Image
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 10:54 Ειδήσεις

Blue Horizon: Στον ανακριτή ο καπετάνιος και τα δύο μέλη του πληρώματος

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν τα τρία από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα, μετά την προθεσμία που πήραν το Σάββατο.

Στα δικαστήρια Πειραιά δεν μετέβη ούτε σήμερα ο ύπαρχος, καθώς σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο δικηγόρος του, είναι στο νοσοκομείο έπειτα από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη.

Οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ύπαρχος αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος κατηγορία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Νομικές πηγές εκτιμούν ότι η δίωξη σε βάρος του ύπαρχου θα μπορούσε να ήταν και για ανθρωποκτονία από πρόθεση και όχι μόνον για ενδεχόμενο δόλο.

Πάντως και η δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο επισύρει, όπως και εκείνη για πρόθεση, ισόβια.

Ο καπετάνιος του πλοίου, που όχι μόνον δεν σταμάτησε, αλλά συνέχισε τον πλού του καραβιού σαν να μην συνέβαινε τίποτα διώκεται για κακούργημα επίσης με βάση νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Ειδικότερα, διώκεται για επικίνδυνη παρεμπόδιση θαλάσσιων συγκοινωνιών, ενώ οι εισαγγελικές αρχές έχουν διατάξει και διερευνούν τυχόν ευθύνες για μέλη του Λιμενικού Σώματος για το αν ήταν κάποιος παρών την ώρα του τραγικού συμβάντος και επιπλέον αν πήραν τα αναγκαία μέτρα, όταν ο άτυχος 36χρονος έπεσε στο νερό, όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

πηγή: newsbeast.gr

 

Post
Ειδήσεις Τρίτη 18.08.2026

Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν "Κόψτε τα κονδύλια στην Τουρκία όσο απειλεί την Ελλάδα

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, με αφορμή τις μονομερείς ανακοινώσεις της Τουρκίας για την ανακήρυξη θαλάσσιων πάρκων, που εκτείνονται και στο Βόρειο Αιγαίο και στο Καστελόριζο, ο

Post
Ειδήσεις Τρίτη 18.08.2026

Μ. Κεφαλογιάννης: Παράνομη η ανακήρυξη "θαλάσσιων πάρκων" από την Τουρκία

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, με αφορμή «τα προεδρικά

Post
Ειδήσεις Τετάρτη 12.08.2026

ΕΕ: Δύο εκατομμύρια ευρώ στην Κολομβία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδέσμευσε δύο εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της Κολομβίας, η οποία επλήγη από ισχυρό σεισμό, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. &laqu