Image
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 16:11 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ρεθύμνης

Ρέθυμνο: Υπογραφή μελέτης για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων

Την μελέτη για ένα σημαντικό έργο που αφορά την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων σε επαρχιακούς δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή.
Η μελέτη αφορά την αντιμετώπιση φαινομένων κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων σε τμήματα των επαρχιακών οδών και συγκεκριμένα στο επαρχιακό δίκτυο από «Ρέθυμνο – Ρουσοσπίτι» στο οδικό δίκτυο «Ρέθυμνο – Αρκάδι» καθώς και στο τμήμα του επαρχιακού δικτύου «Γαράζο – Ανώγεια».
Στο πλαίσιο αυτό θα εκπονηθούν τοπογραφική, γεωλογική, γεωτεχνική, συγκοινωνιακή, στατική, μελέτες. Η μελέτη θα υποδείξει τα κατάλληλα έργα για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και των πτώσεων βράχων που σημειώθηκαν μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή από το 2019. Παράλληλα, θα προχωρήσει σε επανασχεδιασμό τμημάτων ώστε να αποφευχθούν οι επικίνδυνες περιοχές. Ο Προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 600.000 ευρώ περίπου.
Στην υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης παραβρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Ελένη Δοξάκη, η Διευθύντρια Έργων της Π.Ε. Ρεθύμνου Ελένη Ραμουτσάκη και το στέλεχος της Π.Ε. Ρεθύμνου Νίκος Βότσογλου. 
 

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 13.07.2026

Πρόγνωση καιρού σήμερα 13/7/26

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 12.07.2026

Κύμα παραιτήσεων αντιδημάρχων λόγω του νέου Κώδικα (ν. 5314/2026) – Στο «κόκκινο» Ήπειρος και Βόλος

Κύμα παραιτήσεων αντιδημάρχων σε όλη τη χώρα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μαζικές κινητοποιήσεις στην Ήπειρο και στον Βόλο, έχει προκαλέσει η πρόσφατη ψήφιση και εφαρμογή του Νέου Κώδικα Τοπικής

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 12.07.2026

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών δυτικά-νοτιοδυτικά της Γαύδου

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων για την παροχή συνδρομής σε λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά-νοτιοδυτικά της Γαύδου. Αμέσως,