Image
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 09:36 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ρεθύμνης

Ρέθυμνο: Συνάντηση του Δημάρχου με το Σύλλογο Ξενοδόχων και το Σωματείο Εστίασης

Με τη Διοίκηση και Μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων, ο Δήμαρχος και στελέχη της «Νέας Αντίληψης» είχε μια σημαντική θεσμική συνεργασία στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ρεαλιστικές και ωφέλιμες ιδέες και προτάσεις που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμου.

Στο επίκεντρο του διαλόγου τέθηκαν η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών, η σύσταση φορέα διαχείρισης και προβολής προορισμού, η βελτίωση υφιστάμενων βασικών υποδομών (ενίσχυση λειτουργίας Νοσοκομείου, Φρούριο Φορτέτζα, υδροδότηση, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων ανάπαυσης και αναψυχής όπως π.χ. παιδικές χαρές, Αρχαιολογικό μουσείο, οδικό δίκτυο προαστίων), την περεταίρω οργάνωση της αστικής κινητικότητας, την καθαριότητα και την εν γένει διαχείριση των απορριμμάτων.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε η συναντίληψη στις βασικές αρχές και επιδιώξεις για την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, του Συλλόγου Ξενοδόχων με το σχεδιασμό του Επικεφαλής και των μελών της Νέας Αντίληψης για τον Τουρισμό στο Ρέθυμνο κι επιβεβαιώθηκε η πρόθεση παραγωγικής συνέργειας τους, με σταθερό στόχο την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη προς όφελος της οικονομίας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος του τόπου μας.

Εξίσου αποτελεσματική, ολιστική από άποψη θεματολογίας και ξεκάθαρη σε επίπεδο τοποθετήσεων, υπήρξε η συνεργασία του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκη και συνεργατών του Αντιδημάρχων και εκ νέου υποψηφίων με το Συνδυασμό «Νέα Αντίληψη», με τον Πρόεδρο και Μέλη του Δ.Σ του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων του Ρεθύμνου, στην οποία παρευρέθηκαν και επαγγελματίες που διατηρούν επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής στην Παλιά Πόλη και στην παραλιακή Ελ Βενιζέλου.

Με την παραδοχή της διαχρονικής σταθερής συνεργασίας του Δήμου με το Σύλλογο Εστίασης και τα Μέλη του, ο Επικεφαλής της Νέας Αντίληψης κ. Γιώργης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του, επεσήμαναν ότι η αναβάθμιση του Ρεθύμνου ως ασφαλής, φιλόξενος και ποιοτικός προορισμός που θα προσδώσει -μεταξύ άλλων- υπεραξία στις επιχειρήσεις τους, προϋποθέτει συντονισμένη προσπάθεια, κοινό όραμα και τήρηση της νομιμότητας.

Δεσμεύτηκε δε, ο Δήμος να προωθήσει το ώριμο πλέον αίτημα της αναθεώρησης του Προεδρικού Διατάγματος που διέπει τη λειτουργία της Παλιάς Πόλης, αίτημα που θεωρεί δίκαιο και εύλογο και η Αρχαιολογική Υπηρεσία Ρεθύμνου, στο πνεύμα πάντα της προστασίας του ιστορικού Κέντρου και της δυνατότητας συνύπαρξης της κατοικίας και των επιχειρήσεων σε αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας ρύθμισης είναι, υπό προϋποθέσεις, το δικαίωμα χρήσης και των ανώγειου ορόφου για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να υπάρξουν προτάσεις που να επιτρέψουν τη ζωνοποίηση στη μέθοδο αποκομιδής απορριμμάτων στο Ιστορικό Κέντρο, κάτι το οποίο απαιτεί την πιστή τήρηση των κανονισμών από πλευράς κατοίκων κι επιχειρήσεων και τη συνέπεια της Υπηρεσίας 
 

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 03.05.2026

Πανελλαδικές: Πότε επιτρέπεται η συμμετοχή στις επαναληπτικές εξετάσεις – Διαδικασία, δικαιολογητικά και κρίσιμες προθεσμίες

Τα τελευταία χρόνια, η διαδικασία των επαναληπτικών εξετάσεων έχει γίνει σημαντικά πιο αυστηρή. Δεν αποτελούν εναλλακτική επιλογή, αλλά λύση ανάγκης για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Πότε μπορεί

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 03.05.2026

Διπλή ευρωπαϊκή επιτυχία για το ΓΕΛ Ραφήνας – Δήμητρα Τσεβά: «Μας κάνετε όλους υπερήφανους»

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου εκφράζει τη βαθιά του ικανοποίηση και υπερηφάνεια για τις σημαντικές διακρίσεις των μαθητών του Γενικού Λυκείου Ραφήνας, οι οποίοι ξεχώρισαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 03.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 3/5/26

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια, καταιγίδες. Ο καιρός το βράδυ στα ηπειρωτικά θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπ