Image
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 11:07 Αθλητικά

Super League: Δυνατά ντέρμπι σήμερα με ΑΕΚ - Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - ΑΡΗ

Τα δύο μεγάλα ντέρμπι ξεχωρίζουν στο δεύτερο «πιάτο» της 4ης αγωνιστικής της Super League, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena και τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί τον Άρη στην Τούμπα, πριν την πρεμιέρα των τριών πρώτων στους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Οι πρωταθλητές έχουν σημαντικές απουσίες, καθώς δεν είναι στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα οι τραυματίες Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο τιμωρημένος Πέτρος Μάνταλος, ενώ ο Ροντόλφο Πισάρο μπορεί να ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε, όμως κρίθηκε ανέτοιμος κι έμεινε εκτός αποστολής.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στην OPAP Arena με την ψυχολογία στα ύψη, έχοντας το απόλυτο στο πρωτάθλημα, με την εικόνα τους στο γήπεδο να αφήνει θετικές εντυπώσεις παρά τις αλλαγές στο ρόστερ. Πάντως, το συγκεκριμένο ντέρμπι αποτελεί την πρώτη δυνατή δοκιμασία για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην Ελλάδα.

Στο έτερο ντέρμπι της ημέρας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να αφήσει πίσω την ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη πριν τη διακοπή και να κάνει μία αρχή με επιστροφή στις νίκες. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στην αποστολή τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ, σε αντίθεση με τον Μάρκος Αντόνιο που έμεινε εκτός.

Όσον αφορά τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης, προσπαθούν να χτίσουν κάτι καλό στη νέα εποχή με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο τους, αφήνοντας πίσω το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Για το λόγο αυτό και θα πάει στην Τούμπα και με τα τέσσερα τελευταία μεταγραφικά του αποκτήματα (Βέλεθ, Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ και Πάρντο).

Πάντως, το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει στην Τρίπολη, όπου ο τοπικός Αστέρας θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στη μάχη των νεοφώτιστων η Κηφισιά θα υποδεχτεί τον Πανσερραϊκό.

Συνοπτικά η 4η αγωνιστική:

Σάββατο 16/9

Λαμία-ΟΦΗ 2-2

(47′ Τσιλούλης, 74′ αυτ. Καρώ – 26′ Ντίκο, 66′ Γκαγέγκος)

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-5

(13′, 45+1′, 64′ Μπερνάρ, 86′ Αϊτόρ, 90+3′ Μάγκνουσον)

Κυριακή 17/9

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 15:00 Novasports Prime

Κηφισιά-Πανσερραϊκός 18:00 Cosmote Sport 1

ΠΑΟΚ-Άρης 20:30 Novasports Prime

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 21:30 Cosmote Sport 1

Δευτέρα 18/9

Ατρόμητος-Βόλος 18:00 Novasports Prime

πηγή: newsbeast.gr

 

Post
Αθλητικά Πέμπτη 05.11.2026

Με στόχο το «διπλό» στο Βουκουρέστι απόψε ο ΟΦΗ απέναντι στη Χάποελ Μπερ Σεβά

Με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση βαθμών, που θα ενισχύσουν τη θέση του στη League Phase του Europa League, ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει απόψε (22:00) τη Χάποελ Μπερ Σεβά στο Βουκουρέστι, σε μία αναμέτρηση με ιδ

Post
Αθλητικά Σάββατο 31.10.2026

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Όλα τα βλέμματα στο αθηναϊκό ντέρμπι ΠΑΟ_ ΑΕΚ – Η Κηφισιά υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο

Η 9η αγωνιστική της Super League περιλαμβάνει σημαντικές αναμετρήσεις, με το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να ξεχωρίζει από το πρόγραμμα. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται

Post
Αθλητικά Τετάρτη 28.10.2026

Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι σε Τούμπα και ΟΑΚΑ – Όλο το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Με δυνατές αναμετρήσεις και σημαντικά παιχνίδια συνεχίζεται η 4η αγωνιστική της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Ά