Image
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 16:11 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ρεθύμνης

Ρέθυμνο: Υπογραφή μελέτης για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων

Την μελέτη για ένα σημαντικό έργο που αφορά την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων σε επαρχιακούς δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή.
Η μελέτη αφορά την αντιμετώπιση φαινομένων κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων σε τμήματα των επαρχιακών οδών και συγκεκριμένα στο επαρχιακό δίκτυο από «Ρέθυμνο – Ρουσοσπίτι» στο οδικό δίκτυο «Ρέθυμνο – Αρκάδι» καθώς και στο τμήμα του επαρχιακού δικτύου «Γαράζο – Ανώγεια».
Στο πλαίσιο αυτό θα εκπονηθούν τοπογραφική, γεωλογική, γεωτεχνική, συγκοινωνιακή, στατική, μελέτες. Η μελέτη θα υποδείξει τα κατάλληλα έργα για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και των πτώσεων βράχων που σημειώθηκαν μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή από το 2019. Παράλληλα, θα προχωρήσει σε επανασχεδιασμό τμημάτων ώστε να αποφευχθούν οι επικίνδυνες περιοχές. Ο Προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 600.000 ευρώ περίπου.
Στην υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης παραβρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Ελένη Δοξάκη, η Διευθύντρια Έργων της Π.Ε. Ρεθύμνου Ελένη Ραμουτσάκη και το στέλεχος της Π.Ε. Ρεθύμνου Νίκος Βότσογλου. 
 

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 25.05.2026

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την 12η Συμπληρωματική Πρόσκληση του Μητρώου Εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ

Από σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου και ώρα 14:00, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την ενίσχυση του Μητρώου Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών της ΔΥΠΑ, σε ειδικότητες και γεωγραφικές περιοχές όπου έχουν

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 25.05.2026

Άμεση συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή των Προέδρων των Κοινοτήτων, για την οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων και τις συγκεκριμένες ενέργειες που οφείλει να αναλάβει ο Δήμος

Με αφορμή το ζήτημα της οριοθέτησης των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων και τις σοβαρότατες επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις Δημοτικές Κοινότητες, στους δημότες και στην περιουσία τους, ο επικεφαλής

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 25.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 25/5/26

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές