Image
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 14:47 Βλέπω/Ακούω

Λιβύη: 13 οι τραυματίες από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής – Σοβαρά οι 5, οι 2 χειρουργούνται

Θρήνος επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις – και σε όλη τη Ελλάδα – για τον θάνατο των 5 συνανθρώπων μας που θέλησαν να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς της Λιβύης και έχασαν τη ζωή τους σε ένα φρικιαστικό τροχαίο.

Οι σοροί των Ελλήνων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη επαναπατρίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (18.9.2023), ενώ νωρίτερα είχαν φτάσει στην Ελευσίνα όλοι οι τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι τραυματίες είναι 13 και έχουν ήδη μεταφερθεί σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από αυτούς οι 5 είναι πιο σοβαρά, ενώ οι δύο εξ αυτών υποβάλλονται σε χειρουργεία, καθώς η κατάσταση τους είναι πιο κρίσιμη.

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έφτασε το μεσημέρι και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, προκειμένου να επισκεφτεί τους τραυματίες και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους. Στη συνέχεια μετέβη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Εν τω μεταξύ με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 18.07.2026

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα voucher παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ 2026-2027 – Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι πολύτεκνες οικογένειες

Ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο 18 Ιουλίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο της δράσης που αφορά τη χορήγηση voucher για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και για Κ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 17.07.2026

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Κρήτη Αττικήκαι πέντε ακόμη περιοχές

Σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4) βρίσκονται σήμερα, Παρασκευή, η Αττική, η Κρήτη και περιοχές των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.07.2026

Εμπλοκή άγκυρας Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θήρα

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας ότι κατά τη διάρκεια άρσης της δεξιάς άγκυρας του φορτηγού-οχηματαγωγού (Φ/Γ - Ο/Γ) «ΤΑΛΩΣ» Ν.Π. 10899 στο λιμάνι του Αθηνιού