Image
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 11:09 Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποδεσμεύονται 2.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ανακοίνωσε πως αποδεσμεύονται μόνιμα από τη φύλαξη προσώπων, 2.500 αστυνομικοί, οι οποίοι βγαίνουν στο δρόμο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός «πρώτα η δική μου ασφάλεια μειώνεται στο μισό» ενώ αντίστοιχα θα γίνει μείωση και στην ασφάλεια των υπουργών.

Παράλληλα ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι καταργείται η διάθεση αστυνομικών για την ασφάλεια ιδιωτών λέγοντας ότι οι επιχειρηματίας πλέον θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι για την ασφάλειά τους.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μιλώντας την πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» είπε πως η κίνηση αυτή ήταν σωστή καθώς οι αστυνομικοί αυτοί υπολείπονται από τα τμήματα ασφαλείας.

«Ο πρωθυπουργός κάνει ο ίδιος το πρώτο βήμα και διαθέτει στον κόσμο τους μισούς από τη φύλαξή του και ελπίζω πως θα το κάνουν θα όλοι οι άλλοι, και υπουργοί και επιχειρηματίες. Υπάρχει νόμος που λέει πως όποιος θέλει ασφάλεια, να την πληρώνει μόνος του. Κάποιοι θα δυσανασχετήσουν σε αυτό αλλά οι αστυνομικοί θα κάνουν αυτό που τους λένε. Οι επιχειρηματίες θα ξεκινήσουν τώρα θα γκρινιάζουν. Είμαστε 52.000 αστυνομικοί συνολικά. Στην Αττική είναι 14.000 αστυνομικοί που φυλάνε συγκεκριμένα πρoσωπα εκ των οποίων οι 7.000 ασχολούνται με τα επίσημα. Θα πρέπει να υπάρχουν αστυνομικοί στις μάχιμες υπηρεσίες».

πηγή: MEGA TV

 

Post
Πολιτική Παρασκευή 28.08.2026

Στάδιο Ελευθερίας: Πότε θα επιστρέψουν οι αθλητές στη φυσική τους έδρα;

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί χωρίς νέα καθυστέρηση το έργο αντικατάστασης του ελαστικού συνθετικού τάπητα στο Στάδιο Ελευθερίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου

Post
Πολιτική Παρασκευή 28.08.2026

Ελένη Βατσινά: «Ο Τουρισμός της Κρήτης χρειάζεται εργαζόμενους» - Ερώτηση της βουλευτή Ηρακλείου για τη διοχέτευση των ανέργων στον Τουρισμό

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο η έλλειψη εργατικού δυναμικού στον Τουρισμό, αξιοποιώντας πρώτα το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της Κρήτης, αναδεικνύει η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑ

Post
Πολιτική Παρασκευή 28.08.2026

Η κατάργηση των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών του ΕΦΚΑ, στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Στη Βουλή φέρνει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης την κατάργηση 120 Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών του ΕΦΚΑ, καταθέτοντας ως Αναφορά προς την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Πολιτικ