Image
Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 14:25 Είς Υγείαν Νομός: Ηρακλείου

Εργαζόμενοι ΠαΓΝΗ: Συμμετοχή στην σύσκεψη εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ συμμετέχει στη σύσκεψη εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων του Ηρακλείου την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 7μμ στο ΕΚΗ για την οργάνωση κινητοποίησης ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση: 

Η κυβέρνηση για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων προχωρά με νομοσχέδια- εργασιακά εγκλήματα!
• Ήδη νομοθέτησε δουλειά μέχρι τα 74 για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη!
• Φέρνει νομοσχέδιο με βάση οδηγία της ΕΕ που επιτρέπει την εργασία 13 ώρες τη μέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και μάλιστα διαφημίζοντάς το σαν ελευθερία για τους εργάτες!
• Προβλέπει περίοδο «δοκιμής» για τους εργαζόμενους για 6 μήνες, και απόλυση σε αυτό το διάστημα χωρίς αποζημίωση!
• Εισάγει συμβάσεις ακόμα και μηδενικών ωρών, που σημαίνει δουλειά όποτε και για όσο θέλει ο εργοδότης!
• Δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες για 3ωρη απασχόληση, με ειδοποίηση για δουλειά ακόμα και 24 ώρες πριν, διαμορφώνοντας μια ζωή λάστιχο για τους εργαζόμενους!
• Συμπληρώνει το έκτρωμα Χατζηδάκη, μετατρέποντας σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας, με την απειλή ακόμα και φυλάκισης!

Βάζουν στόχο τον σταθερό και ημερήσιο χρόνο εργασίας που πάνω σε αυτόν χτίστηκαν, οι μι¬σθοί, η ασφάλιση, οι συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας.
Βαφτίζουν τις επιθυμίες των εργοδοτών, «δικαιώματα» και εκσυγχρονισμούς»
Δικαίωμα δεν είναι να σακατεύεσαι για το κέρδος του εργοδότη, αλλά να δουλεύεις λιγότερες ώρες, με αξιοπρεπές εισόδημα. Δικαίωμα δεν είναι η απεργοσπασία, αλλά η δυνατότητα να παλέψεις οργανωμένα για να βελτιώσεις τους όρους δουλειάς. Δεν αποτελεί επιλογή κανενός εργαζομένου να δουλεύει σε δυο και τρεις εργοδότες για να συμπληρώσει τον μισθό που παίρνει και να τα φέρει βόλτα ο ίδιος και η οικογένεια του.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους για να μην "νομιμοποιήσουν":
► Τη δουλειά 13 ώρες την ημέρα.
► Τις συμβάσεις μηδενικού χρόνου και τη ζωή λάστιχο.
► Την απεργοσπασία και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση.
Με όποια κυβέρνηση, το κράτος πάντα είναι εχθρικό για το λαό.

Από τη μία είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να περιφρουρήσει το ξεσπίτωμα οικογενειών για τα κοράκια των funds, κινητοποιώντας ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ακόμα και πυροσβεστικά οχήματα. Από την άλλη φάνηκε «ανήμπορο» και «απροετοίμαστο» να προστατέψει τον κόσμο από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Την ίδια στιγμή βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας. Τα χρόνια προβλήματα των δημόσιων δομών υγείας εξαιτίας της υποστελέχωσης έχουν οξυνθεί. Ολόκληρα νοσοκομεία κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Οι αναμονές στα τακτικά ιατρεία παραμένουν πολύμηνες, οι λίστες χειρουργείου περιλαμβάνουν χιλιάδες από εμάς, με κίνδυνο της ίδια μας της ζωής. Η ΠΦΥ μαστίζεται από χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, ενώ σοβαρές είναι και οι ελλείψεις σε πλήρωμα και οχήματα του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να πεθαίνουμε περιμένοντας για ώρες ένα ασθενοφόρο. Η πρόσβαση των εργαζομένων και των οικογενειών τους σε δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας συνεχώς περιορίζεται, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε στον ιδιωτικό τομέα υγείας ή στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων.
Όλοι στα σωματεία μας! Όλοι στον αγώνα! Να σημάνει συναγερμός!

Είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να στείλουμε στον αγύριστο τους νόμους που ετοιμάζουν. Μόνο αυτό φοβούνται κράτος και εργοδότες, για αυτό φέρνουν νέους κατασταλτικούς νόμους.
Στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση απαντάμε άμεσα, χωρίς να χάνουμε χρόνο.

Οργανώνουμε τον αγώνα, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες:
► Για ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς
► Για 35ωρο - 7ωρο-5νθημερο
► Για την προστασία της υγείας μας στους χώρους δουλειάς
► Για την εξασφάλιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας
► Για να μην πάει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
► Για πραγματικά ποιοτική αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία
► Για την προστασία του εισοδήματος μας από την ακρίβεια, για την κατάργηση των έμμεσων φόρων και χαρατσιών, για φτηνό ρεύμα.

Ελπίδα μας είναι η οργάνωση, ο αγώνας, η συσπείρωση στα σωματεία μας, η διεκδίκηση των δίκιων μας, των σύγχρονων αναγκών μας.
 

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 23.07.2024

Διευρύνεται ο πίνακας μη αναστρέψιμων παθήσεων – Τέλος στην επαναλαμβανόμενη πιστοποίηση

Διευρύνεται ο πίνακας μη αναστρέψιμων παθήσεων, ενώ μπαίνει τέλος στην επαναλαμβανόμενη πιστοποίηση για ασθενείς που πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις χειρουργικές, των ενδοκρινών αδένων, του αναπνευ

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 22.07.2024

Ιδιώτες γιατροί: Χωρίς ΕΟΠΥΥ και ηλεκτρονική συνταγογράφηση εάν αρνηθούν να εργαστούν στο ΕΣΥ

Αρχίζουν οι ποινές για τους ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι αρνούνται να εργαστούν στο ΕΣΥ και να καλύψουν τις εφημερίες, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εδώ και μέρες. Με δι

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 22.07.2024

Διαβήτης : Οι Ειδικές οδηγίες προστασίας για τη ζέστη από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία

Καύσωνας: Τι να προσέξουν τα άτομα με διαβήτη. Οι Ειδικές οδηγίες προστασίας για τη ζέστη από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία. Συνεχείς είναι οι ημέρες την τελευταία εβδομάδα αυξημένης ζέστης τ