Image
Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 15:29 Βλέπω/Ακούω Νομός: Χανίων

Χανιά: Συνεχίζεται η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Απόψε «Στα Ζάλα της Παράδοσης» με τον Παραδοσιακό Όμιλο Χανίων «Τα Σφακιά»
Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της «Παραδοσιακής Στράτας» του Δήμου Χανίων, αναβιώνει και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων με τη συμμετοχή 18 Συλλόγων από τον Νομό Χανίων και ενός από την Αυστραλία (Σίδνεϋ).
Απόψε, Τρίτη 19/09/2023 το απόγευμα, ο Παραδοσιακός Όμιλος Χανίων «Τα Σφακιά» παρουσιάζει το δρώμενο «Στα Ζάλα της Παράδοσης». Η παραδοσιακή Στράτα θα ξεκινήσει, όπως κάθε Τρίτη, από το Νεώριο Μόρο στις 20:00. Η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Γυαλί Τζαμί, στις 20.30, ενώ ως τελικό σημείο συνάντησης έχει οριστεί η πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου (οδός Χάληδων), στις 21:00.
Κάθε Τρίτη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών, περιδιαβαίνουν τη ζώνη του Ενετικού Λιμένα, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι την «Παραδοσιακή Στράτα» και καταλήγοντας στην πλατεία Μητρόπολης, στις 21:00. Εκεί εκτυλίσσεται το ιδιαίτερο πρόγραμμα – δρώμενο, που έχει ετοιμάσει ο εκάστοτε Σύλλογος και το κοινό χορεύει και τραγουδάει σε μια μεγάλη παρέα!
Η Παραδοσιακή Στράτα αποτελεί πλέον έναν θεσμό για τα Χανιά. Αυτό αποτυπώνεται στη μεγάλη συμμετοχή των Παραδοσιακών Συλλόγων των Χανίων, τη μεγάλη ένταση και ενέργεια με την οποία υπηρετούν την παράδοση, αλλά και στα εξαιρετικά θετικά σχόλια των ντόπιων και των επισκεπτών της πόλης μας. 
 

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 25.08.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 25/8/26

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν στα βόρεια να εκδηλωθούν και

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 24.08.2026

Δημόσια Διαβούλευση για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2028-2034 στην Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει μέχρι31 Αυγούστου 2026, τηνδιαβούλευσημε όλους τους παραγωγικούς φορείς του νησιού μας, για τη διαμόρφωση των προτάσεων για τηννέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2028-2034

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 24.08.2026

Τη σύμβαση για τη διαχείριση του ΧΥΤΑ Χερσονήσου υπέγραψε ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Αλέξης Καλοκαιρινός

Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, παρουσία του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΑΚ, Δημάρχου Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη, υπέγραψε τη σύμβαση παροχής υπηρεσίας &