Image
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 13:49 Πολιτική

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική αντιπαράθεση με τον Κασσελάκη - Φοβούνται να έχει τη δύναμη ο λαός στα χέρια του

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης άνοιξε η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στις αναφορές του για χειροκροτητές κυβερνητικούς βουλευτές.

«Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται κυρίως από κυβερνητικούς βουλευτές που είναι κυρίως χειροκροτητές. Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι η πολιτική. Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά και χτίζουμε κάτι τελείως καινούριο».

Αυτή η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη άνοιξαν νέο κύκλο σφοδρής αντιπαράθεσης με τη ΝΔ.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είτε δεν κατάλαβε τι είπε στο βίντεο είτε δεν κατάλαβε τι του απάντησε η ΝΔ», ανέφερε στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ουσιαστικά αμφισβητεί και επιτίθεται και χαρακτηρίζει τους βουλευτές που εξελέγησαν από κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, των βουλευτικών εκλογών και αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας».

«Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία. Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το Δ.Σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ. Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση», ήταν η απάντηση του κ. Κασσελάκη.

«Εμείς θέλουμε πολιτική αντιπαράθεση και με τον κ. Κασσελάκη

«Εμείς θέλουμε πολιτική αντιπαράθεση και με τον κ. Κασσελάκη και με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά επί τη βάσει πραγματικών δεδομένων. Όχι να μας κατηγορούν για θεσμική παρέμβαση ενώ θέλουμε να γίνει και έγινε η νόμιμη διαδικασία αντικατάστασης μελών ανεξάρτητων αρχών που έχει λήξει η θητεία τους», απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Φοβούνται να έχει τη δύναμη ο λαός στα χέρια του. Να έχει την πολιτική στα χέρια του.  Νομίζουν ότι οι κλειστοί διάδρομοι μπορούν να κανονίσουν το μέλλον του λαού. Δεν ισχύει. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μέσα στην κοινωνία και θα παράγει πολιτική από την κοινωνία», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο κ. Κασσελάκης δίνει στίγμα άμεσης επαφής με την κοινωνία»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να πετύχει άμεση εμπλοκή της κοινωνίας με μια οργανωμένη πολιτική διαδικασία», εκτίμησε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Δίνει ένα στίγμα πιο άμεσης επαφής με τον κόσμο και την κοινωνία και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η προσπάθεια που θα γίνει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει πιο γειωμένη σχέση με την ελληνική κοινωνία. κατακτήσουμε είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έρθει σε επαφή με τον κόσμο».

«Η προσπάθεια που κάνει ο σύντροφος πρόεδρος Κασσελάκης να βρίσκεται κοντά στον κόσμο δεν μπορεί να πάει πίσω την ανάγκη που έχουμε για αυτοκριτική για ανασυγκρότηση. Δεν φροντίσαμε να αφουγκραστούμε τον κόσμο και δυστυχώς κάποια στελέχη του είπανε “δεν ξέρεις και τι ψηφίζεις εσύ”», είπε η Ρένα Δούρου.

Έμμεση αναφορά στο βίντεο Κασσελάκη έκανε από την Πάτρα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αν νομίζουν ότι θα ρίξουν τον Μητσοτάκη με το TikTok είναι γελασμένοι. Τον Μητσοτάκη θα τον ρίξουμε με αγώνα καθημερινό στην κοινωνία με το λαό για τον λαό»

Ο Στέφανος Κασσελάκης με την επιστροφή του από την Κύπρο θα συγκαλέσει τη σε συνεδρίαση της ΚΟ ενώ μετά την ασφυκτική πίεση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κομματικές πηγές σημειώνουν ότι το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι στις Σπέτσες ενώ τη Δευτέρα θα βρεθεί στη Θεσσαλία και αργότερα θα μεταβεί στη Κύπρο. Μόλις επιστρέψει  θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και το 4επομενο χρονικό διάστημα θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

πηγή: MEGA TV


Post
Πολιτική Πέμπτη 25.07.2024

Δένδιας: Υπεγράφη η επιστολή αποδοχής για τα F35 – Αγοράζουμε το πιο σύγχρονο πολεμικό αεροσκάφος στον κόσμο

Tην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα επισκέφτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου και ανακοίνωσε την υπογραφή της επιστολής αποδοχής LOA προς την αμερικανική πλευρά για την προμήθεια των

Post
Πολιτική Πέμπτη 25.07.2024

Αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι (ΠΑΘΕ): Πληρέστερη ενημέρωση της Βουλής ζήτησε ο Χάρης Μαμουλάκης

Ζητώντας καλύτερη, πληρέστερη και ουσιαστικότερη ενημέρωση της Βουλής πραγματοποίησε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής

Post
Πολιτική Πέμπτη 25.07.2024

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΑΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 50η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η σημερινή επέτειος έχει αυθύπαρκτη και εντυπωσιακή ιστορική βαρύτητα η οποία ξεπερνάει δημοφιλίες επετείων, επικαιρότητες και δικά μας συγκυριακά σχέδια. Έχει κατ