμενος στην κατάσταση που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

«Έμπαιναν βίδες στα σίδερα που έπεφταν. Στην στοά Καλατράβα, η γέφυρα στηρίζεται σε μπετά, δεμένα στις άκρες με βίδες. Με τους σεισμούς και με τον αέρα κάποιες βίδες “έκοβαν“. Κάποια ημέρα κρέμασε και έμεινε 60 πόντους από το έδαφος, από εκεί που περνούσε ο κόσμος!… Κάθε μήνα έστελνα χαρτί στο υπουργείο και δεν μου απαντούσε κανένας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Γαλακτόπουλος. 

«Δεν συντηρούμε τα έργα που κάνουμε»
Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, επισήμανε πως θεωρεί τη μελέτη που έβαλε «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ παρά πολύ σημαντική και τεκμηριωμένη.  

«Εξωτερικά δεν το έχω διαβάσει, αλλά και εγώ από καιρό είχα μία παρόμοια άποψη διότι πρώτον δεν υπάρχει καμία συντήρηση 20 χρόνια τώρα... Εκτός από την κανονική διάβρωση, υπάρχει το φαινόμενο του Stress corrosion, δηλαδή πρόσθετη διάβρωση λόγω μεγάλης έντασης σε ορισμένα σημεία. Το τρίτο, το οποίο είναι ύπουλο» – συνέχισε- «είναι η κόπωση του υλικού από τις ταλαντώσεις. Το αποτέλεσμα είναι να μπορεί να σπάσει ξαφνικά σε χωρίς προειδοποίηση δυστυχώς. Τι να πω είναι η κακιά μας μέρα; Το DNA μας; Δεν συντηρούμε τα έργα που κάνουμε», σημείωσε.

madata.gr

Post
Αθλητικά Τρίτη 28.11.2023

Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Φίλιπ Πετρούσεφ

Τη μεγάλη μεταγραφή του Φίλιπ Πετρούσεφ, που επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό των Ερυθρόλευκων υπογράφοντας για τρία χρόνια, έκανε γνωστή το βράδυ της Δευτέρας (27/11) ο Ολυμπιακός. Ο Σέρβος φό

Post
Αθλητικά Δευτέρα 27.11.2023

Μπάσκετ: Επίσημα στην Ελλάδα ένα από τα προολυμπιακά τουρνουά

Η FIBA ανακοίνωσε τις διοργανώτριες χώρες για τα προολυμπιακά τουρνουά. Η Ελλάδα, ο Πειραιάς και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα διοργανώσουν το ένα από τα τέσσερα τουρνουά του καλοκαιριού, στην πρ

Post
Αθλητικά Κυριακή 26.11.2023

Κολοσσός – Παναθηναϊκός 78-81: Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά παρέμεινε αήττητος

Ο Παναθηναϊκός όδευε προς μια εύκολη νίκη στη Ρόδο επί του Κολοσσού για την 8η αγωνιστική της Basket League αν και δεν ήταν εντυπωσιακός, έχοντας προηγηθεί με 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, στη συνέχε