Image
Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 15:29 Βλέπω/Ακούω Νομός: Χανίων

Χανιά: Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Απόψε «Στα Ζάλα της Παράδοσης» με τον Παραδοσιακό Όμιλο Χανίων «Τα Σφακιά»
Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της «Παραδοσιακής Στράτας» του Δήμου Χανίων, αναβιώνει και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων με τη συμμετοχή 18 Συλλόγων από τον Νομό Χανίων και ενός από την Αυστραλία (Σίδνεϋ).
Απόψε, Τρίτη 19/09/2023 το απόγευμα, ο Παραδοσιακός Όμιλος Χανίων «Τα Σφακιά» παρουσιάζει το δρώμενο «Στα Ζάλα της Παράδοσης». Η παραδοσιακή Στράτα θα ξεκινήσει, όπως κάθε Τρίτη, από το Νεώριο Μόρο στις 20:00. Η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Γυαλί Τζαμί, στις 20.30, ενώ ως τελικό σημείο συνάντησης έχει οριστεί η πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου (οδός Χάληδων), στις 21:00.
Κάθε Τρίτη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών, περιδιαβαίνουν τη ζώνη του Ενετικού Λιμένα, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι την «Παραδοσιακή Στράτα» και καταλήγοντας στην πλατεία Μητρόπολης, στις 21:00. Εκεί εκτυλίσσεται το ιδιαίτερο πρόγραμμα – δρώμενο, που έχει ετοιμάσει ο εκάστοτε Σύλλογος και το κοινό χορεύει και τραγουδάει σε μια μεγάλη παρέα!
Η Παραδοσιακή Στράτα αποτελεί πλέον έναν θεσμό για τα Χανιά. Αυτό αποτυπώνεται στη μεγάλη συμμετοχή των Παραδοσιακών Συλλόγων των Χανίων, τη μεγάλη ένταση και ενέργεια με την οποία υπηρετούν την παράδοση, αλλά και στα εξαιρετικά θετικά σχόλια των ντόπιων και των επισκεπτών της πόλης μας. 
 

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 03.07.2026

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς έδωσε φτερά στα όνειρα δεκαπέντε αποφοίτων

Άλλοι δεκαπέντε συμπολίτες μας ολοκλήρωσαν τη διετή εκπαίδευση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και γιόρτασαν, προχθές, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς την αποφοίτησή τους, μαζί με εκπαιδευτικούς, συγγενεί

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.07.2026

Σεισμική δόνηση κοντά στην Κάρπαθο- Κουνήθηκε η ανατολική Κρήτη

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14:06 στην Κάρπαθο και έγινε αισθητή έως την Κρήτη και τη Ρόδο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός είχε ένταση 5,2 Ρίχτερ, επίκεντρο 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 02.07.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 2/7/26

Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικέ