Image
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 11:09 Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποδεσμεύονται 2.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ανακοίνωσε πως αποδεσμεύονται μόνιμα από τη φύλαξη προσώπων, 2.500 αστυνομικοί, οι οποίοι βγαίνουν στο δρόμο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός «πρώτα η δική μου ασφάλεια μειώνεται στο μισό» ενώ αντίστοιχα θα γίνει μείωση και στην ασφάλεια των υπουργών.

Παράλληλα ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι καταργείται η διάθεση αστυνομικών για την ασφάλεια ιδιωτών λέγοντας ότι οι επιχειρηματίας πλέον θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι για την ασφάλειά τους.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μιλώντας την πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» είπε πως η κίνηση αυτή ήταν σωστή καθώς οι αστυνομικοί αυτοί υπολείπονται από τα τμήματα ασφαλείας.

«Ο πρωθυπουργός κάνει ο ίδιος το πρώτο βήμα και διαθέτει στον κόσμο τους μισούς από τη φύλαξή του και ελπίζω πως θα το κάνουν θα όλοι οι άλλοι, και υπουργοί και επιχειρηματίες. Υπάρχει νόμος που λέει πως όποιος θέλει ασφάλεια, να την πληρώνει μόνος του. Κάποιοι θα δυσανασχετήσουν σε αυτό αλλά οι αστυνομικοί θα κάνουν αυτό που τους λένε. Οι επιχειρηματίες θα ξεκινήσουν τώρα θα γκρινιάζουν. Είμαστε 52.000 αστυνομικοί συνολικά. Στην Αττική είναι 14.000 αστυνομικοί που φυλάνε συγκεκριμένα πρoσωπα εκ των οποίων οι 7.000 ασχολούνται με τα επίσημα. Θα πρέπει να υπάρχουν αστυνομικοί στις μάχιμες υπηρεσίες».

πηγή: MEGA TV

 

Post
Πολιτική Σάββατο 31.10.2026

Ελένη Βατσινά: Η ασφάλεια δεν μπορεί να περιμένει άλλο

Αναφορά στη Βουλή για την ανεπαρκή ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών του Ηρακλείου Την ανάγκη ουσιαστικής και άμεσης ενίσχυσης του στόλου των αστυνομικών υπηρεσιών του Ηρακλείου αναδεικνύει με Ανα

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.10.2026

Λευτέρης Αυγενάκης: «Οι servicers μπορεί να απουσιάζουν από τη Βουλή, αλλά δεν θα απουσιάζουν από τον έλεγχο και τη λογοδοσία»

Δήλωση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, κατά την ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. «Κατα

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.10.2026

Ελένη Βατσινά: «Οι αυξήσεις στις συντάξεις πρέπει να φτάνουν πραγματικά στους συνταξιούχους – Όχι άλλες αδικίες με την προσωπική διαφορά»

Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τον τρόπο απόδοσης των συνταξιοδοτικών αυξήσεων από την Ελένη Βατσινά Τα προ