Image
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 21:26 Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκκενώθηκαν όσοι ήθελαν να εκκενωθούν – Σώσαμε πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές»

Ριζικές αλλαγές ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός στο πεδίο της οικονομίας, των μισθών, αλλά και της πολιτικής προστασίας μετά τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα.

«Εκκενώθηκαν όσοι ήθελαν να εκκενωθούν. Δεν χάθηκε καμία ζωή επειδή δεν προφτάσαμε. Δεν υπήρξε συμπολίτης που πείνασε ή έμεινε από νερό και φάρμακα. Υπήρξε ταλαιπωρία, δυσκολία και ψυχική πίεση. Σώσαμε πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές».

«Να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα έχει έρθει για να μείνει. Απαιτεί συστράτευση όλης της κοινωνίας και του κράτους», είπε και δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να λειτουργήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας.

Αυτοκριτική και αλλαγές στην Πολιτική Προστασία
«Ποτέ δεν είπα ότι δεν έγιναν λάθη στη διαχείριση των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Θα μιλήσω για το τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Στην περίπτωση του Daniel δεν αισθάνομαι ότι έχουμε εντάξει όλα τα σημαντικά μετεωρολογικά δεδομένα. Κάτω από έναν φορέα να βρίσκεται όλο το επιστημονικό δυναμικό. ΕΜΥ, Αστεροσκοπείο, αυτόματες διαδικασίες για τον στρατό».

«Δεν θα κάνω ανασχηματισμό»
«Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό. Το ένα ζήτημα είναι η αποτελεσματικότητα. Δεν μπορεί σε δύο μήνες να κρίνω και ξέρετε ότι αποφεύγω τους συχνούς ανασχηματισμούς. Το δεύτερο κριτήριο έχει να κάνει με τη συμπεριφορά. Αν κρίνω ότι κάποια συμπεριφορά δικαιολογεί την απομάκρυνση ενός υπουργού δεν θα διστάσω να το κάνω».

«Μήνυμα στον Ερντογάν»
«Η Ελλάδα δεν άλλαξε ποτέ στρατηγική. Αυτή ήταν η βούλησή μου από το 2019. Να συνομιλούμε με την Τουρκία, να δεχόμαστε ότι τα ζητήματα μπορούν να επιλύονται μόνο με βάση Διεθνές Δίκαιο και κανόνες γειτονίας και όταν διαφωνούμε να μην έχουμε εντάσεις όπως αυτές», δήλωσε.

«Η Χάγη είναι πολύ μακριά. Τα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία δεν πρόκειται να μπουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων από εμένα. Είναι εκτός συζήτησης».

«Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω»
«Θυμάμαι ένα τραγούδι, «δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω». Έχω εκλεγεί με ένα υψηλό ποσοστό πρωθυπουργού της χώρας και θα τιμήσω την εμπιστοσύνη του λαού για την επόμενη τετραετία».

Στο στόχαστρο η χρηματοδότηση των Σπαρτιατών
«Είμαι ανοικτός να συζητήσω στη Βουλή ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση κομμάτων που σχετίζονται με πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για τα εγκλήματα που όλοι μας γνωρίζουμε».

madata.gr

Post
Πολιτική Τρίτη 10.03.2026

Αύριο η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτηση του Λευτέρη Αυγενάκη για το ΝΟΑΚ- Απαντά ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος

Το ζήτημα τηςυλοποίησης του Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΝΟΑΚ)επαναφέρει στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου,Λευτέρης Αυγενάκης, με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομ

Post
Πολιτική Τρίτη 10.03.2026

Ελένη Βατσινά: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα προβλήματα των ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου Βιάννου

Η προσοχή της Βουλής και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εφιστάται στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου Βιάννου, με επίσημη αναφορά που κατα

Post
Πολιτική Τρίτη 10.03.2026

Στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη, η διαμαρτυρία του Σωματείου Πυροσβεστών Ν. Ηρακλείου

Στη Βουλή μεταφέρει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής ΗρακλείουΧάρης Μαμουλάκης, τη διαμαρτυρία τουΣωματείου Πυροσβεστών Νομού Ηρακλείου «Οι τρεις Παίδες εν Καμίν