Image
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 17:16 Βλέπω/Ακούω

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για την τραγωδία στη Λιβύη

Την κήρυξη τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για τον θάνατο των στελεχών τους, τα οποία έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στην αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Πρόκειται για 3 στρατιωτικούς και 2 πολίτες από την αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών, με πληροφορίες από το Ελληνικό Πεντάγωνο να αναφέρουν ότι πρόκειται για 2 από τους 3 μεταφραστές.

Η δήλωση του Νίκου Δένδια


«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 29.04.2025

Πραγματοποιήθηκε η Ειδική Σύσκεψη του ΤΕΣΟΠΠ Δήμου Διονύσου ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου 2025

Η σύσκεψη διεξήχθη έπειτα από πρόσκληση της Δημάρχου Διονύσου και Προέδρου του ΤΕ.Σ.Ο.Π.Π., κας Κατερίνας Μαϊχόσογλου, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων κ. Γ. Τραϊφόρου, κ. Λ. Νούση και κ. Ν. Κοκκαλά,

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 29.04.2025

Λέσχη Αστυνομικών στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης

Το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μαζί με τον Γενικό Αστυνομικό Επιθεωρητή Κρήτης Υποστράτηγο Νίκο Σπυριδάκη, στο πλαίσιο αυτοψίας για την ο

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 29.04.2025

Βαγγέλης Καρκανάκης: Να μην εφαρμοστεί οριζόντια η συρρίκνωση των ορίων σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων. Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος

Τον έντονο προβληματισμό της επιχειρηματικής κοινότητας για τις επιπτώσεις της οριζόντιας εφαρμογής του νέου Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων εκφρά