Image
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 13:49 Πολιτική

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική αντιπαράθεση με τον Κασσελάκη - Φοβούνται να έχει τη δύναμη ο λαός στα χέρια του

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης άνοιξε η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στις αναφορές του για χειροκροτητές κυβερνητικούς βουλευτές.

«Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται κυρίως από κυβερνητικούς βουλευτές που είναι κυρίως χειροκροτητές. Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι η πολιτική. Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά και χτίζουμε κάτι τελείως καινούριο».

Αυτή η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη άνοιξαν νέο κύκλο σφοδρής αντιπαράθεσης με τη ΝΔ.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είτε δεν κατάλαβε τι είπε στο βίντεο είτε δεν κατάλαβε τι του απάντησε η ΝΔ», ανέφερε στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ουσιαστικά αμφισβητεί και επιτίθεται και χαρακτηρίζει τους βουλευτές που εξελέγησαν από κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, των βουλευτικών εκλογών και αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας».

«Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία. Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το Δ.Σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ. Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση», ήταν η απάντηση του κ. Κασσελάκη.

«Εμείς θέλουμε πολιτική αντιπαράθεση και με τον κ. Κασσελάκη

«Εμείς θέλουμε πολιτική αντιπαράθεση και με τον κ. Κασσελάκη και με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά επί τη βάσει πραγματικών δεδομένων. Όχι να μας κατηγορούν για θεσμική παρέμβαση ενώ θέλουμε να γίνει και έγινε η νόμιμη διαδικασία αντικατάστασης μελών ανεξάρτητων αρχών που έχει λήξει η θητεία τους», απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Φοβούνται να έχει τη δύναμη ο λαός στα χέρια του. Να έχει την πολιτική στα χέρια του.  Νομίζουν ότι οι κλειστοί διάδρομοι μπορούν να κανονίσουν το μέλλον του λαού. Δεν ισχύει. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μέσα στην κοινωνία και θα παράγει πολιτική από την κοινωνία», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο κ. Κασσελάκης δίνει στίγμα άμεσης επαφής με την κοινωνία»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να πετύχει άμεση εμπλοκή της κοινωνίας με μια οργανωμένη πολιτική διαδικασία», εκτίμησε ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Δίνει ένα στίγμα πιο άμεσης επαφής με τον κόσμο και την κοινωνία και αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η προσπάθεια που θα γίνει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει πιο γειωμένη σχέση με την ελληνική κοινωνία. κατακτήσουμε είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έρθει σε επαφή με τον κόσμο».

«Η προσπάθεια που κάνει ο σύντροφος πρόεδρος Κασσελάκης να βρίσκεται κοντά στον κόσμο δεν μπορεί να πάει πίσω την ανάγκη που έχουμε για αυτοκριτική για ανασυγκρότηση. Δεν φροντίσαμε να αφουγκραστούμε τον κόσμο και δυστυχώς κάποια στελέχη του είπανε “δεν ξέρεις και τι ψηφίζεις εσύ”», είπε η Ρένα Δούρου.

Έμμεση αναφορά στο βίντεο Κασσελάκη έκανε από την Πάτρα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αν νομίζουν ότι θα ρίξουν τον Μητσοτάκη με το TikTok είναι γελασμένοι. Τον Μητσοτάκη θα τον ρίξουμε με αγώνα καθημερινό στην κοινωνία με το λαό για τον λαό»

Ο Στέφανος Κασσελάκης με την επιστροφή του από την Κύπρο θα συγκαλέσει τη σε συνεδρίαση της ΚΟ ενώ μετά την ασφυκτική πίεση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κομματικές πηγές σημειώνουν ότι το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι στις Σπέτσες ενώ τη Δευτέρα θα βρεθεί στη Θεσσαλία και αργότερα θα μεταβεί στη Κύπρο. Μόλις επιστρέψει  θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και το 4επομενο χρονικό διάστημα θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

πηγή: MEGA TV


Post
Πολιτική Πέμπτη 03.07.2025

Ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης υπέγραψε τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης, μέρους του στρατοπέδου «ΙΛΑΡΧΟΥ ΒΑΡΥΤΗ» επ’ ωφελεία του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ»

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης, υπέγραψε χθες, Τετάρτη 2 Ιουλίου 2025, τη δωρεάν παραχώρηση για χρήση στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», μέρους του ακινήτου

Post
Πολιτική Πέμπτη 03.07.2025

Β. Κικίλιας: «Όποιος νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί την κομματική σημαία ως ασπίδα είναι βαθιά νυχτωμένος – δεν είναι αυτό το DNA της παράταξης»

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν την κομματική σημαία ως ασπίδα, ως κουρτίνα, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Δεν είναι αυτό το DNA της Νέας Δημοκρατίας. Το DNA της παράταξής μας είναι

Post
Πολιτική Πέμπτη 03.07.2025

Κικίλιας: «Το λιμάνι του Πειραιά ενισχύεται με άλλους 50 λιμενικούς για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των επιβατών»

Επιχειρησιακή ενίσχυση στο λιμάνι του Πειραιά - τη δεύτερη μέσα σε 3 μήνες - με 50 επιπλέον στελέχη του Λιμενικού Σώματος, έλαβε χώρα παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής, Βασίλη Κ