Image
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 21:26 Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκκενώθηκαν όσοι ήθελαν να εκκενωθούν – Σώσαμε πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές»

Ριζικές αλλαγές ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός στο πεδίο της οικονομίας, των μισθών, αλλά και της πολιτικής προστασίας μετά τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα.

«Εκκενώθηκαν όσοι ήθελαν να εκκενωθούν. Δεν χάθηκε καμία ζωή επειδή δεν προφτάσαμε. Δεν υπήρξε συμπολίτης που πείνασε ή έμεινε από νερό και φάρμακα. Υπήρξε ταλαιπωρία, δυσκολία και ψυχική πίεση. Σώσαμε πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές».

«Να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα έχει έρθει για να μείνει. Απαιτεί συστράτευση όλης της κοινωνίας και του κράτους», είπε και δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να λειτουργήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας.

Αυτοκριτική και αλλαγές στην Πολιτική Προστασία
«Ποτέ δεν είπα ότι δεν έγιναν λάθη στη διαχείριση των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Θα μιλήσω για το τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Στην περίπτωση του Daniel δεν αισθάνομαι ότι έχουμε εντάξει όλα τα σημαντικά μετεωρολογικά δεδομένα. Κάτω από έναν φορέα να βρίσκεται όλο το επιστημονικό δυναμικό. ΕΜΥ, Αστεροσκοπείο, αυτόματες διαδικασίες για τον στρατό».

«Δεν θα κάνω ανασχηματισμό»
«Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό. Το ένα ζήτημα είναι η αποτελεσματικότητα. Δεν μπορεί σε δύο μήνες να κρίνω και ξέρετε ότι αποφεύγω τους συχνούς ανασχηματισμούς. Το δεύτερο κριτήριο έχει να κάνει με τη συμπεριφορά. Αν κρίνω ότι κάποια συμπεριφορά δικαιολογεί την απομάκρυνση ενός υπουργού δεν θα διστάσω να το κάνω».

«Μήνυμα στον Ερντογάν»
«Η Ελλάδα δεν άλλαξε ποτέ στρατηγική. Αυτή ήταν η βούλησή μου από το 2019. Να συνομιλούμε με την Τουρκία, να δεχόμαστε ότι τα ζητήματα μπορούν να επιλύονται μόνο με βάση Διεθνές Δίκαιο και κανόνες γειτονίας και όταν διαφωνούμε να μην έχουμε εντάσεις όπως αυτές», δήλωσε.

«Η Χάγη είναι πολύ μακριά. Τα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία δεν πρόκειται να μπουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων από εμένα. Είναι εκτός συζήτησης».

«Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω»
«Θυμάμαι ένα τραγούδι, «δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω». Έχω εκλεγεί με ένα υψηλό ποσοστό πρωθυπουργού της χώρας και θα τιμήσω την εμπιστοσύνη του λαού για την επόμενη τετραετία».

Στο στόχαστρο η χρηματοδότηση των Σπαρτιατών
«Είμαι ανοικτός να συζητήσω στη Βουλή ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση κομμάτων που σχετίζονται με πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για τα εγκλήματα που όλοι μας γνωρίζουμε».

madata.gr

Post
Πολιτική Τετάρτη 29.05.2024

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα – Αυτά που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα τίναζαν την μπάνκα στον αέρα

«Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να τιθασεύσουμε πλήρως. Έχουμε πληθωρισμό τροφίμων, η Ελλάδα τώρα βγαίνει από τη δεκα

Post
Πολιτική Τρίτη 28.05.2024

Κασσελάκης για Τσίπρα: Δεν πρόκειται να είναι στην κυβέρνησή μου ως πρώην πρωθυπουργός

Μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον Γιώργο Λιάγκα και την εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε τον δημοσιογράφο στο σπίτι

Post
Πολιτική Τρίτη 28.05.2024

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην παρουσίαση του βιβλίου «Μεταπολίτευση 1974-1975, 50 ερωτήματα και απαντήσεις»

Στα ιδιαιτέρως ωφέλιμα πολιτικά διδάγματα, που προκύπτουν για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα από την περίοδο της Μεταπολίτευσης (1974-75) και τα οποία πρέπει να είναι οδηγός για το