Image
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 09:28 Πολιτική

Επικράτηση Κασσελάκη – 9 μονάδες μπροστά στις εκλογές για ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα αποτελέσματα των εκλογών για ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ στο 90,13% δίνουν 45,47% στον Στέφανο Κασσελάκη και 36,21% στην Εφη Αχτσιόγλου. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή.
Επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη καταγράφουν τα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 56% των ψήφων στις εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 56 τοις εκατο των διαπιστεύσεων αποτελέσματα δηλαδή περίπου σε 85000 ψήφους : Εφη 36,54% Κασελακης 45,28%

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, οι πληροφορίες μιλούσαν για σκληρή μάχη μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και ο Στέφανου Κασσελάκη.

Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται από την Κουμουνδούρου σε λίγα λεπτά. Η αρχική ενημέρωση ήταν ότι τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 23:00, ωστόσο λόγω προφανώς της μεγάλης συμμετοχής η αγωνία παρατείνεται για μισή ώρα.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου/νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε στις 21:00 το βράδυ με τη συμμετοχή των πολιτών να ξεπερνά κάθε προσδοκία, ακόμα και όσων μέσα στο κόμμα έκαναν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Πάνω από 147.000 πολίτες πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσέλευση που διέψευσε τις προβλέψεις για χαμηλή προσέλευση μετά την παραίτηση Τσίπρα και το σοκ της διπλής εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνώσα αριστερά»

Είναι ενδεικτικό ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και επρόκειτο να κλείσουν στις 20:00 το βράδυ όμως δόθηκε παράταση μίας ώρας λόγω της μεγάλης συμμετοχής.

40.000 νέα μέλη
Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μετά τη λήξη της διαδικασίας, ψήφισαν πάνω από 147.000, εκ των οποίων 40.000 νέα μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, που έγιναν εσωκομματικές εκλογές για πρώτη φορά από τη βάση και στις οποίες επανεξελέγη πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας, ψήφισαν συνολικά περίπου 150.000 άτομα. 

Post
Πολιτική Τρίτη 07.04.2026

Β. Κικίλιας: Ξεκίνησε η καταβολή 22,6 εκατ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο

Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 7 Απριλίου, η καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου προς κατοίκους των νησιών της χώρας, με στόχο την εξίσωση του κόστους μετακίνησης των νησιωτών με αυτό των κατοίκων της ηπειρωτ

Post
Πολιτική Τρίτη 07.04.2026

Παραιτήθηκε από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Αντώνης Σαουλίδης

Ο δικηγόρος Αντώνης Σαουλίδης, στέλεχος του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης σε προηγούμενες εκλογές υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε επιστολή του ο κ. Σαο

Post
Πολιτική Δευτέρα 06.04.2026

Σε αδιέξοδο οι μικρομεσαίοι παραγωγοί φωτοβολταϊκών λέει ο Χ. Μαμουλάκης

Στη Βουλή φέρνει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής ΗρακλείουΧάρης Μαμουλάκηςτο αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί οι μικρομεσαίοι παραγωγοί φωτοβολταϊκών, καταθέτοντας σχε