Image
Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 12:20 Πολιτική

Live: Η εξειδίκευση των μέτρων Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Την εξειδίκευση μέτρων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 87η ΔΕΘ πραγματοποιούν αυτή την ώρα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θάνος Πετραλιάς.

Παρακολουθήστε live την εξειδίκευση των μέτρων



«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει γίνει μια σειρά από σημαντικά βήματα που μας επιτρέπουν να προβαίνουμε σε νέα μέτρα στήριξης. Μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα ανάκτησε την επενδυτική βαθμίδα. Είναι δεύτερη η πατρίδα μας σε ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ και έχει ρεκόρ εξαγωγών. Έχει ρεκόρ μείωσης του Δημόσιου χρέους παγκοσμίως, ενώ η ανεργία έχει φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Και όπως τόνισε ο υπουργός, όλα αυτά μένοντας πιστό το οικονομικό επιτελείο στις αρχές της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Αναφερόμενος στο μετεκλογικό επίπεδο που έχει επηρεαστεί από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, τις δύο μεγάλες φυσικές καταστροφές, δήλωσε ότι δε θα πρέπει να παραγνωρίζεται μια σειρά από πρωτοβουλίες που είναι σε θετική κατεύθυνση, όπως η κατάθεση του νομοσχεδίου -πριν συμπληρωθεί ένας μήνας μετά τις εκλογές- με το οποίο έγινε πράξη το 50% του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι που, όπως είπε, είχε αμφισβητηθεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Ψηφίσαμε ένα δεύτερο νομοσχέδιο για τη διαφάνεια και τη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες» σημείωσε ο υπουργός. Ο ίδιος είπε ότι έδωσαν μια απροσδόκητη μάχη για την τήρηση της νομιμότητας στις παραλίες.

Post
Πολιτική Τετάρτη 26.11.2025

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή: Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδης σε ανταλλαγή σκληρών χαρακτηρισμών

Ένα από τα πιο εκρηκτικά επεισόδια της κοινοβουλευτικής περιόδου σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (26/11), όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκαν σε σφοδρή αν

Post
Πολιτική Τετάρτη 26.11.2025

Τα προβλήματα στο σύστημα της ΔΥΠΑ φέρνουν γιορτές χωρίς επίδομα ανεργίας για πολλούς ξενοδοχοϋπάλληλους

Τα προβλήματα στο σύστημα της ΔΥΠΑ που έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι να κάνουν γιορτές χωρίς επίδομα ανεργίας, αναδεικνύει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βο

Post
Πολιτική Τετάρτη 26.11.2025

Β. Κικίλιας στον ΙΜΟ: «Οι Έλληνες είμαστε άνθρωποι της θάλασσας»

«Είναι τιμή για εμάς να είμαστε υποψήφιοι στην Κατηγορία Α του ΙΜΟ και να ζητούμε την ψήφο σας. Οι Έλληνες είμαστε άνθρωποι της θάλασσας. Ταξιδέψαμε σε όλο τον κόσμο. Πιστέψαμε στο εμπόριο. Από