Image
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 10:31 Είς Υγείαν

Κορωνοϊός: Έφτασε στην Ελλάδα η παραλλαγή «Pirola»

Πέντε κρούσματα της νέας υπο-παραλλαγής BA.2.86, γνωστής και ως Pirola, καταγράφηκαν και στην Ελλάδα στις 5 και 7 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για παραλλαγή υπό παρακολούθηση, η οποία έχει εντοπιστεί σε 20 χώρες, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο χθεσινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 11 - 17 Σεπτεμβρίου, 39 ακόμη ασθενείς με Covid έχασαν τη ζωή τους, έγιναν 733 νέες εισαγωγές, ενώ 25 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 37.521. Για την αύξηση των κρουσμάτων covid, μιλησε η Ματίνα Παγώνη.

«Όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα covid, και υπάρχουν και εισαγωγές στα νοσοκομεία. Παρόλο που τα περιμέναμε τέλος Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει γιατί η μετάδοση είναι πολύ πιο εύκολη. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν την ιστορία με έναν νέο εμβολιασμό όπως και οι ΗΠΑ. Εμείς είμαστε πολύ πίσω ακόμα, έχουμε και διαφορετικές καιρικές συνθήκες με αυτές τις χώρες, εμείς ακόμα έχουμε καλό καιρό», ανέφερε αρχικά.


Θα έρθει νέο εμβόλιο;

«Το εμβόλιο έχει ξεκινήσει, έχει προχωρήσει, έχουν τελειώσει οι φάσεις, έχουν ασχοληθεί 2 εταιρείες και θα δοθούν οδηγίες στις επιτροπές εμβολιασμού μετά από εισηγήσεις του ΠΟΥ και θα ενημερωθούμε όλοι. Έχουμε ξεκινήσει με το στέλεχος Pirola, που εχει πάνω από 30 μεταλλάξεις, αυτό μας φοβίζει και προβληματιζόμαστε. Ο κορωνοϊός είναι γνωστός στον ιατρικό κόσμο και πλέον μπορούμε να τον διαχειριστούμε σε σχέση με πριν από 2 χρόνια», τόνισε η κ. Παγώνη.


Πηγή: protothema.gr

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 03.04.2026

Οδηγός Επιβίωσης για το Πασχαλινό Τραπέζι: Πώς να επιλέξετε και να μαγειρέψετε με ασφάλεια

Οι οδηγίες της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και του Ε.Φ.Ε.Τ. για την αγορά και τη διαχείριση των τροφίμων τις ημέρες του Πάσχα. Καθώς οι προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι κορυφώνονται,

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 03.04.2026

Μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση στη δράση του Δήμου Κηφισιάς, της ΠΥΡΝΑ και του Ινστιτούτου Υγιούς Μακροζωίας

Με επιτυχία και αθρόα συμμετοχή ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου η ανοιχτή συζήτηση με θέμα "Ζούμε Περισσότερο, Ζούμε Καλύτερα: Οι Πέντε Πυλώνες της Υγιούς Μακροζωίας", που συνδιοργάνωσαν

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 03.04.2026

Εκδήλωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την Άνοια στην Γαλίφα

Την Κυριακή 5 Απριλίου 2026 στην Γαλίφα του Δήμου Χερσονήσου (Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων Πολιτιστικού Συλλόγου) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για την Άνοια, με τίτλο: Έγ