Image
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 16:11 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ρεθύμνης

Ρέθυμνο: Υπογραφή μελέτης για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων

Την μελέτη για ένα σημαντικό έργο που αφορά την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων σε επαρχιακούς δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή.
Η μελέτη αφορά την αντιμετώπιση φαινομένων κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων σε τμήματα των επαρχιακών οδών και συγκεκριμένα στο επαρχιακό δίκτυο από «Ρέθυμνο – Ρουσοσπίτι» στο οδικό δίκτυο «Ρέθυμνο – Αρκάδι» καθώς και στο τμήμα του επαρχιακού δικτύου «Γαράζο – Ανώγεια».
Στο πλαίσιο αυτό θα εκπονηθούν τοπογραφική, γεωλογική, γεωτεχνική, συγκοινωνιακή, στατική, μελέτες. Η μελέτη θα υποδείξει τα κατάλληλα έργα για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και των πτώσεων βράχων που σημειώθηκαν μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή από το 2019. Παράλληλα, θα προχωρήσει σε επανασχεδιασμό τμημάτων ώστε να αποφευχθούν οι επικίνδυνες περιοχές. Ο Προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 600.000 ευρώ περίπου.
Στην υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης παραβρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Ελένη Δοξάκη, η Διευθύντρια Έργων της Π.Ε. Ρεθύμνου Ελένη Ραμουτσάκη και το στέλεχος της Π.Ε. Ρεθύμνου Νίκος Βότσογλου. 
 

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 19.05.2026

Μήνυμα Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου για την Ημέρα Μνήνης Γενοκτονίας των Ποντίων

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σήμερα 19η Μαΐου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ημέρα Μνήμης της Γενο

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 19.05.2026

Σύλληψη αλλοδαπού στην Κεφαλληνία

Τις βραδινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 46χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σλοβενίας) κυβερνήτης ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Κεφαλληνίας, για παράβαση του άρθρου 233 του

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 19.05.2026

Κανόνες στη διέλευση επαγγελματικών οχημάτων και φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων στο κέντρο του Ηρακλείου ζητάει το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Σαφείς οδηγίες και οργανωμένο σχέδιο για τον χρόνο και τον τρόπο ανεφοδιασμού της αγοράς στο κέντρο του Ηρακλείου, ζητεί με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Αλέξη Καλοκαιρινό, ο Πρόεδρος το