Image
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 16:11 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ρεθύμνης

Ρέθυμνο: Υπογραφή μελέτης για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων

Την μελέτη για ένα σημαντικό έργο που αφορά την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων σε επαρχιακούς δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή.
Η μελέτη αφορά την αντιμετώπιση φαινομένων κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων σε τμήματα των επαρχιακών οδών και συγκεκριμένα στο επαρχιακό δίκτυο από «Ρέθυμνο – Ρουσοσπίτι» στο οδικό δίκτυο «Ρέθυμνο – Αρκάδι» καθώς και στο τμήμα του επαρχιακού δικτύου «Γαράζο – Ανώγεια».
Στο πλαίσιο αυτό θα εκπονηθούν τοπογραφική, γεωλογική, γεωτεχνική, συγκοινωνιακή, στατική, μελέτες. Η μελέτη θα υποδείξει τα κατάλληλα έργα για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και των πτώσεων βράχων που σημειώθηκαν μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή από το 2019. Παράλληλα, θα προχωρήσει σε επανασχεδιασμό τμημάτων ώστε να αποφευχθούν οι επικίνδυνες περιοχές. Ο Προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 600.000 ευρώ περίπου.
Στην υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης παραβρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Ελένη Δοξάκη, η Διευθύντρια Έργων της Π.Ε. Ρεθύμνου Ελένη Ραμουτσάκη και το στέλεχος της Π.Ε. Ρεθύμνου Νίκος Βότσογλου. 
 

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 20.02.2026

Διπλή χρυσή βράβευση στα “Event Awards 2026” Κορυφαία γαστρονομική εκδήλωση στην Ελλάδα το “Taste Kilkis”

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Taste Kilkis”, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Κιλκίς και την Αναπτυξιακή Κιλκίς πέρυσι τον Αύγουστο, στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER, αναδείχθηκε μεγάλος πρωτα

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 20.02.2026

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής η καινοτόμος εφαρμογή για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ «City4All» των μαθητών του Λυκείου Καρέα

Τους μαθητές και τις μαθήτριες από το Γενικό Λύκειο Καρέα του Δήμου Βύρωνα, που δημιούργησαν την πρωτοποριακή ψηφιακή εφαρμογή City4All, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδα

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 20.02.2026

Βιολάντα: Οι αντιφάσεις και οι αστοχίες στην απολογία του ιδιοκτήτη που οδήγησαν στην προφυλάκισή του

Στις φυλακές Τρικάλων, λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα από την επιχείρησή του οδηγήθηκε ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα μετά την απολογία του για τη φονική έκρηξη από την οποία πέντε εργαζόμενες έχασαν τη ζωή του