Image
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 17:16 Βλέπω/Ακούω

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για την τραγωδία στη Λιβύη

Την κήρυξη τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για τον θάνατο των στελεχών τους, τα οποία έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στην αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Πρόκειται για 3 στρατιωτικούς και 2 πολίτες από την αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών, με πληροφορίες από το Ελληνικό Πεντάγωνο να αναφέρουν ότι πρόκειται για 2 από τους 3 μεταφραστές.

Η δήλωση του Νίκου Δένδια


«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 02.11.2026

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο:«Νομιμότητα Παντού»- 90 κυβερνητικές προτεραιότητες έως τις εκλογές

Με έμφαση στη συνέχιση του κυβερνητικού έργου, τις οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και τις προτεραιότητες έως το τέλος της τετραετίας, ξεκίνησε την εισήγησή του στη σημερινή συνεδ

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 02.11.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 2/11/26

Βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων αναμένονται στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο έως το απόγευμα. Ανάλογα φαινόμενα αναμένονται και στο Ιόνιο και στα δυτικά και νοτιοδυτικά

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 31.10.2026

Εντοπισμός και διάσωση 51 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Γαύδο

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Παλαιόχωρας, της Χώρας Σφακίων και της Γαύδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ