Image
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 14:47 Βλέπω/Ακούω

Λιβύη: 13 οι τραυματίες από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής – Σοβαρά οι 5, οι 2 χειρουργούνται

Θρήνος επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις – και σε όλη τη Ελλάδα – για τον θάνατο των 5 συνανθρώπων μας που θέλησαν να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς της Λιβύης και έχασαν τη ζωή τους σε ένα φρικιαστικό τροχαίο.

Οι σοροί των Ελλήνων που σκοτώθηκαν στη Λιβύη επαναπατρίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (18.9.2023), ενώ νωρίτερα είχαν φτάσει στην Ελευσίνα όλοι οι τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι τραυματίες είναι 13 και έχουν ήδη μεταφερθεί σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από αυτούς οι 5 είναι πιο σοβαρά, ενώ οι δύο εξ αυτών υποβάλλονται σε χειρουργεία, καθώς η κατάσταση τους είναι πιο κρίσιμη.

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έφτασε το μεσημέρι και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, προκειμένου να επισκεφτεί τους τραυματίες και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους. Στη συνέχεια μετέβη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Εν τω μεταξύ με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 01.03.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή 1/3/2026

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στα α

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 28.02.2026

Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα

Τις βραδινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 38χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας) για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 174 του Ν. 5222/2025 (ΦΕΚ 134 Α΄) από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτι

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 28.02.2026

Συλλαλητήρια στην Κρήτη για τα Τέμπη

Συμπληρώνονται τρία χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη, με την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα να τιμούν τη μνήμη των 57 θυμάτων μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις και 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ