Image
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 14:20 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ηρακλείου

Στ. Αρναουτάκης: «Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά την επέτειο των 101 χρόνων από την έλευση των Ελλήνων από τις αλησμόνητες πατρίδες».

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά την επέτειο των 101 χρόνων από την έλευση στην πατρίδα μας περισσότερων από 1,5 εκατομμύρια Ελλήνων Προσφύγων από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, της Θράκης και του Πόντου. Η σημερινή ημέρα, είναι αφιερωμένη στο Μικρασιατικό Ελληνισμό, στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, αλλά και στη μνήμη της πρώτης γενιάς των Προσφύγων, που βασανισμένοι κατόρθωσαν να επιβιώσουν αρχικά, και να προκόψουν έπειτα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόοδο του τόπου μας. Σήμερα 101 χρόνια μετά, το μυαλό μας επιστρέφει και πάλι στα ματωμένα χώματα του Μικρασιατικού Ελληνισμού, τον οποίο θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας μας, κοιτίδα πολιτισμού που πέρασε από την ιστορία στη μνήμη και στην καρδιά όλων των Ελλήνων».


 

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 09.10.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές – η Αττική χρειάζεται ενιαίο μητροπολιτικό σχεδιασμό»

Την ανάγκη για ένα σύγχρονο, ενιαίο μοντέλο μητροπολιτικού σχεδιασμού και διοίκησης στο Λεκανοπέδιο, με σαφείς αρμοδιότητες, ουσιαστικό συντονισμό και μετρήσιμα αποτελέσματα, ανέδειξε ο Περιφερειάρχης

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 09.10.2026

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Motor Oil: Δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στο διυλιστήριο

Στο Νοσοκομείο Κορίνθου μεταφέρθηκαν δύο εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν σοβαρά το πρωί της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, στους Αγίους Θεοδώρους. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 09.10.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 9/10/26

Νεφώσεις στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και στα Δυτικά ηπειρωτικά όμως από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα ορεινά και ημιορεινά του ηπειρωτικού κορμού της χώρας. Τοπικές βροχές και σποραδικ