Image
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 21:26 Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκκενώθηκαν όσοι ήθελαν να εκκενωθούν – Σώσαμε πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές»

Ριζικές αλλαγές ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός στο πεδίο της οικονομίας, των μισθών, αλλά και της πολιτικής προστασίας μετά τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα.

«Εκκενώθηκαν όσοι ήθελαν να εκκενωθούν. Δεν χάθηκε καμία ζωή επειδή δεν προφτάσαμε. Δεν υπήρξε συμπολίτης που πείνασε ή έμεινε από νερό και φάρμακα. Υπήρξε ταλαιπωρία, δυσκολία και ψυχική πίεση. Σώσαμε πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές».

«Να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα έχει έρθει για να μείνει. Απαιτεί συστράτευση όλης της κοινωνίας και του κράτους», είπε και δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να λειτουργήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας.

Αυτοκριτική και αλλαγές στην Πολιτική Προστασία
«Ποτέ δεν είπα ότι δεν έγιναν λάθη στη διαχείριση των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Θα μιλήσω για το τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Στην περίπτωση του Daniel δεν αισθάνομαι ότι έχουμε εντάξει όλα τα σημαντικά μετεωρολογικά δεδομένα. Κάτω από έναν φορέα να βρίσκεται όλο το επιστημονικό δυναμικό. ΕΜΥ, Αστεροσκοπείο, αυτόματες διαδικασίες για τον στρατό».

«Δεν θα κάνω ανασχηματισμό»
«Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό. Το ένα ζήτημα είναι η αποτελεσματικότητα. Δεν μπορεί σε δύο μήνες να κρίνω και ξέρετε ότι αποφεύγω τους συχνούς ανασχηματισμούς. Το δεύτερο κριτήριο έχει να κάνει με τη συμπεριφορά. Αν κρίνω ότι κάποια συμπεριφορά δικαιολογεί την απομάκρυνση ενός υπουργού δεν θα διστάσω να το κάνω».

«Μήνυμα στον Ερντογάν»
«Η Ελλάδα δεν άλλαξε ποτέ στρατηγική. Αυτή ήταν η βούλησή μου από το 2019. Να συνομιλούμε με την Τουρκία, να δεχόμαστε ότι τα ζητήματα μπορούν να επιλύονται μόνο με βάση Διεθνές Δίκαιο και κανόνες γειτονίας και όταν διαφωνούμε να μην έχουμε εντάσεις όπως αυτές», δήλωσε.

«Η Χάγη είναι πολύ μακριά. Τα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία δεν πρόκειται να μπουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων από εμένα. Είναι εκτός συζήτησης».

«Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω»
«Θυμάμαι ένα τραγούδι, «δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω». Έχω εκλεγεί με ένα υψηλό ποσοστό πρωθυπουργού της χώρας και θα τιμήσω την εμπιστοσύνη του λαού για την επόμενη τετραετία».

Στο στόχαστρο η χρηματοδότηση των Σπαρτιατών
«Είμαι ανοικτός να συζητήσω στη Βουλή ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση κομμάτων που σχετίζονται με πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για τα εγκλήματα που όλοι μας γνωρίζουμε».

madata.gr

Post
Πολιτική Σάββατο 30.09.2023

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική αντιπαράθεση με τον Κασσελάκη - Φοβούνται να έχει τη δύναμη ο λαός στα χέρια του

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης άνοιξε η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στις αναφορές του για χειροκροτητές κυβερνητικούς βουλευτές. «Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται

Post
Πολιτική Παρασκευή 29.09.2023

Δημοσκόπηση MRB: Στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρά τη δυσαρέσκεια για τις φυσικές καταστροφές

Μεγάλο προβάδισμα 16,3 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για την τηλεόραση του Open. Την ίδια στιγμή οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι από τ

Post
Πολιτική Παρασκευή 29.09.2023

Βουλή: Με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την διακυβέρνηση των ΟΤΑ

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ, την κατάργηση των ΝΠΔΔ των δήμων και την παρακολούθηση