Image
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 14:20 Βλέπω/Ακούω Νομός: Ηρακλείου

Στ. Αρναουτάκης: «Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά την επέτειο των 101 χρόνων από την έλευση των Ελλήνων από τις αλησμόνητες πατρίδες».

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά την επέτειο των 101 χρόνων από την έλευση στην πατρίδα μας περισσότερων από 1,5 εκατομμύρια Ελλήνων Προσφύγων από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας, της Θράκης και του Πόντου. Η σημερινή ημέρα, είναι αφιερωμένη στο Μικρασιατικό Ελληνισμό, στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, αλλά και στη μνήμη της πρώτης γενιάς των Προσφύγων, που βασανισμένοι κατόρθωσαν να επιβιώσουν αρχικά, και να προκόψουν έπειτα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόοδο του τόπου μας. Σήμερα 101 χρόνια μετά, το μυαλό μας επιστρέφει και πάλι στα ματωμένα χώματα του Μικρασιατικού Ελληνισμού, τον οποίο θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας μας, κοιτίδα πολιτισμού που πέρασε από την ιστορία στη μνήμη και στην καρδιά όλων των Ελλήνων».


 

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 10.07.2026

ΔΑΟΕ: Δύο συλλήψεις για την πολύνεκρη επίθεση στη Marfin

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης στην τράπεζα Marfin, που σημειώθηκε στις

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 10.07.2026

Θεσσαλονίκη: Έσπασε παράθυρο σε πτήση της Ryanair – Τραυματίστηκε επιβάτης, ασφαλής η επιστροφή του αεροσκάφους

Στιγμές αναστάτωσης εκτυλίχθηκαν σε πτήση της Ryanair με προορισμό το Μέμινγκεν της Γερμανίας, όταν παράθυρο του αεροσκάφους υπέστη θραύση ενώ αυτό βρισκόταν στον αέρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ε

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 10.07.2026

Παρουσίαση έρευνας “Helping Homes” στο Ηράκλειο: «Καμπανάκι» INZEB για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών (vid)

Την επιτακτική ανάγκη για ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο η Πολιτεία διαχειρίζεται τις φυσικές καταστροφές και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών ανέδειξε ο Οργανισμός INZEB. Τα αποτελέσματ