Image
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 17:16 Βλέπω/Ακούω

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για την τραγωδία στη Λιβύη

Την κήρυξη τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για τον θάνατο των στελεχών τους, τα οποία έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στην αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Πρόκειται για 3 στρατιωτικούς και 2 πολίτες από την αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών, με πληροφορίες από το Ελληνικό Πεντάγωνο να αναφέρουν ότι πρόκειται για 2 από τους 3 μεταφραστές.

Η δήλωση του Νίκου Δένδια


«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 23.06.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 23/6/25

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 22.06.2026

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Κρήτης στη Διημερίδα του Παρατηρητηρίου Πελοποννήσου

Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στη διημερίδα με θέμα «Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Εμπειρικά Ευρήματα και Πολι

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 22.06.2026

“Μαζί για τα Αστερούσια”. Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε σε ημερίδα για το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών “Asterousia Trails”

Τη σημασία της ενημέρωσης και συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στις ενέργειες που οργανώνονται για την προσαρμογή της Κρήτης και ιδιαίτερα της περιοχής τωνΑστερουσίωνστηνκλιματική αλλαγήανέδειξεημερίδ