Image
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 15:57 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ηρακλείου

Ηράκλειο: Το Μαλεβίζι “οδηγός” στο ψηφιακό μέλλον της αυτοδιοίκησης

Ψηφιακό Μαλεβίζι: ο 2ος πυλώνας του προγράμματος του Δημάρχου Μ. Μποκέα
Δήμος “έξυπνος” και αποτελεσματικός – πανελλαδικά βραβεία

Έναν Δήμο Μαλεβιζίου έξυπνο και αποτελεσματικό κατάφερε να δημιουργήσει στη διάρκεια της θητείας της η δημοτική αρχή του Μενέλαου Μποκέα.
Η λειτουργική στρατηγική του e-Malevizi project που ακολουθείται την τελευταία τετραετία, αποδίδει καρπούς και έχει ορατά αποτελέσματα.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα χτίστηκε ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αποσπώντας πανελλαδικές διακρίσεις στο πεδίο της καινοτομίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών. Το e-Malevizi, ακόμη μια δέσμευση που έγινε πράξη, ήρθε και κάνει τη ζωή όλων ευκολότερη!

“Με πολλή δουλειά, καταστήσαμε το Μαλεβίζι οδηγό στο ψηφιακό μέλλον της αυτοδιοίκησης. Κι είμαστε περήφανοι γι’ αυτό” δηλώνει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου και επικεφαλής της παράταξης “Το Μαλεβίζι Μπορεί”, Μενέλαος Μποκέας.
Την περίοδο 2019-2023 ο Δήμος Μαλεβιζίου απέσπασε Βραβείο BEST CITY Awards, για τη δημιουργία της Γραμμής Δημότη στο 15330 (αστική χρέωση) και τη δωρεάν εφαρμογή (Application) “Δημότης Μαλεβιζίου”.
Για πρώτη φορά, δημιουργήθηκαν e-services: 95 ηλεκτρονικές υπηρεσίες διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Δήμου https://malevizi.gov.gr/e-services/.
Η έκδοση πιστοποιητικών από το δημοτολόγιο γίνεται ηλεκτρονικά, συγχρόνως εγκαταστάθηκε σύστημα ΔΙΑΣ για συναλλαγές και πληρωμές και τα αιτήματα σχολείων κατατίθενται σε ηλεκτρονική εφαρμογή.
Οι δημότες και οι επισκέπτες απολαμβάνουν δωρεάν wi-fi σε παραλίες και κοινόχρηστους χώρους (πλατείες), ενώ η εξυπηρέτηση στα ΚΕΠ γίνεται και με βιντεοκλήση μέσω του My Kep Live.

Για την επόμενη θητεία της, η παράταξη “Το Μαλεβίζι Μπορεί” του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα λειτουργώντας στο πλαίσιο των νέων τεχνολογιών ευφυών πόλεων ΙΟΤ, σχεδιάζει:
-Έξυπνες θέσεις στάθμευσης και παρακολούθησης της κυκλοφορίας
-Περιβαλλοντικούς και Μετεωρολογικούς Σταθμούς
-WiFi Hotspots/Έξυπνα ηλιακά παγκάκια φόρτισης
-Σταθμούς Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
-Εξοπλισμό Πολιτικής Προστασίας και επιπρόσθετης έγκαιρης ειδοποίησης
-Έξυπνες Διαβάσεις/Στάσεις
-Διαχείριση Κοινόχρηστων Ποδηλάτων
-Έξυπνους Κάδους/ σύστημα pay as you throw
-Υποδομές Γεωχωρικών Δεδομένων
-Εφαρμογές Ηλεκτρονικού Μητρώου εθελοντών
-Πληροφοριακό Σύστημα για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες 
 

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 06.12.2023

36 επιχειρήσεις με περισσότερες από 800 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας» ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 23η «Ημέρα Καριέρας» στα Ιωάννινα, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Du Lac Congress Center & Spa (Κ. Παπούλια & Ί

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 06.12.2023

Πώς αντιδρά το κάθε ζώδιο όταν σου θυμώνει

Πώς αντιδρά το κάθε ζώδιο όταν σου θυμώνει Καθένας αντιδρά διαφορετικά, όταν θυμώνει. Κάποιοι, κλαίνε. Άλλοι, λένε πράγματα που δεν εννοούν και τα ξεχνούν μετά από δέκα δευτερόλεπτα, ενώ δεν είναι

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 06.12.2023

Ζώδια 06/12 Τα φώτα της ομίχλης ανοιχτά σήμερα – Αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο

Σήμερα αποφύγετε σημαντικές κινήσεις μεταξύ 4μιση και 6μιση το απόγευμα. Γενικότερα ζητήματα που είναι ανοιχτά τις τελευταίες ημέρες ενδέχεται να είναι δύσκολα διαχειρίσιμα. Η σχέση της Σελήνης με τον