Image
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 17:16 Βλέπω/Ακούω

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για την τραγωδία στη Λιβύη

Την κήρυξη τριήμερου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για τον θάνατο των στελεχών τους, τα οποία έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στην αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Πρόκειται για 3 στρατιωτικούς και 2 πολίτες από την αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών, με πληροφορίες από το Ελληνικό Πεντάγωνο να αναφέρουν ότι πρόκειται για 2 από τους 3 μεταφραστές.

Η δήλωση του Νίκου Δένδια


«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 06.11.2026

Ημερομηνίες έναρξης συγκομιδής ελαιοκάρπου σε 11 ακόμη Κοινότητες της Π.Ε. Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκαν οι δολωματικοί ψεκασμοί του προγράμματος δακοκτονίας για την περίοδο 2026-2027 σε 11 ακόμη Κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 06.11.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 6/11/26

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες, που κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα είναι πιθανό να εκδηλωθούν μέχρι το πρωί σε περιοχές της ανατολικ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 05.11.2026

Κλιματική Εβδομάδα Κηφισιάς 2026: Πολιτεία, επιχειρηματικός κόσμος, εκπαιδευτικοί και μαθητές σχεδιάζουν από κοινού ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό αύριο

Η προστασία των πόλεων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η πράσινη μετάβαση και η συμμετοχή των νέων στον σχεδιασμό τοπικών λύσεων βρίσκονται στο επίκεντρο του Κεντρικού Συνεδρίου της «Κλιματικής