Image
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 14:47 Βλέπω/Ακούω

Λιβύη: 13 οι τραυματίες από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής – Σοβαρά οι 5, οι 2 χειρουργούνται

Θρήνος επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις – και σε όλη τη Ελλάδα – για τον θάνατο των 5 συνανθρώπων μας που θέλησαν να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς της Λιβύης και έχασαν τη ζωή τους σε ένα φρικιαστικό τροχαίο.

Οι σοροί των Ελλήνων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη επαναπατρίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (18.9.2023), ενώ νωρίτερα είχαν φτάσει στην Ελευσίνα όλοι οι τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι τραυματίες είναι 13 και έχουν ήδη μεταφερθεί σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από αυτούς οι 5 είναι πιο σοβαρά, ενώ οι δύο εξ αυτών υποβάλλονται σε χειρουργεία, καθώς η κατάσταση τους είναι πιο κρίσιμη.

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έφτασε το μεσημέρι και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, προκειμένου να επισκεφτεί τους τραυματίες και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους. Στη συνέχεια μετέβη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Εν τω μεταξύ με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.04.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 16/6/26

Αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές ή όμβροι θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 15.04.2026

Sceye: Το ηλιακό αερόπλοιο που φέρνει το «διαδίκτυο από τη στρατόσφαιρα»

Με μηδενικούς ρύπους και αυτονομία που θυμίζει δορυφόρο, το σκάφος SE2 ολοκλήρωσε μια ιστορική αποστολή 10.000 χιλιομέτρων, ανοίγοντας τον δρόμο για παγκόσμια συνδεσιμότητα. Από το Νέο Μεξικό στη Β

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 15.04.2026

72η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς: Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους που ενώνει το χθες με το σήμερα

Υπάρχουν θεσμοί που δεν μετρούν απλώς χρόνια. Μετρούν μνήμες, εικόνες, χρώματα και στιγμές που περνούν από γενιά σε γενιά. Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, ένας θεσμός με ιστορία 130 ετών, επιστρέφει και