Image
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 09:36 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ρεθύμνης

Ρέθυμνο: Συνάντηση του Δημάρχου με το Σύλλογο Ξενοδόχων και το Σωματείο Εστίασης

Με τη Διοίκηση και Μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων, ο Δήμαρχος και στελέχη της «Νέας Αντίληψης» είχε μια σημαντική θεσμική συνεργασία στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ρεαλιστικές και ωφέλιμες ιδέες και προτάσεις που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμου.

Στο επίκεντρο του διαλόγου τέθηκαν η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών, η σύσταση φορέα διαχείρισης και προβολής προορισμού, η βελτίωση υφιστάμενων βασικών υποδομών (ενίσχυση λειτουργίας Νοσοκομείου, Φρούριο Φορτέτζα, υδροδότηση, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων ανάπαυσης και αναψυχής όπως π.χ. παιδικές χαρές, Αρχαιολογικό μουσείο, οδικό δίκτυο προαστίων), την περεταίρω οργάνωση της αστικής κινητικότητας, την καθαριότητα και την εν γένει διαχείριση των απορριμμάτων.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε η συναντίληψη στις βασικές αρχές και επιδιώξεις για την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, του Συλλόγου Ξενοδόχων με το σχεδιασμό του Επικεφαλής και των μελών της Νέας Αντίληψης για τον Τουρισμό στο Ρέθυμνο κι επιβεβαιώθηκε η πρόθεση παραγωγικής συνέργειας τους, με σταθερό στόχο την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη προς όφελος της οικονομίας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος του τόπου μας.

Εξίσου αποτελεσματική, ολιστική από άποψη θεματολογίας και ξεκάθαρη σε επίπεδο τοποθετήσεων, υπήρξε η συνεργασία του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκη και συνεργατών του Αντιδημάρχων και εκ νέου υποψηφίων με το Συνδυασμό «Νέα Αντίληψη», με τον Πρόεδρο και Μέλη του Δ.Σ του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων του Ρεθύμνου, στην οποία παρευρέθηκαν και επαγγελματίες που διατηρούν επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής στην Παλιά Πόλη και στην παραλιακή Ελ Βενιζέλου.

Με την παραδοχή της διαχρονικής σταθερής συνεργασίας του Δήμου με το Σύλλογο Εστίασης και τα Μέλη του, ο Επικεφαλής της Νέας Αντίληψης κ. Γιώργης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του, επεσήμαναν ότι η αναβάθμιση του Ρεθύμνου ως ασφαλής, φιλόξενος και ποιοτικός προορισμός που θα προσδώσει -μεταξύ άλλων- υπεραξία στις επιχειρήσεις τους, προϋποθέτει συντονισμένη προσπάθεια, κοινό όραμα και τήρηση της νομιμότητας.

Δεσμεύτηκε δε, ο Δήμος να προωθήσει το ώριμο πλέον αίτημα της αναθεώρησης του Προεδρικού Διατάγματος που διέπει τη λειτουργία της Παλιάς Πόλης, αίτημα που θεωρεί δίκαιο και εύλογο και η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ρεθύμνου, στο πνεύμα πάντα της προστασίας του ιστορικού Κέντρου και της δυνατότητας συνύπαρξης της κατοικίας και των επιχειρήσεων σε αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας ρύθμισης είναι, υπό προϋποθέσεις, το δικαίωμα χρήσης και των ανώγειου ορόφου για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να υπάρξουν προτάσεις που να επιτρέψουν τη ζωνοποίηση στη μέθοδο αποκομιδής απορριμμάτων στο Ιστορικό Κέντρο, κάτι το οποίο απαιτεί την πιστή τήρηση των κανονισμών από πλευράς κατοίκων κι επιχειρήσεων και τη συνέπεια της Υπηρεσίας 
 

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 06.12.2023

36 επιχειρήσεις με περισσότερες από 800 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας» ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 23η «Ημέρα Καριέρας» στα Ιωάννινα, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Du Lac Congress Center & Spa (Κ. Παπούλια & Ί

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 06.12.2023

Πώς αντιδρά το κάθε ζώδιο όταν σου θυμώνει

Πώς αντιδρά το κάθε ζώδιο όταν σου θυμώνει Καθένας αντιδρά διαφορετικά, όταν θυμώνει. Κάποιοι, κλαίνε. Άλλοι, λένε πράγματα που δεν εννοούν και τα ξεχνούν μετά από δέκα δευτερόλεπτα, ενώ δεν είναι

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 06.12.2023

Ζώδια 06/12 Τα φώτα της ομίχλης ανοιχτά σήμερα – Αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο

Σήμερα αποφύγετε σημαντικές κινήσεις μεταξύ 4μιση και 6μιση το απόγευμα. Γενικότερα ζητήματα που είναι ανοιχτά τις τελευταίες ημέρες ενδέχεται να είναι δύσκολα διαχειρίσιμα. Η σχέση της Σελήνης με τον