Image
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 17:16 Βλέπω/Ακούω

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για την τραγωδία στη Λιβύη

Την κήρυξη τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για τον θάνατο των στελεχών τους, τα οποία έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στην αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Πρόκειται για 3 στρατιωτικούς και 2 πολίτες από την αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών, με πληροφορίες από το Ελληνικό Πεντάγωνο να αναφέρουν ότι πρόκειται για 2 από τους 3 μεταφραστές.

Η δήλωση του Νίκου Δένδια


«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 08.01.2026

Ξεκινάει αύριο το έργο για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην οδό Καραμολέγκου

Στόχος του έργου είναι η άρση της επικινδυνότητας σε ένα μήκος 500 περίπου μέτρων της οδού Καραμολέγκου που είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο με απότομη στροφή και περιορισμένη ορατότητα, με αποτέλεσμα να σ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 08.01.2026

Στην πίτα του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων ν. Κιλκίς ο Δήμαρχος Κιλκίς

Στην οικογενειακή θαλπωρή της ιδιόκτητης στέγης που αποτελεί, δικαιολογημένα, το καμάρι του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων ν. Κιλκίς βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυρια

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 08.01.2026

«Περιστέρι Πολλών Αστέρων» κορυφαίο σημείο προορισμού Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς - Ρεκόρ επισκεψιμότητας στον Δήμο Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου επιβεβαίωσε και φέτος τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην εορταστική περίοδο, καθώς οι δωρεάν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις «Περιστέρι Πολλών Αστέρων» ανέδειξ